Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 728 - vymena provoznich kapalin

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
my_dudesty
Klubové ID: 1403

#1 Příspěvek od my_dudesty »

moje e38 ma podle budiku (kdovi kolik real) 200k km na hrbu a rozsvitila se i oil inspection, tak si rikam, ze jednim vrzem vymenim oleje v motoru, prevodovce (mam manual) a difu. Je tu sahodlouhe tema o olejich, ale jen o motorovych, tak bych se rad zdejsich odborniku zeptal na nasledujici otazky:
1) motorovy - kolik l budu potrebovat a doporuceny? (pokud mi nekdo neporadi jinak tak vemu napr. Castrol Magnatec 5W/40)
2) prevodovkovy - kolik l je potreba do manualu a jaky vybrat (lautr netusim)
3) do diferencialu - da se vubec bezne koupit (a pokud jo tak kolik) nebo to kupujou jen servisy po barelech?

spolu s tim asi necham vymenit i predni kotouce a oblozeni a dam novou brzdovku, takze:
4) brzdovou kapalinu jakoukoli s DOT4?
5) kotouce nejake zakl brembo z mjauto
6) desky ATE - tady mam problem, na mjauto jsou desky na sedmu o rozmerech 119.8x73.6mm (prip 120x74) nebo 99.8x83mm, to tam jako pasujou obe velikosti?!

pokud by neco z vyberu byla kravina nebo ste vedeli o lepsi variante, tak mi to pls napiste..Diky!
wacc
Klubové ID: 1576

#2 Příspěvek od wacc »

Zkus projet poslednich 7 cisel VINu tveho auta timto:
http://www.e34.de/vin/index.php
a zjistis potrebne mnozstvi.

A co se tyce toho, jaky olej tam dat, tak v tomto tematu o olejich se pise nejen o olejich do motoru, ale i do prevodovek a difu.
my_dudesty
Klubové ID: 1403

#3 Příspěvek od my_dudesty »

supr, dik moc, to sem potreboval!
gogoho
Klubové ID: 1902

#4 Příspěvek od gogoho »

plus musíš udělat svíčky, kab. filtr, vzduch f. ( motor) palivovej filtr...

a dobrý je taky udělat vodu v chladiči...

Ale to asi víš....

Ad se to povede 8)
Odpovědět