Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bez termostatu.
No právě já si to myslím opačně.Termostat má obtokový ventil/ten spodní talířek/,který je otevřený když je termostat zavřený a při ohřátí se jejich role otočí.
No a v momentě,když termostat vyndáš,tak obtokový kanál bude otevřený a voda/ohřátá/ pujde cestou menšího odporu,tedy né přes chladič/který klade určitý průtokový odpor/,ale právě přes ten otevřený obtokový kanál, si myslím, a bude se to dle mě točit v malém okruhu a motor by se tedy měl hřát.
Ale nemám to vyzkoušený praxí,a tudíž sháním zkušenost někoho kdo to už řešil.
No a v momentě,když termostat vyndáš,tak obtokový kanál bude otevřený a voda/ohřátá/ pujde cestou menšího odporu,tedy né přes chladič/který klade určitý průtokový odpor/,ale právě přes ten otevřený obtokový kanál, si myslím, a bude se to dle mě točit v malém okruhu a motor by se tedy měl hřát.
Ale nemám to vyzkoušený praxí,a tudíž sháním zkušenost někoho kdo to už řešil.
Motor bez termostatu se zahřeje jen při stojícím autě, při jízdě jej hned schladí proudící vzduch chladičem hodně pod provozní teplotu.
Když jsme s bráchou vezli z Prahy jeho "novou" E36 320i, která měla termostat taky vytažený, museli jsme dát za ledviny před vstup vzduchu k chladiči staré tepláky a za chvilku byla provozní teplota na normálu...ručičku uprostřed ukazatele teploty už asi držela prokluzem viskospojka.
Bez termostatu bych vůbec nejezdil, jednak stojí pár kaček, druhak bych v zimě furt klepal kosu(netopí) a pak ta spotřeba, hanba mluvit...
Já bych svoje auto teda podchlazené jezdit nenechal...
Když jsme s bráchou vezli z Prahy jeho "novou" E36 320i, která měla termostat taky vytažený, museli jsme dát za ledviny před vstup vzduchu k chladiči staré tepláky a za chvilku byla provozní teplota na normálu...ručičku uprostřed ukazatele teploty už asi držela prokluzem viskospojka.
Bez termostatu bych vůbec nejezdil, jednak stojí pár kaček, druhak bych v zimě furt klepal kosu(netopí) a pak ta spotřeba, hanba mluvit...
Já bych svoje auto teda podchlazené jezdit nenechal...
-
- Klubové ID: 1407
No to je sice hezký, ale 500km od domova, kde neumí nikdo česky, v 7 večer, když jsi vstával ve 3 ráno... horor, sem úplně sral na termostat, hlavně že jedu...JIP píše: Já bych svoje auto teda podchlazené jezdit nenechal...