Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

SuperB 2.5T vs 330d?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
DominikB

#1 Příspěvek od DominikB »

Dnes predomnou siel provokativne slimacim krokom nejaky pan v SuperB 2.5TD (tieto modely su 163PS). Na rovinke trochu zrychlil a potom som dal kickdown a nevedel som ho predbehnut. Boli sme vzdy na rovnakej urovni, sotva som sa priblizil (E46 330D 204PS). Pritom SuperB je tazka velka krava.

Mal som sice vpredu 120kg muza a vzadu 60kg zenu a nebol som ani v steptronic sportovom mode, cize odstupnovanie bolo trochu spomalenejsie, ale ani som sa k vodicovi predomnou nepriblizil 8O Kedze sa blizila zakruta tak som to neriskoval, zbrzdil a zaradil sa spat.

Nevravim ze moje auto je formula a tiez ze 163PS SuperB je nemozne a pomale auto, len ma to trochu prekvapuje. Museli tu zohrat rolu moj 160kg naklad a ten chlapik v SuperB to musel zrazu zacat tocit a pucit o zivot, ked videl v spetakoch BMW Xenony.

Len prosim neotocte diskusiu na to, ze som blb. Jedine co som tym chcel povedat, ze SuperB-y su evidentne fajn auta! Skusali ste ich niekto? (nie ten najnovsi model) :lol:
castro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

už jsi někdy slyšel o čipování řj?
DominikB

#3 Příspěvek od DominikB »

Ano, samozrejme. Osobne sa mi to velmi nepozdava, viem akym sposobom sa vyrabaju motory (slabsi a silnejsi zvykne byt identicky, len inak nastaveny/nacipovany - rovnako je to aj u pocitacoveho hardware), ale chiptuning by som neriskoval.

A preco sa pytas?
castro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

ja jen že lidi to do těch TDíček s oblibou cpou.... tak aby ses nenechal zmást těma 163koňma...
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Syrup »

Zrovna z tech 163 se to da v poho nacipovat na 200+, a jestli jsi vezl lidi a on byl sam, tak bych veril ze jste jeli tak +- nastejno ...

jinak k cipum- ja jsem si nechal cipovat svy bejvaly auto (P206 2.0 HDi)... pocit pri prvni jizde super- to auto se chovalo jak kdyby melo jinej motor :) postupem case jsem si na to zvyknul a pak mi to stejne prislo strasne pomaly..tak jsem pristi auto volil tak, abych uz nemusel zvysovat vykon 8)
DominikB

#6 Příspěvek od DominikB »

Tak ak tam mal +30PS, sedel v aute sam a pucil na smrt, tak to +/- dava zmysel, ten vykon moze byt porovnatelne rovnaky na akceleracii.
DominikB

#7 Příspěvek od DominikB »

Teda bol to rozjazd z 60kmh na 130kmh, isiel som za nim vo vedlajsom pruhu (protismere), a kedze som videl ze sa nepriblizujem, zaradil som sa spat a spomalil.

Zo 140 na 180 by som ho urcite dal, trojliter uz ani chip nemoze oklamat :evil:
Rejchy Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Hoši já fakt nechápu tohle srovnávání octávek a superbů s BMW.Ono jim to sice občas i jede,ale pohodlí a jízdní komfort těch aut je otřesnej. :roll:
DominikB

#9 Příspěvek od DominikB »

Vdaka za povzbudenie :D
stolz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stolz »

stejně si jen pumpujou ego, ano 330d by měla jet líp než superB kterej sem pojel s 320i, hm ? k zamyšlení , ani ne :roll:
zas řeči o ničem, tak si sežente někoho se superBem a děte si sjet na letiště
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Syrup »

Rejchy píše:Hoši já fakt nechápu tohle srovnávání octávek a superbů s BMW.Ono jim to sice občas i jede,ale pohodlí a jízdní komfort těch aut je otřesnej. :roll:

No nevim, ale zrovna v superbu se jede moc pohodlne. Jezdil jsem s tim asi mesic (2.0 TDI), ale to auto nema dusi. A nejvic me srala kulisa razeni, to bylo jak z nejaky felicie.
vilejs

#12 Příspěvek od vilejs »

Syrup píše:
Rejchy píše:Hoši já fakt nechápu tohle srovnávání octávek a superbů s BMW.Ono jim to sice občas i jede,ale pohodlí a jízdní komfort těch aut je otřesnej. :roll:

No nevim, ale zrovna v superbu se jede moc pohodlne. Jezdil jsem s tim asi mesic (2.0 TDI), ale to auto nema dusi. A nejvic me srala kulisa razeni, to bylo jak z nejaky felicie.

konecne! " to auto nema dusi" kurnik konecne sprave napisane.mal som superb 2,8 automat a bol to fekalny voz!!!!naprd!!!fuj blee..to naozaj nemalo dusu..hned som isiel spat do bmw.inak zaujimave,ze tie bawa su nejak posrate uz..mne osobne sa pozdavaju iba do roku cca.2001..potom uz tie nove e65 a e90 a neviem ake..vyzera to ako hyundaj ci co..nemozem si pomoct.mozno ma tu teraz zjebete:) ale to je moj nazor..ani ta koza neni taka super ako davali do e32/34..proste je to take tuctove teraz.
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Syrup »

Nejsem zaujatej proti skodovkam, teda, ne tak moc :-) Ale prave ze jsem predtim asi 2 mesice jezdil s Lagunou 2.2 dCi a to bylo uplne o necem jinym, krasne dravy auto a radost z jizdy. I kdyz to byl shitovej Renault, kteryho bych nikdy nechtel, ale ten pojezd v tom byl oproti tomu Superbu uplne o necem jinym... Superb je sice pohodlnej, relativne peknej, prostrornej, ale tak pro 60ti letyho dedu kterej je rad ze ma cesky auto ve kterym (skoro) necejti diry na silnici.... jinak je to nemastny neslany.
Rejchy Moderátor
Moderátor

#14 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Já osobně jsem v Superbu nejel,jenom v Passatu což je téměř stejné.Pro mě je prostě nepochopitelné co ti naši inženýři z toho auta udělali.Průměrný podvozek Passatu natáhly do délky a tím zhoršili jízdní vlastnosti atd.Když si člověk uvědomí že ten Passat s tím podvozkem vyjel v roce 1996,k tomu si připočti nějaké čtyři roky vývoje,tak je ta konstrukce 16let stará.Navíc ty TDI-Pd motory mají příšerný turboefekt a ty načipované ještě víc,o krávalu kterej takový tdi viluzuje nemluvě.Tady v čechách si každý myslí že to je "megaluxus kára" přitom to je nic moc auto střední třídy.To jak je to auto dlouhé mě přijde stejně zhovadilé jako když BMW vyrábí speciálně pro Čínu pětkovou řadu E60 long.
O Octávii se ani bavit nebudem,sám jsem během posledních třech let v záchvatu "racionálního" smýšlení dvakrát Octavii měl a vždy šla velice rychle pryč. :)
Mě jde spíš o to proč tu furt někdo srovnává Škodovky s BMW.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jen nazor- myslim, ze vsechny tyhle "urazky" maji souvislost s velikosti pera a problemu mezi volantem a sedackou... :-) VZDY bude nejake auto nebo motorka, ktere bude rychlejsi... a vzdy bude i nejaky lepsi ridic... zbytek situaci je jen o pochopeni pojmu a dojmu (jako jestli je Superb primej nepritel moji uberKáře nebo ne)
Přílohy
dogwithshark_m.jpg
dogwithshark_m.jpg (82.5 KiB) Zobrazeno 323 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Syrup »

Rejchy píše:Mě jde spíš o to proč tu furt někdo srovnává Škodovky s BMW.

A proc by nemohl? Me zas bavi ze kdyz se zepta na neco ohledne skodovek tak ho ostatni posilaj dohajzlu, ze nad BMW neni, :)
Rejchy Moderátor
Moderátor

#17 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Syrup píše:
Rejchy píše:Mě jde spíš o to proč tu furt někdo srovnává Škodovky s BMW.

A proc by nemohl? Me zas bavi ze kdyz se zepta na neco ohledne skodovek tak ho ostatni posilaj dohajzlu, ze nad BMW neni, :)

Tak to aspoň já vůbec nemyslím.Někomu to prostě stačí,někdo kdo nikdy lepším autem nejel se s tím spokojí,nebo jsou lidi kteří prostě nevnímají nějaké jízdní vlastnosti.Nějak je to nějaké auto nějakým způsobem doveze a víc neřeší.
Srovnávat Škodovku s BMW je prostě nesmysl.U BMW tvrdě platíš za vývoj,je tu snaha udělat auto,aby řidiči jízda v něm přinášela radost,zatímco Škodovka je na konci koncernového řetězce a pokud nějakou techniku převezme,tak ji dokáže ještě i zkurv*t. Navíc si koncern s českým zákazníkem dělá co chce,to je n a dlouhou debatu a mě to prostě štve.Například za větu "Octávii II jsme mohli uvést na trh o dva roky dříve,ale kvůly výborným prodejům jsme to o dva roky odložili" bych je ukamenoval.
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bombarder »

komfort, no jasne. urcite bude horsi v nez v 20let stare petce. to je opravdu k zasmani..
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Syrup »

Bombarder píše:

komfort, no jasne. urcite bude horsi v nez v 20let stare petce. to je opravdu k zasmani..

moje rec 8)
Pavel

#20 Příspěvek od Pavel »

kluci a už jste někdo jeli ve Fordu Mondeo 2.2 TDCi 103kW nebo kolik to má) a nebo v Alfě Romeo 166 2.4 JTD (128kW) ??? .... tohle fakt jede 8)
Odpovědět