Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zatmavené pravé zpětné zrcátko u E38
-
Professor
- Klubové ID: 1499
- Kontaktovat uživatele:
ptám se vás, kdo to máte či máte s tím nějakou zkušenost..
měl jsem už tři E38 a vždy jsem měl pravé zpětné zrcátko ztmavené oproti levému, které bylo buď zmodralé nebo čiré.. nevíte k čemu slouží to ztmavení do hněda u toho pr. zrcátka? viděl jsem i E38, která měla normálně obě dvě čiré..
díky moc za info.. 
Já mám pravé do zlata, levé mírně do hněda, v noci se mi všechna 3 zrcátka stmaví, jakmile za mnou svítí světla auta za mnou, pokud oslňuje, ještě víc se ztmaví. Světla ve všech 3 zrcadlech vidím zeleně. E32 měla jen a pouze modrý venk.zrcadla a to buď rovný, nebo panoramatický a většinou vyhřívaný. E38 jsem ještě s modrými špígly neviděl. Myslím si, že neexistuje.
Professor píše:jo?tak to je bezva.. a jak jej zapnu? ani nevím, že tam něco takového ještě mám?
Ten Heizung se zapíná sám po nastartování, nebo možná už i po zapnutí klíčků, to přesně nevím. Někdy v chladnu je i vidět, jaxe odpařuje voda, jak ty špígly kouří, je to hlavně po ránu, kdy jsou špígly zamlžený, máš nastartováno a někde chvíli stojíš. Když mrzne, krásně se ti samy odmrazují a velice rychle.
-
Professor
- Kontaktovat uživatele:
hmm.. bezva.. mám ale jeden stále nevyřešený problém.. u toho pravého zatmaveného zrcátka do hněda mám uprostřed takový trvalý zamlžený obláček..nejspíš se dostala tehdy pára dovnitř, a nechce ven.. je to zvláštní.. ale netroufl jsem si do toho zrcátka šťourat.. abych to případně odvzdušnil nebo nevím..
ale vadí mi to.. rád bych ho měl odmlžené.. 
Od kohosi jsem slyšel že u těchhle samozatmavovacích zrcadlových skel je zevnitř, jakási gelová vrstva, která časem může ztratit tyto vlastnosti, nebo se prostě nějak poškodit, není to právě tvůj problém?
Jinak mě se líbí,jak jsou ta zrcátka inteligentní,
když dám zpátečku a mám přepínač přepnut na levý špígl, pravý se mi sklopí, že se mi krásně při couvání kontroluje obrubník, jakmile dám D, zase se vrátí do původní polohy dle nastavení paměti sedaček, mám ještě el. sklápění zrcátek, což stále využívám. Radši to sklopím, než aby mi zrcadlo někdo urazil.
Jinak mě se líbí,jak jsou ta zrcátka inteligentní,
-
Professor
- Kontaktovat uživatele:
hmm.. je to možné..
takže myslíš, že to pravé mám nechat vyměnit? je možné, že je zatmavovací, ale proč je i za normálních podmínek hnědé oproti levému, které je bezbarvé..??
to naklopení znám, je to moc dobrá vlastnost při couvání.. též to užívám.. ale někdy je to i na zlost.. když couveš normálně, kde není chodník a zapomeneš přepnout ten čudlík na dveřích.. tak zase nevidíš nic.. to sklápění je fajn, jen bych to chtěl předělat na klíček.. že při zamknutí/odemknutí vozidla třeba na dálku se sami sklopí/vyklopí.. jelikož mě nebaví to pořád mačkat když lezu do vozu..
a k tomu vyhřívání.. to se zapíná samo při zapnutí motoru, ale jen když je teplota nízká, např. pod nějakou předepsanou hodnotou? protože když budu startovat v létě, kdy je hycna.. tak by to bylo zbytečné..
no nevím.. zase tolik o tom autě ještě nevím..