Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Unikající kapalina z větráku

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
McLaughlin

#1 Příspěvek od McLaughlin »

Hoj kucí, chtěl jsem se zeptat, protože jsem se s něčím podobným ještě nesetkal.
Otec má X5 a teď pozor:)
Když zapne klimatizaci tak z větráků pro sedící vzadu mu začne doslova týct voda.Když mi to říkal myslel jsem že je to nějaká vysrážená voda, jak zadní větrání nepoužívá, ale pak jsem to viděl a ta voda prostě normálně teče, přitom klimatizace pořád klimatizuje a nikde nic alespoň zdánlivě nechybí.
Nemá s tim někdo zkušenost?
Bejt to na hodinkách splnil by se mi sen, ale auto s vodotryskem neni už takovej šlágr :D
Díky...
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

pokud je to jen čistá voda , tak je to z výparníku klimatizace, pravděpodobně je ucpaný odtok pod auto z prostoru výparníku.
McLaughlin

#3 Příspěvek od McLaughlin »

Fugo píše:pokud je to jen čistá voda , tak je to z výparníku klimatizace, pravděpodobně je ucpaný odtok pod auto z prostoru výparníku.
No vypadá to jako čistá voda, nicméně je toho fakt hromada, úplně to v tom bublá.
Nejlepší asi bude servis, myslim že s tímhle by jsme si neporadili.
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bohhy »

Zalezi, kde to ma vyvod, me treba u cabria pri zapnuti klimy odkapava voda nad kardanem. A ty vody v takovem horku muze byt opravdu hodne.
A jen tak pro zamysleni, kde by se v tom miste vzala nejaka jina voda nez vysrazena z klimy....... chlazeni motoru je vepredu a pak uz tam je jen bandicka na odstrikovace, jina voda tam proste neni......
McLaughlin

#5 Příspěvek od McLaughlin »

Bohhy píše:Zalezi, kde to ma vyvod, me treba u cabria pri zapnuti klimy odkapava voda nad kardanem. A ty vody v takovem horku muze byt opravdu hodne.
A jen tak pro zamysleni, kde by se v tom miste vzala nejaka jina voda nez vysrazena z klimy....... chlazeni motoru je vepredu a pak uz tam je jen bandicka na odstrikovace, jina voda tam proste neni......
No právě to je přesně to co mě zaráží.
Kdyby to třeba jen trošku rosilo, ale tohle je téměř jako když pustíš kohoutek, no prostě je to záhada.Chladící kapalina to žřejmě neni tu bych snad poznal, tohle se tváří jako úplně obyčejná voda.Nebo netušim čím se plní klimatizace, ale zřejmě taky nějakou speciální kapalinou..?
No nic do servisu s tim.
V X5 neradno se hrabat, je to auto plný záhad:)
Díky.
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

zjednodušeně řečeno to funguje jako mrazák, když do něj koukneš tak je v něm vše namrzlý a když odmražuješ tak ta voda z něj taky vytéká, a podobně to funguje i v autě (velice zjednodušeně napsáno, v autě je ještě hromada věcí navíc)
Birkoff
Klubové ID: 989

#7 Příspěvek od Birkoff »

Kdyby to mělo být chladivo z klimatizace, tak už dávno, ale opravdu dávno nechladíte. Proto si myslím že je to opravdu vysrážená voda z výparníku klimačky (chladící vodu by jsi určitě poznal). Těch odtoků tam bude několik a některej bude ucpanej.
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

chladící médium se při vypuštění z uzavřeného systému rázem změní na plyn takže jsem tuto možnost ani nezmiňoval, mimo to by to již nechladilo jak je psáno výše.
elektrik
Klubové ID: 2294

#9 Příspěvek od elektrik »

já když klimuju a jedu daleko a pak zastavim a jdu někam dom krámu tak když se třeba za 10 minut vrátim tak pod autem je všude voda a dokonce teče potůček a dělá si jezírka i o kus dál:) odhaduju tak tak na 5 litrů vody:) jestli vám to vytýká dovnitř do auta tak se tam za chvíli budete moct koupat :lol:
McLaughlin

#10 Příspěvek od McLaughlin »

elektrik píše:já když klimuju a jedu daleko a pak zastavim a jdu někam dom krámu tak když se třeba za 10 minut vrátim tak pod autem je všude voda a dokonce teče potůček a dělá si jezírka i o kus dál:) odhaduju tak tak na 5 litrů vody:) jestli vám to vytýká dovnitř do auta tak se tam za chvíli budete moct koupat :lol:
No tak sláva..to by byl jen další pokrokovej krůček od vynálezu klimatizace..BMW myslí skutečně na všechno :D
Odpovědět