Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

100w žárovky do dálkových světel?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
elektrik

#1 Příspěvek od elektrik »

Ahoj...... v tlumenejch lampach mam xenony a když rozsvítim dálový tak je to hnus ošklivej žlutej co strašně málo svítí. Chtěl bych vědět jestli v těch dálkovejch vydrží 100w žárovka a jestli to nevytaví parabolu což bych moc nerad protože jsou to černý hella. Když vezmeme v úvahu že na dálkový světla v dnešnim provozu se jede jen zcela vyjímečně delší dobu v kuse tak bych to snad i risknul...........Ale Fakt je nechci zničit.
LKM modul to snad skousne normálně ne:)
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od fidzi »

Ono to není otázka jen parabol, ale i kabelů. Já bych tam nechal co je a neřešil bych to. :wink:
Caris

#3 Příspěvek od Caris »

elektrik píše:Ahoj...... v tlumenejch lampach mam xenony a když rozsvítim dálový tak je to hnus ošklivej žlutej co strašně málo svítí. Chtěl bych vědět jestli v těch dálkovejch vydrží 100w žárovka a jestli to nevytaví parabolu což bych moc nerad protože jsou to černý hella. Když vezmeme v úvahu že na dálkový světla v dnešnim provozu se jede jen zcela vyjímečně delší dobu v kuse tak bych to snad i risknul...........Ale Fakt je nechci zničit.
LKM modul to snad skousne normálně ne:)

Mozna bych tam vyzkousel dat s vetsi svitivosti a s modrou bankou jak by to vypadalo v paru s xenonama. Urcite bych tam ale 100W zarovku nedaval. U passata me vyhorel vypinac po 100W zarovce
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dzonnek »

Mě u passata taky vyhořela elektrika u 100w žárovky ale jaxem si koupil BMW tak v potkávačkách jsem pak měnil žárovku a jaké bylo překvapení když jsem zjistil že je tam 100w. Taxem koupil opět 100w a svítí to dál. Asi tam má být origo 55w ale když to může svítit více. Poradte kdyžtak někdo jaké tam dát žárovky s nižším příkonem ale vyšším světelným výkonem,. Ony ty žárovky přeci jen jsou spíš topidla než svítidla:)
Caris

#5 Příspěvek od Caris »

Ja tam mam Philipsky pry vydrzej svitit vic jak Osramky
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dzonnek »

a jakej mají příkon?? taky 55w? vím že jsou nějaké hodně svítíve a příkon je stejny. Jsou plněný jiným plynem a ten to dělá. ale zase do toho tak nevidím takže pořádně nevím.
Caris

#7 Příspěvek od Caris »

Jsou to 55W a pisi ze maji o 30% vetsi svitivost. Jsou mlneny jinou smesi hallovych plynu . Delaji se i o 50% s vetsi svitivosti nez klasicke
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dzonnek »

Tak to by bylo potom řešení za náhradu 100w bo to by pak mělo svítit stejne. Ok skusím popátrat. Třeba na něco narazím. Ale někde tu na foru byly nabízeny xenony za 2500kč a vypadá že to svítí dobře. Já to ale nechci z důvodu abych neoslnoval protijedoucí auta a že by mohli být potíže při kontrole přislušníky.
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dzonnek »

Našel jsem tohle tak to tam dám a uvidím. Přeci jen je lepší nezatežovat obvody takřka 1x vyšším proudem kvůli silnější žárovce když tohle by mohlo být řešení.
http://www.vamos.cz/zdroje/nightbreaker/index.php
Caris

#10 Příspěvek od Caris »

dzonnek píše:Tak to by bylo potom řešení za náhradu 100w bo to by pak mělo svítit stejne. Ok skusím popátrat. Třeba na něco narazím. Ale někde tu na foru byly nabízeny xenony za 2500kč a vypadá že to svítí dobře. Já to ale nechci z důvodu abych neoslnoval protijedoucí auta a že by mohli být potíže při kontrole přislušníky.

Kdyz je mas serizene tak nikoho oslnovat nemuzes
Kail

#11 Příspěvek od Kail »

dzonnek píše:Tak to by bylo potom řešení za náhradu 100w bo to by pak mělo svítit stejne. Ok skusím popátrat. Třeba na něco narazím. Ale někde tu na foru byly nabízeny xenony za 2500kč a vypadá že to svítí dobře. Já to ale nechci z důvodu abych neoslnoval protijedoucí auta a že by mohli být potíže při kontrole přislušníky.

Nenech se zmást,já si koupil Osram,na těch žárovkách píšou o 50% větší svítívost + bělejší světlo a ani jedno není vůbec poznat,když dám do jednoho světla tuto super hyper mega nářez žárovku za asi 300Kč a do druhého uplně obyč za 70Kč tak barva světla je uplně stejná a nesvítí to ani o fous jinak,lom světla je uplně stejnej,osvětlení taluty uplně stejný,prostě všechno uplně stejný,až na tu cenu samozřejmně.Takže podle mně jestli chceš svítít víc tak musíš hold pořušit "zákon" a dát tam 100w,tyhle fakt nemaj efekt naprosto žádnej...

A kámoš si koupil takové ty z OBI myslím co mají mít světlo jako xenon,to sice mají,zvenku to bylo hezké,takové domodra,člověk by skoro věřil že to je xenon,až na to že to vůbec nesvítilo,z auta nebylo skoro nic vidět a to nemluvím o tom že nám oboum tyto super žárovky popraskali za cca 1 měsíc,takže shit a už nikdy víc,šetřím na xenony...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od fidzi »

Vyzkoušel sem toho taky docela dost, ale opravdu funkční byly jen Phillips Xtreme Power. Motorka mi před tím prd svítila a teď to docela jde. Ale je docela drahá :/
Kail

#13 Příspěvek od Kail »

fidzi píše:Vyzkoušel sem toho taky docela dost, ale opravdu funkční byly jen Phillips Xtreme Power. Motorka mi před tím prd svítila a teď to docela jde. Ale je docela drahá :/

Nojo,na ty jsem taky koukal,ae mám takový dojem že stojej skoro 1000Kč ne?To už si raději další 1000Kč přidám a koupím ty xenony,jestli se tedy bavíme o potkávačkách...Ale věřím že ty už nějakej efekt mít budou,jenže za tu cenu :?
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od fidzi »

Kail píše:
fidzi píše:Vyzkoušel sem toho taky docela dost, ale opravdu funkční byly jen Phillips Xtreme Power. Motorka mi před tím prd svítila a teď to docela jde. Ale je docela drahá :/

Nojo,na ty jsem taky koukal,ae mám takový dojem že stojej skoro 1000Kč ne?To už si raději další 1000Kč přidám a koupím ty xenony,jestli se tedy bavíme o potkávačkách...Ale věřím že ty už nějakej efekt mít budou,jenže za tu cenu :?
No já je měl za 1000, ale viděl sem za 680.
Slid

#15 Příspěvek od Slid »

Já jsem s žárovkama poučený, měl jsem všechny možný +50% svítivost osram, philips a když si vezmu kolik jsem do nich investoval ještě teď si mlátím hlavou o stůl, vždy mě praskly po době cca 1 - 5mesíců a to třeba philips blue vision stály 800,- pár :( pokud jsem dal obyč tak jsem na ně nešáhl min. rok a půl. Všechny ty extra super žárovky buď svítili jak obyč žárovka nebo rádoby modře, ale to zase svítilo hůře v noci, nejlepší a nejlevnější je koupit xenon sadu HID a je po starostech.
elektrik

#16 Příspěvek od elektrik »

ano do tlumenejch xenon to už mam. Do dálkovejch nemá smysl dávat žárovky z vyžší svítivostí rádoby superžárovky protože je to jen reklamní trik. Jejich svítivost je daná použitou technologii a především výkonem. Jediný co může zvětšit svítivost je větší výkon žárovky. Dávat xenony do dálkových světel se mě nezdá jako úplně nejlepší řešení. Xenon se musí nažhavit než začne pořádně svítit což trvá minimálně 20 sekund. Po vypnutí by se měl nechat vychladnout než se znova rozsvítí. Takže to do dálkových světel neni to nejlepší řešení. Často potřebujeme po projetí protijedoucího auta okamžitě vidět dobře do dálky a to nám xenon neumožní.
Xenony v tlumených světlech co mam mají teplotu světla asi 5000K což je téměř bílé světlo. Když dam do dálkových světel modrou žárovku tak bude víc modrá než ten xenon a navíc bude svítit ještě míň než obyč žárovka, protože ten modrý filtr co je nanešen na skle nebo plyn co zbarvení způsobuje má jistej jsvětelnej odpor.
Jde o to jestli risknout tam dát žárovku 100w a riskovat vypálení paraboly, přetavení kablíků které jsou u e34 dost tenké a poruchu LKM modulu.
Ale na druhou stranu..........ty dálkové světla budou svítit vždy jen několik sekund maximálně minut tak bych typoval že by to mělo vydržet.
U tlumených světel je to jiný....ty svítí pořád. Ve dne v noci. Tak jak dlouho jedem tak dlouho v kuse svítí. Tam dát 100w žárovklu je hazard,ale ty dálkové by to snad mohli pobrat.
Slid

#17 Příspěvek od Slid »

můj popis byl na tlumený světla ne na dálková, reagoval jsem všeobecně :wink: když jsem měl xenony nově a dal jsem dálková také jsem byl z toho hotovej a přišlo mě to až nepříjemné, nakonec jsem si zvykl a příjde mi to teď normální :wink:
T613
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od T613 »

jedine co opravdu sviti o neco vic jsou zminovane Philipy Xtreme power ... no ale za 800 si je muzou strcit nekam :-D

do dalek pokud jde o svetla e32/34 klidne 100W dej, paraboly jsou plechove (ne jak potkavaci plastove) takze vydrzi mnohem vic, dalkove pouzivas min a vzdycky za jizdy takze se dostatecne ochladi ... nevyhodou je ze se vypaluji patice nebo spis kontakty v ni takze tohle je treba si koupit nove packy a naletovat, vetsinou po roce zase znova protoze to byva dost osmahle, taky vic trpi rele ktere spina dalky takze zase rozebrat a podivat se zda neni tyden pred smrti, pokud tohle vsechno dodrzis tak neni problem, ja je mam taky a neni co resit :-D ta zarovka stoji 100kc/ks a sviti jako krava nez nejake sracky za 800
elektrik

#19 Příspěvek od elektrik »

přesně tak.......nebudem kupovat žárovky za 800.....nejsme přece milionáři co mohou vyhazovat peníze za takové kraviny......... Zejtra zajedu koupit ty 100w a pak poreferuju jestli se nepečou kablíky a tak:)
u nás je mají za 55Kč
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od dzonnek »

Za 55kč?, tak to mě okradli já za ně dal 110Kč!! :-) A za 1. No ale já mám ty 100W v potkávačkách a nic se neděje ale jak to tu čtu radši to překontroluji ty kablíky jak je to silný atd...školu mám elektrotechnickou tak snad něco vygomu. Jen nevím kde na to najít relé abych se podíval coé snese nerad bych řešil to co u passata a to novou rozvodnou skřín.
PS:kalsická 55w žárovka bere 4.58A a 100W bere 8.3A
Ale pokud ten vodič má průměr větší než 1mm neměl by být problém. Spíše nějaké rozvodné skříně a relé. Ty budou v ohrožení.
Odpovědět