Zdravím! Četl jsem v nějakým 2 roky starým článku, že německý autobazary musí na každé prodávané auto ze zákona dát 1 rok záruku. Co je na tom pravdy, prosím? Předem děkuji.
JJ máš pravdu,ale záruka platí jen na uzemí Německa,takže když koupíš auto v Německu a dovezeš ho do Čech je po záruce.
Narazíš na to někdy u inzerátů,že auto prodávaj jenom na export nebo do autobazaru(vyhnou se tak záruce).
Tak to jo. Díky. Ještě mám dotaz ohledně předpisů v Německu. Pokud to vezmu po vlastní ose a něco se mi tam po cestě vysere, můžu to auto nějak táhnout? Po dálnici asi těžko, co? Nerad bych objednával odtah....
Jinak o tu záruku mi nejde. Chápu, že je to jen v Německu. Jde mi spíš o slevu, kterou bych mohl vyhandlovat, pokud dotyčný bazarník nebude muset sjednávat smlouvu s autoservisem na tu záruku, která teda nebude
s předpisi je to takhe: koupíš auto a s chlápkem z bazaru dojedete na magitrát nebo uřád. Tam vyplázneš 400Euro za převozní značky na 14 dní a v tom už je zahrnuto i povinný ručení na stejný období.Dostaneš značky,nasadíš a jedeš.
Qido píše:s předpisi je to takhe: koupíš auto a s chlápkem z bazaru dojedete na magitrát nebo uřád. Tam vyplázneš 400Euro za převozní značky na 14 dní a v tom už je zahrnuto i povinný ručení na stejný období.Dostaneš značky,nasadíš a jedeš.
Asi jsi se překlep,já platil v únoru 150ojro za červený a byli na měsíc.Vč.pov.ruč atd.
No už je taky víc než rok,co mám auto doma,takže je to možný.....
Asi jsem si to splet s tím,že na 14 dní je to těch 150Euro a na měsíc to bude těch 400Euro.....