Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

čím natřít (nastříkat) plecháče?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
michal09
Klubové ID: 1407

#1 Příspěvek od michal09 »

No pomalu začíná léto a to je impulst udělat to, co přes zimu nemůžu, hlavně protože to používám... Jansný jde o zimáky, konkrétně plecháče...

Máte někdo zkušenost s antikorozní barvou, lakem, nebo něčím, čím bezpečně ošetřit plecháče. Před zimou jsem je stříkal nějakým sprejem na kamna, antikorozním, tepelným a bůh ví co, ale po jedný zimě v praze plecháče vypadají jak kdyby jezdily zimu co zimu již několik let. Z 30% rezavý a to před zimou byly jak nový...

Jasný, každej mi poradí, ať koupim nějaký obyč 15ky AL, ale mě se nechce, přijde mi to zbytečný, na plecháčích se v zimě cítím líp... :)

Takže jakej lak, barva, prostředek velmi dobře uchrání plecháče před solí, mrazem a pražskou sněhovou břečkou? Jo a poklice nemám a nikdy si je na auto nedám... :lol:

Dík za jakékoli zkušenosti :wink:
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

Ideálně opískovat + komaxit. A máš to navěky :wink:
Fugo

#3 Příspěvek od Fugo »

nemáš, a u komaxu je třeba nechat nejprve zvětšit o nějakou desetinu středovou díru protože komaxem to nabyde a nedáš to na auto, už jsem x lidem pujčoval pilník aby ten komax opilovali aby to šlo vůbec dostat na auto, jednodušší je koupit jiný lepší tedy pokud ta tvoje jsou jak liška, v sekci alu pneu prodej nabýzím plech disky po 150kč/ks
michal09

#4 Příspěvek od michal09 »

dsvatos píše:Ideálně opískovat + komaxit. A máš to navěky :wink:
Měl bych to sice na věky, ale za cenu 15tek Alu (bazarovejch)... Měl jsem na mysli, jak si s tím pohrát doma v garáži a jaký přípravky použít? Navíc se mi nechce zouvat gumy a pak znova nazouvat a vyvyžovat... :roll: Nechci do toho investovat, sem si říkal že to udělám někdy o víkendu svépomocí a vyplácnu akroát pár stovek za přípravavky, jde o to jaký přípravky (barvy, laky)? :wink:
Fugo

#5 Příspěvek od Fugo »

pokud to chceš dělat takhle tak se na to rovnou vykašli a běž radši za ty prachy někam na večeři :) , bez opískování top nemá smysl po zimě bys to měl stejný jako to máš teď, buď jiný disky nebo poklice.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

Fugo píše:pokud to chceš dělat takhle tak se na to rovnou vykašli a běž radši za ty prachy někam na večeři :) , bez opískování top nemá smysl po zimě bys to měl stejný jako to máš teď, buď jiný disky nebo poklice.
Tak nějak. Buďto pořádně, nebo se na to fakt vyprdni..
michal09

#7 Příspěvek od michal09 »

To Fugo: No jak liška je nemám... :D v tom límečku jsou trošku do oranžova, spíš takový mini puchýřky, nic strašnýho. Hlavně jsem je před zimou kupoval v pěkným stvavu, ještě jsem je projistotu přebrousil, nastříkal, obul na ně fungl zimáky, vyvážil a myslel jsem si, že mám na několik zim pokoj. A vono kulový... Jak jsem už psal, nechce se mi zouvat a znovu nazouvat, vyvažovat... Navíc plechy jsou rovný, nebouchlý, fakt v poho, jen si chci pohrát s tím povrchem... :D

před zimou...
Obrázek
Obrázek

po zimě... (hlavně ty zadní dost "prokoukly")
Obrázek
Obrázek
chrompacket

#8 Příspěvek od chrompacket »

nejlepsi je na to se uplne vy*rat, povrchovou rez schovas za poklice a nic vic me netrapi...v zime stejne cele auto vypada porad jako prase
michal09

#9 Příspěvek od michal09 »

Na večeři... :lol: Ach jo, člověk si chce něco udělal sám a hned aby to dával do servisů, do pískoven a bůh ví kam ještě... :D Kdybych je neměl vobutý, tak to do tý pískovny dovezu, ale takhle bych musel objíždet pneu servisy a to už je zbytečně složitý vzhledem k dané věci... :)

Tady "kolegové" z focusklubu o tom debatují... :wink: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... d18d38706b

To Chrompacket: Ale asi máš pravdu, ale já mám alergii na poklice... :shocked:
michal09

#10 Příspěvek od michal09 »

No tak už mám jednu variantu, bude to levnější než kdybych pozval mladou na večeři... :lol:
Obrousit, nastříkat nejdříve, základovkou... http://www.motipdupli.cz/article.asp?nA ... nguageID=1

potom antikorozákem přímo na disky... http://www.motipdupli.cz/article.asp?nA ... nguageID=1

Případně ještě můžu na to šoupnou nějakej ochranej (proti vlivům počasí) matnej lak třeba... http://www.motipdupli.cz/article.asp?nA ... nguageID=1

No to by bylo aby to ta sůl znovu prožrala... :wink:
Fugo

#11 Příspěvek od Fugo »

no on je problém v tom že ty tu rez nedostaneš z těch všech záhybů a spojů plechů (límec/střed) a od tamtud ti to bude zase reznout, ono ani to pískování nebude na 100% ale bude to lepší než drátěnej kartáč v jakýkoliv podobě, věř mě jsou to vyhozený peníze za barvy a čas za práci.
michal09

#12 Příspěvek od michal09 »

No já to nebudu dělat kartáčem, mám pár drátěnech kotoučů an flexu, co je jiný kafíčko, ale stejně, jak píšeš, všude se tím nedostanu a tam bude kámen úrazu, hlavně ten spoj jak píšeš (límec/střed)... No nic, variantu jsem našel, ještě to zvážim... 8)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dsvatos »

Bez prvotního vyzutí a opískování je všechno ostatní na dvě věci. Se divím, že vůbec nějaký drobný orezliny na plecháčíš řešíš. Buďto to udělej pořádně, nebo se na to vyprdni.
bmwfil
Klubové ID: 687

#14 Příspěvek od bmwfil »

Kdyz to chceš nějak pošušnit, kup si za kilo pixlu Industrolu, stříkni to treba 4 vrstvama a máš to... Zimu to přežije v klidu a další rok zas dáš kilo za pixlu...
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od BMWPower »

bmwfil píše:Kdyz to chceš nějak pošušnit, kup si za kilo pixlu Industrolu, stříkni to treba 4 vrstvama a máš to... Zimu to přežije v klidu a další rok zas dáš kilo za pixlu...

...tak,tak... :wink:
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Huska »

BMWPower píše:
bmwfil píše:Kdyz to chceš nějak pošušnit, kup si za kilo pixlu Industrolu, stříkni to treba 4 vrstvama a máš to... Zimu to přežije v klidu a další rok zas dáš kilo za pixlu...

tak tak tak :-) jen to ojeď šmirglem a nastříkej barvou .. jednu zimu to vždy vydrží ..... nicméně toto jsem dělal jen dokud jsem nekoupil alu i na zimu ... na ty plecháče se nedá dívat ani v zimě :-(
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od BMWPower »

Huska píše:
BMWPower píše:

tak tak tak :-) jen to ojeď šmirglem a nastříkej barvou .. jednu zimu to vždy vydrží ..... nicméně toto jsem dělal jen dokud jsem nekoupil alu i na zimu ... na ty plecháče se nedá dívat ani v zimě :-(
...natož na jaře. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět