e36 318i rv 96, pred mesicem jsem dal novej chladic, odvzdusnil, vsecko ok,topi,nevari atd.. ale vsimnul sem si, ze mi ubejva voda,tak asi 3 cm za tyden, ale nikde mi to netece, ani neprosakuje, coz nechapu... auto jede porad stejne nikde nic,jen toto, cim to muze byt? akta x?
víčko oleje je ok, a ta měrka taky, prostě čisťounkej olej, ale nechapu kam jako ta voda může ubejvat, odvzdušňoval jsem to 3x ale v jeden den, pak už to bylo ok, tak sem to nechal asi tři tejdny a pak sem si všim že ta voda ubejvá tak ňák ty 3cm týdně, takže to mám odvzdušňovat ještě? to může způsobovat ubýtek vody? nemůže to bejt něco s chladičem? mám uplně novej..
Voda ti muze ubyvat nejakou drobnou netesnosti nekde u napojeni chladice, jestli ti ubydou 3cm tydne tak pod autem zadnou kaluz necekej takova troska se hned odpari. Kamos tam nalil takovou barvu na detekci trhlin, ktera ti to misto obarvi i kdyz to rychle uschne.
Tak tak, taky bych ještě chvílu počkal a jezdil a dolíval. Taky sem slyšel, že když se vymění komplet náplň v chladiči, tak se na čas může zhoršit těsnost. Pokud po 3 týdnech ježdění bude problém stále přetrvávat, tak hledat prasklinku či místo, kde to kape.
BTW.: Jako mě se stala věc, že sem nalil v garáži plnou nádobku do ostřikovačů a do druhýho dne mě celá vytekla (měl sem vadný čerpadýlko přez který mě to všechno vyteklo) a řeknu ti měl sem tam 6L náplně a vše se vylilo přez noc do betonu a já ani nepoznal pod autem skvrnu. Tím chci říct, že i větší unikající objem pod autem nemusíš poznat. A to mě to taky jen pomalu kapalo.
Zkus vyměnit výčko chladiče. Známej měl na ISu stejnej problém, mizela pořád voda, a nikde neteklo... v servise mu řekli aby koupil víčko...koupil a vyřešeno.
Je to celkem levný řešení tak bych to zkusil
vicko myslis jo, zkusim ho sehnat,ale kdyz ho odsroubuju tak je slyset jak tam byl tlak,takze by nemelo snad propoustet naky pary, zatim sem tam nalil nakou sracku za stovku na utesneni potencionalnich trhlinek a prasklinek,tak uvidime, tu barvu na zjisteni kudy to tece sem zatim nesehnal
doktor píše:vicko myslis jo, zkusim ho sehnat,ale kdyz ho odsroubuju tak je slyset jak tam byl tlak,takze by nemelo snad propoustet naky pary, zatim sem tam nalil nakou sracku za stovku na utesneni potencionalnich trhlinek a prasklinek,tak uvidime, tu barvu na zjisteni kudy to tece sem zatim nesehnal
na ty roztoky ses měl vyprdnout...
Ještě v klidu počkej, třeba se to vážně ještě jen odvzdušňuje... mě to trvalo taky určitě přes 3 týdny než to bylo 100% OK.
Zbytečně zatim nepanikař
Nebo me napada jeste jedna moznost jak zkusit detekovat netesnost spoju - obalit je (lakmusovym ?) papirkem, co pri nasati vlhkosti zmeni barvu...Ale nikdy jsem to nezkousel tak nevim, zda je to funkcni metoda.