Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Spojka BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Přátelé mám na vás jednoduchý dotaz... Měnil jsem ted na 328 spojkovou sadu a chci se zeptat co vlastně ta spojka všechno snese... Už vícekrát jsem slyšel že není zas takový problém (u bmw) i novou sadu neopatrným zacházením zku*vit (spálit) nevím co je na tom pravdy a zas se mi nezdá že by ta spojka byla takovej šuntík. Přece jen měl jsem vždy předohraby kde asi to namáhání není tak veliké jako u zadokolky kde musí přenést větší krouták. tak se chci zeptat na co si dát pozor. S autem nijak nekravím jen sem tam si dám sprintík. Možná je to hloupý dotaz ale opravdu na toto se raději ptám... :)
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

ja dal novej sachs minuly rok a i kdyz nemam 2,8 tak tomu spojkove obcas nalozim a stale drzi jak nova a pribita, tak predpokladam, ze ta tva vydrzi hodne sprintu, ty baworacky spojky cou dobry, kdyz sem dovez iso z nemecka tak byla sjeta spojka silene, ale furt jeste jakz takz tahla a pri podrceni nefungovala jak mela ale 5 minut se jezdilo v klidu a zase spinala jak predtim

ja asi dva mesice po tom co sem ji nandal novou sem ji dost podrzel na jednom sprintu a chvili smrdela, ale drzi furt
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

Spálit spojku není problém u žádnýho auta, a nejde ani tak moc o jeho výkon. Spálíš ji stejným způsobem u M3, Feldy i u šáde 120. Dlouhej prokluz s velkým rozdílem otáček - sprinty atd. Tam dostává pěkně za uši. Prudkým zahřátím se ti lamela na povrchu napálí, speče, zesklovatí a pak už není schopná přenášet výkon, i když sjetá není..
CESi125
Klubové ID: 1570
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CESi125 »

pokud nejezdíš s nohou pořád na spojce tak se nemáš čeho bát.
Když chceš tak zku*víš spojku na každým autě.
Odpovědět