Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ubyva voda e36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
doktor

#1 Příspěvek od doktor »

e36 318i rv 96, pred mesicem jsem dal novej chladic, odvzdusnil, vsecko ok,topi,nevari atd.. ale vsimnul sem si, ze mi ubejva voda,tak asi 3 cm za tyden, ale nikde mi to netece, ani neprosakuje, coz nechapu... auto jede porad stejne nikde nic,jen toto, cim to muze byt? akta x?
doktor

#2 Příspěvek od doktor »

muze mi to tyct nekam do motoru? nebo do oleje, to bych nak poznal asi ze jo?
doktor

#3 Příspěvek od doktor »

o ou,prosim presunout do sekce servis :oops:
castro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

jeste chvíli odvzdušnuj.... to trvá někdy fakt dlouho...
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Taky se mrkni jestli není voda v oleji (bílá emulze na víčku) nebo olej ve vodě.. to by byla prasklá hlava nebo těsnění
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jandy »

matal píše:Taky se mrkni jestli není voda v oleji (bílá emulze na víčku) nebo olej ve vodě.. to by byla prasklá hlava nebo těsnění

Tak tak, jestli není pod autem, nebo ti z pod kapoty nestoupá pára, tak buď těsnění nebo hlava.
doktor

#7 Příspěvek od doktor »

víčko oleje je ok, a ta měrka taky, prostě čisťounkej olej, ale nechapu kam jako ta voda může ubejvat, odvzdušňoval jsem to 3x ale v jeden den, pak už to bylo ok, tak sem to nechal asi tři tejdny a pak sem si všim že ta voda ubejvá tak ňák ty 3cm týdně, takže to mám odvzdušňovat ještě? to může způsobovat ubýtek vody? nemůže to bejt něco s chladičem? mám uplně novej..
Fanny

#8 Příspěvek od Fanny »

Voda ti muze ubyvat nejakou drobnou netesnosti nekde u napojeni chladice, jestli ti ubydou 3cm tydne tak pod autem zadnou kaluz necekej takova troska se hned odpari. Kamos tam nalil takovou barvu na detekci trhlin, ktera ti to misto obarvi i kdyz to rychle uschne.
castro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od castro »

jj, jak píše funny... je divný a až moc podezřelý aby se ti po výměně chladiče najednou něco stalo s hlavou / těsněním...

Ono někdy se to tváří jako že už je to odvzdušněný, ale nějaký bublina tam ještě někde je... fakt to trvá někdy i ty 3 týdny..

prostě jezdi, dolívej a ono se to časem ustálí... ;-)
castro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od castro »

castro píše:jj, jak píše funny... je divný a až moc podezřelý aby se ti po výměně chladiče najednou něco stalo s hlavou / těsněním...

Ono někdy se to tváří jako že už je to odvzdušněný, ale nějaká bublina tam ještě někde je... fakt to trvá někdy i ty 3 týdny..

prostě jezdi, dolívej a ono se to časem ustálí... ;-)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lion »

Tak tak, taky bych ještě chvílu počkal a jezdil a dolíval. Taky sem slyšel, že když se vymění komplet náplň v chladiči, tak se na čas může zhoršit těsnost. Pokud po 3 týdnech ježdění bude problém stále přetrvávat, tak hledat prasklinku či místo, kde to kape.

BTW.: Jako mě se stala věc, že sem nalil v garáži plnou nádobku do ostřikovačů a do druhýho dne mě celá vytekla (měl sem vadný čerpadýlko přez který mě to všechno vyteklo) a řeknu ti měl sem tam 6L náplně a vše se vylilo přez noc do betonu a já ani nepoznal pod autem skvrnu. Tím chci říct, že i větší unikající objem pod autem nemusíš poznat. A to mě to taky jen pomalu kapalo. :wink:
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od chopigari »

Zkus vyměnit výčko chladiče. Známej měl na ISu stejnej problém, mizela pořád voda, a nikde neteklo... v servise mu řekli aby koupil víčko...koupil a vyřešeno.
Je to celkem levný řešení tak bych to zkusil :wink:
doktor

#13 Příspěvek od doktor »

vicko myslis jo, zkusim ho sehnat,ale kdyz ho odsroubuju tak je slyset jak tam byl tlak,takze by nemelo snad propoustet naky pary, zatim sem tam nalil nakou sracku za stovku na utesneni potencionalnich trhlinek a prasklinek,tak uvidime, tu barvu na zjisteni kudy to tece sem zatim nesehnal
castro
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od castro »

doktor píše:vicko myslis jo, zkusim ho sehnat,ale kdyz ho odsroubuju tak je slyset jak tam byl tlak,takze by nemelo snad propoustet naky pary, zatim sem tam nalil nakou sracku za stovku na utesneni potencionalnich trhlinek a prasklinek,tak uvidime, tu barvu na zjisteni kudy to tece sem zatim nesehnal

na ty roztoky ses měl vyprdnout...

Ještě v klidu počkej, třeba se to vážně ještě jen odvzdušňuje... mě to trvalo taky určitě přes 3 týdny než to bylo 100% OK.
Zbytečně zatim nepanikař ;-)
CZAirwolf

#15 Příspěvek od CZAirwolf »

Nebo me napada jeste jedna moznost jak zkusit detekovat netesnost spoju - obalit je (lakmusovym ?) papirkem, co pri nasati vlhkosti zmeni barvu...Ale nikdy jsem to nezkousel tak nevim, zda je to funkcni metoda.
Odpovědět