Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Telefon E38
-
Určitě o tom tady na fóru už byly napsaný stohy, protože vím že s tím má dost lidí problém, ale nechtělo se mi lovit v historii, tak se jak jouda ptám ještě za sebe.
Nevíte někdo co se musí udělat aby fungoval palubní telefon v BMW?
Když tam dám kartu,samozřejmě i s tím rámečkem tak mi to přesto píše SIM karte prüfen, má se telefón nejdřív nějak odblokovat,nebo něco podobnýho?
Mám BMW z Německa a v Čechách jsem první majitel,takže to možná nějak nepobírá naše simky (mám T.mobile)
Zkrátka kdyby jste věděli co s tím,aby normálně fungoval, za každou radu díky.
Nevíte někdo co se musí udělat aby fungoval palubní telefon v BMW?
Když tam dám kartu,samozřejmě i s tím rámečkem tak mi to přesto píše SIM karte prüfen, má se telefón nejdřív nějak odblokovat,nebo něco podobnýho?
Mám BMW z Německa a v Čechách jsem první majitel,takže to možná nějak nepobírá naše simky (mám T.mobile)
Zkrátka kdyby jste věděli co s tím,aby normálně fungoval, za každou radu díky.
-
BaDDog píše:Jo njdríve skus v kufru... kolikrát nebíva ta čtečka pd telefonem zapojena...
Taky s ním nevolám, nicméně přebývá mi jedna simka, tak jsem si chtěl užít ten pocit, pracháče z devadesátých let

Vůbec nevim,že mám někde v kufru nějakou čtečku, musim asi lépe zapátrat.
Na levé straně mám CD changer a Navigaci a na pravý straně je auto baterie a hromada pojistnejch skříní, tu čtečku má každá sedmička ať nepátrám zbytečně a mohli by jste to ještě trošku přesněji lokalizovat??
Díky.
-
Pokud se ti nechce oddelavat tapec a mas sikovne, male ruce, tak se ti povede kartu zasunout i skrz otevrene okenko k zadnim svetlum, Telefon je mala cerna krabicka kterou ja mam zasunotou hodne vzadu, fakt az tesne u plechu kapoty, tzn. za vsema dalsima jednotkama. Sahnout se tam ale da. Pak ti pobezi telefon bez problemu. Ad info, funguje mi i uplne nova SIM od Vodafonu a auto mam r.v. 96.
-
kralik píše:Pokud se ti nechce oddelavat tapec a mas sikovne, male ruce, tak se ti povede kartu zasunout i skrz otevrene okenko k zadnim svetlum, Telefon je mala cerna krabicka kterou ja mam zasunotou hodne vzadu, fakt az tesne u plechu kapoty, tzn. za vsema dalsima jednotkama. Sahnout se tam ale da. Pak ti pobezi telefon bez problemu. Ad info, funguje mi i uplne nova SIM od Vodafonu a auto mam r.v. 96.
Tak jsem buď idiot, nebo to tam nemám.
Prolezl jsem to myslim důkladně.Jě tam jen svisle changer, hned vedle něj nějaká skoro stejně velká černá krabice BMW PHILIPS..?? a nad tím vším je vodorovně čtečka na navigaci, jinak hromada kabelů a různejch udělátek.
Myslim že to tam fakt nemám

Nechci ti říkat co jsi,anebo nejsi,ale ta čtečka ma velikost asi jak rozřízla bonboniera.Tloušťka je téměř identická. Je černé barvy a z jedné strany (tam kde se vsunuje karta) je výřez jako pro mincovník na parkovací automat.Její obal je z plastu. Nejlepší bude,když sundáš ten tapacír co tam máš.A myslím že bys ho mohl najít i podle svazku. Jde od zadního světla.Je tam myslím černý konektor.Přes to tvz. okno bych ji ja osobně nehledal,protože nevíš,jestli ji někdo nepřesunul a nepřišrouboval třeba o pár centi někam jinam.

-
BaDDog píše:Když ti to pomúže tak ti to zítra nafotím... ale neslibuji na 100%...podle toho či budu mít čas...
To by mi určitě strašně pomohlo, ale fakt se obávám, že to tam neni.
Žadná rozřízlá bonboniéra:) nic.
Kdyžtak udělám dneska fotky toho co tam mám já ať mě můžete pasovat slepym blbečkem

Jdu províst ještě kontrolu kontroly.
McLaughlin píše:BaDDog píše:Když ti to pomúže tak ti to zítra nafotím... ale neslibuji na 100%...podle toho či budu mít čas...
Kdyžtak udělám dneska fotky toho co tam mám já ať mě můžete pasovat slepym blbečkem![]()
a nebo jdi po kabelech, vystopovat jednotku je maličkost. muže byt podle vybavy i jinde, klidne to muže dat i k baterce.
-
JaraX píše:McLaughlin píše:BaDDog píše:Když ti to pomúže tak ti to zítra nafotím... ale neslibuji na 100%...podle toho či budu mít čas...
Kdyžtak udělám dneska fotky toho co tam mám já ať mě můžete pasovat slepym blbečkem![]()
a nebo jdi po kabelech, vystopovat jednotku je maličkost. muže byt podle vybavy i jinde, klidne to muže dat i k baterce.
Jsem idiot, nevim který kabely vedou od kud kam.
Všechno jsem vždycky dělal přes servis a teď tyhle věci řešim jak ženská, ještě k tomu blbá

Za chvilku se dostanu k autu, tak to ještě jednou pořádně omrknu, popřípadě nafotim jak to vypadá.
McLaughlin píše:JaraX píše:McLaughlin píše:[quote="BaDDog"]Když ti to pomúže tak ti to zítra nafotím... ale neslibuji na 100%...podle toho či budu mít čas...
Jsem idiot, nevim který kabely vedou od kud kam.
Všechno jsem vždycky dělal přes servis a teď tyhle věci řešim jak ženská, ještě k tomu blbá

Za chvilku se dostanu k autu, tak to ještě jednou pořádně omrknu, popřípadě nafotim jak to vypadá.[/quote]
telefon bez jednotky mít nebudeš (asi

-
No tak sláva!
Na jednu stranu se potvrdilo že jsem skutečně slepej kretén, ale především jsem to konečně objevil.
Ta bonboniéra pomohla
Člověku se hned líp hledá, když ví co hledá.
Nenapadlo mě že to bude až takhle nedostupný v tom slunci bez baterky jsem neměl šanci.Teď už je to v klidu.
Takže všem moc děkuju.
Telefon funguje, jen má na displeji napsáno 230-01 zatim mi nedošlo co to znamená.
Tak díky, jdu študovat funkce:)
Na jednu stranu se potvrdilo že jsem skutečně slepej kretén, ale především jsem to konečně objevil.

Ta bonboniéra pomohla

Nenapadlo mě že to bude až takhle nedostupný v tom slunci bez baterky jsem neměl šanci.Teď už je to v klidu.
Takže všem moc děkuju.
Telefon funguje, jen má na displeji napsáno 230-01 zatim mi nedošlo co to znamená.
McLaughlin píše:No tak sláva!
Ta bonboniéra pomohlaČlověku se hned líp hledá, když ví co hledá.
Takže všem moc děkuju.
Kua... a ja sem tedka akorat došel od auta a byl sem ti to nafotit....

-
McLaughlin píše:Kua... a ja sem tedka akorat došel od auta a byl sem ti to nafotit.......no nic... aspoň že to máš vyřešený...
Jéžiš, tak to mě mrzí, že sis s tim dal zbytečnou práci.
Moc ti děkuju za ochotu.
Tak problém vyřešen, mám z toho radost, jako bych koupil nový auto:)
děkuju všem.[/quote]
V pohode..o to mi taky šlo...aby si to vyřešil..

Ale dokázal si to i bez mé pomoci..