Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zkusenosti s Bilstein B6 na e39?
Zdravicko,
nemate nekdo zkusenosti s tlumici Bilstein B6 na e39? Jsem rozhodnut, ze je zakoupim, tak by mne zajimalo jestli je nekdo nemate a jestli to neztrati komfortni jizdu ? Barazdim dost Prahu, o zivotnost tlumicu se nebojim, ale jde mi o to aby to neskakalo na kazdy nerovnosti. Zase je to auto pomerne tezky... ale preci jenom, kdyby je nekdo mel, tak si rad prectu dojmy a zkusenosti.
Dik.
nemate nekdo zkusenosti s tlumici Bilstein B6 na e39? Jsem rozhodnut, ze je zakoupim, tak by mne zajimalo jestli je nekdo nemate a jestli to neztrati komfortni jizdu ? Barazdim dost Prahu, o zivotnost tlumicu se nebojim, ale jde mi o to aby to neskakalo na kazdy nerovnosti. Zase je to auto pomerne tezky... ale preci jenom, kdyby je nekdo mel, tak si rad prectu dojmy a zkusenosti.
Dik.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
měli jsme tento set na bývalé 530daT a výborný svezení na dobrých cestách. Na rozbité Brno to nebylo to pravé ořechové 

každopádně bude cítit každej hrbol...jse samozřejmě o zvyk´. Každopádně to nebude tak tvrdý jako kdybys tam měl i tvrdý pružiny. Záleží hodně jak rychle jezdíš. Pokud ti ´vadí že se auto kolíbá a odskakuje na nerovnostech je to pro tebe prává volba. Jestli ale jezdíš pomalu a neznáš vytáčení motoru do maxima a zatáčky jezdíš pěkně u kraje tak si to nekupuj.
no ja mam 520i Touring a jezdim s tim jak uz motor napovida fcelku poklidne, ale zase preferuji dobre jizdni vlastnosti. V soucasne dobe mam na predku tlumice Monroe a to je opravdu za trest - staci projizdet zatacku a i pres blby kamiky to odskakuje. Puvodne jsem myslel ze bych namontoval B4, ale u tech mi bylo receno, ze se nedelaji pro Touring s Nivelaci.
Co by jste tedy dopurucili pro kompromis komfort / jizdni vlastnosti ?
Co by jste tedy dopurucili pro kompromis komfort / jizdni vlastnosti ?
na to si zvykneš...já mam i tvrdý pružiny a jde to...kola krásně kopírujou silnici. Sice je cítit každej hrbol,ale při větší rychlosti už to neni nijak extremní. Pokud silnice neni extremě rozbitá tak to je v poho. nejhorší jsou teda díry to si myslíš že tam ty kola necháš,ale když se jim umíš vyhejbat tak je to v poho.......naštěstí to dřepí tak že se díře krásně vyhnu i když jedu rychle. Jestli tam máš ted monroe a ještě starý tak se to auto musí třást taky .....ne-li ještě víc než s bilsteinama. Jenže s bilsteinama usítíš jak to dřepí. Obzvlášt na kvalitní silnici oceníš jak to auto krásně drží stopu a jak krásně reaguje na řízení. Tak je tam kup a je to....stejně si už rozhodnutej:))))
Nebo se přijed podívat za mnou....ukážu ti co dělá tvrdej podvozek:)))
mam tady najetejch pár bezva zatáček do kterých ted chodim o 30% rychleji než se starym podvozkem a ono se to ani nehne:))))
Nebo se přijed podívat za mnou....ukážu ti co dělá tvrdej podvozek:)))
mam tady najetejch pár bezva zatáček do kterých ted chodim o 30% rychleji než se starym podvozkem a ono se to ani nehne:))))
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Shimi píše:Huska píše:Na rozbité Brno to nebylo to pravé ořechové
Jakoze kostitras? ja si prave rikam, ze kdyz je to na standartnich pruzinach, tak by to snad tak hrozny bejt nemelo ne
já si nevšiml že máš seriové pružiny .. my jsme to měli i se sníženými tvrdšími pružinami od Bilsteinu... prostě celý set