Včera sem si všimnul že než nastartuju tak se mi na BC objevý klasicky oil servis za nějákejch 27 000km a nad ním přesně veprostřed kontrolka jakoby malejch hodin,myslim že mi předtim nesvítila,může mi někdo poradit co má znázorňovat??díky
Bergos byl asi indisponovan, ale to se stava i v lepsich rodinach Jinak pro brzdovku se udavaji dva roky s tim ze vetsinou se doporucuje (rozumejte servisaci to maji radi) ji menit pri servisnich pracech na brzdach a samostatne jen pri zjevnych problemech.
ani chladící kapalina není věčná......po určité době ztrácí inhibitory koroze,takže se má měnit
modrá,nebo zelená tuším co 2 roky a růžová myslím 3,nebo 5...přesně nevím
Doživotní chladící? To asi ne. Hodinky u BMW zamenají výměnu brzdovky a cladící směsi.Pokud nevěříš zajed se zaptat do BMW.Klasická chladící směs modrá nebo zelená je na 2-3 roky.A co se používá v koncernu VW taková ta růžová má sice označení longlive,ale ta má pouze prodloužený interval výměny.
Brzdovku vyměnit za 2 roky a to maximálně,nevěřili byste co se dá vypustit za humus z brzdových válců.Ta kapalina už je černá sračka.
A na brzdách se vyplatí pouze jedno - NEŠETŘIT.Jezdíme v autech které dokáží jet 250 km/h !!!!!!!!!!!!!!
PP
Já se řídím dle kontrolek na palubce a mám po problému. Každý mění provozní náplně jinak a je tady spousty názorů proč. Při výměně oleje jsem se jak debil zeptal, kolik na to můžu nalítat a servis man mne setřel se slovy.. "to neřešte, řiďte se dle diodového ukazatele na palubní desce". V tom je Bawor super, nic se nemusí nikam zapisovat a hlídat. Prostě ničím nesere a sám si o výměnu nebo údržbu řekne. Co chtít víc..
bergos píše:kluci podívejte se pořádně na můj příspěvek, zduraznil jsem chladící kapalinu!!!! brzdovka samo na dva roky.
Modra nebo zelena nemrzka, je to stejny, vymena po 3 letech, cervena po 5ti letech, po uplynuti tyto doby prestava nemrzka mazat vodni pumpu a ta muze odejit!!