Auta znacky BMW se mi libi odjakziva. Vzdy jsem vsak zil v domeni ze jsou drahe jak na porizeni, tak na provoz. Posledni dobou mi vsak hloda v hlave cerv zvedavosti, no a zacal jsem se tomu venovat trochu vic, shanim informace, studuju weby, clanky atd. Zarazilo me, ze se daji bavoracke jetiny sehnat za stejne penize jako napr. audi - tato znacka je taky jedna z mych oblibenych.
Driv jsem jezdil oktavkou, pak passatem. Vsechno TDi. V budoucnu zvazuju porizeni neceho jineho a do sirsiho vyberu jsem zahrnul: BMW 330xD, pak nejakeho bawce 5kove rady a Audi A4 1,8T quattro. Ceny u techto vozu jsou plus minus obdobne. Bydlim prave v kraji, kde jsou kopce a silnicari v zime se tu moc neukazuji. Naproti tomu, za posledni dva roky zima skoro nebyla, takze dobre gumy by snad mohli stacit i u toho zadohrabu (5ka).
A ted to nejdulezitejsi: vsude slysim, jak jsou BMW drahe na provoz, drahe ND, kradou se... Ostatne toto vsechno slycham i na adresu Passata a zkusenosti mam jine. Jsem prachsprosta luza, zadny TOP manager, dkybych mel mesicne vysolit 10k jen za udrzbu auta tak bych asi brzo posel hlady

Takze vazeni, ma smysl vubec o BMW uvazovat? Nebo jsou provozni naklady fakt tak vysoke, ze by me to sezralo? Ted jezdim malym Mitsubishi, zere 7-7,5, takze kdyby cokoliv jineho bralo kolem 8-8,5 tak to s klidem preziju, spotrebu 10 a vic uz ne. Jezdil jsem v minulosti docela dost, nejakych 40-50 tkm za rok, ale v budoucnu nevim jak to bude, predpokladam, ze najezd se o neco snizi.
Chtel bych neco z roku 2000, 2001, cenove kolem 250 tis plus minus nejaka desitka. Dival jsem se na nemecke inzeraty, daji se tam sehnat docela fajn kousky s najezdem neco kolem 160-180 tkm.