Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Filtr pevných částic
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Zkusit koupit starší, ale dobrý, který není ucpaný, např. z bouračky. Jestli není ucpaný se dá vyzkoušet profouknutím - takže k čerpací stanici, jak se foukají gumy, gumovou rukavici nebo jinou ucpávku a musí jít profouknout, nesmí tlakovat. O katalyzátorech platí totéž, bývají vysypané. Stává se to, když se např. do diesela natankuje benzín. Náhradní díl skutečně stojí tisíc Euro + práce.
Já jsem hledal v http://www.annonce.cz/jnp/index.html a našel, např. rudy530d@email.cz .
Já jsem hledal v http://www.annonce.cz/jnp/index.html a našel, např. rudy530d@email.cz .
Než starej filtr, tak bych to nechal zresetovat a jezdil bych dál. Interval na výměnu je nastavenej na 200k km, nikdy nebudeš vědět, kolik má ten starej najeto, takže je to asi jedno.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
To ne, ten filtr nemusí být nutně v hajzlu. V podstatě jde o to, že je nastavenej interval výměny na 200k km a bude to svítit na palubáku, takže jenom nastavit novej interval a je to. Stejně se asi časem výměně nevyhne. Když cenu toho filtru rozpočítáš do kilometrů, tak je to dvacetník za kilometr.
Tak že si myslíte, že se výměně za nový stejně nevyhnu? Mám najeto 163000Km. Auto jsem kupoval v BMW jako předváděcín, najeto mělo 15000. Neni lepší to nechat udělat v německu, neznáte jejich ceny?Vlasta píše:To ne, ten filtr nemusí být nutně v hajzlu. V podstatě jde o to, že je nastavenej interval výměny na 200k km a bude to svítit na palubáku, takže jenom nastavit novej interval a je to. Stejně se asi časem výměně nevyhne. Když cenu toho filtru rozpočítáš do kilometrů, tak je to dvacetník za kilometr.
Tak přátelé pozor!!!
Filtr pevných častic má životnost cca200000Km, podle toho jak se s vozem jezdí, kde se jezdí a na co se jezdí.
Ve firmě Aut.... na Praze5 mi řekli - neřešte - vyměnit. Cena 42000Kč.
Firma Reno... Praha 4 mi v 9h ráno řekli - zjistíme co se dá dělat. V 16h volají, máte to hotové - s nucenou regenerací - cena 1785,-Kč + dph.
Prý naprosto běžný postup. Jak kde!!!!!!
Filtr pevných častic má životnost cca200000Km, podle toho jak se s vozem jezdí, kde se jezdí a na co se jezdí.
Ve firmě Aut.... na Praze5 mi řekli - neřešte - vyměnit. Cena 42000Kč.
Firma Reno... Praha 4 mi v 9h ráno řekli - zjistíme co se dá dělat. V 16h volají, máte to hotové - s nucenou regenerací - cena 1785,-Kč + dph.
Prý naprosto běžný postup. Jak kde!!!!!!
Hm, takže akorát zresetovali ten servisní interval. Regeneraci si provádí běžně sama řídící jednotka zhruba každých tisíc km, buď pasivní - při ustálené vyšší rychlosti se saze vypálí samy nebo aktivní, pokud se jezdí krátké vzdálenosti - řídící jednotka provede dovstřik nafty, kterou se zapálí saze ve filtru.