Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

klima a zima

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiri

#1 Příspěvek od Jiri »

Mám dotaz. Chci kupovat bmwE36 s digiklimou a chci se zeptat jestli teď v zimě vyzkouším funkčnost klimy? Ať jsem hledal jak jsem hledal nenašel jsem to. Ať v létě nezjistím, že mi prodávající kecal. Dík
100RM
Klubové ID: 675

#2 Příspěvek od 100RM »

Zistis to tak, ze ked klimu zapnes, mal by si slyset ze sa rozbehne kompresor. Dalej - teraz uz neni taka zima, aby si necitil, ci ti klima vali studeny vzduch. Vzduch z dobre naplnenej a funkcnej klimy by pri maximalnom chladeni mal mat teplotu okolo 6-8 stupnov, takze to snad poznas ked k vetrakom prilozis ruku. Alebo mozes skocit niekam do servisu kde robia klimy a za par korun ti to premeraju a otestuju ci je to ok.
7er. True definition of luxury. Yours.
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

ja jsem normalne jezdil v zime v nej mrazech s klimou, kdyz eem ji provizorne pustil pro funkcnost a to proste poznas, jak pise Vládce, tak se rozjede klimakompresor, zacnou mrznout trubky veduci do kabiny a v kabine i pres zimu ti zacne fakt mrznout, teda pokud budes tocit motor, jinak nic moc, ale musis nastavit nejnizsi tepltu na panelu no, jinak automat nesepne klimu i kdyz je vlocka zapla
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Killca
Klubové ID: 1648

#4 Příspěvek od Killca »

jo a taky to zakrupe v palubce, jak se tam neco otvira a prepina a jeste k tomu tu klimu uciti podle smradu podle me
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Player1 »

Killca píše:ja jsem normalne jezdil v zime v nej mrazech s klimou, kdyz eem ji provizorne pustil pro funkcnost a to proste poznas, jak pise Vládce, tak se rozjede klimakompresor, zacnou mrznout trubky veduci do kabiny a v kabine i pres zimu ti zacne fakt mrznout, teda pokud budes tocit motor, jinak nic moc, ale musis nastavit nejnizsi tepltu na panelu no, jinak automat nesepne klimu i kdyz je vlocka zapla
Nevím jak je to v 36, ale já když zapnu klimu a mám nastaveno třeba 25°C, tak fouká teplej vzduch, jen je vysušenej od klimy. To ohřívání se děje až dál po cestě toho vzduchu. Používám to na odmlžení skel, takže s klimou jezdím skoro pořád, aj když je kosa. Jinak ještě se roztočí vrtule klimy, když ji zapneš. Podle toho to můžeš taky poznat, teda když je vrtule funkční:D
Jiri

#6 Příspěvek od Jiri »

Super díky. Chystám se jet přes celou republiku pro auto, tak nechci aby mě někdo natáhl. Snad nekoupím nejekáho zajíce v pytli :D :D
voitano

#7 Příspěvek od voitano »

Jiri píše:Super díky. Chystám se jet přes celou republiku pro auto, tak nechci aby mě někdo natáhl. Snad nekoupím nejekáho zajíce v pytli :D :D
Ale stane se,že bude vše OK , a za půl roku se ti to pokazí. Je to holt jen starší technika. Ale pokazit se může i nová věc.
Dan td
Klubové ID: 590

#8 Příspěvek od Dan td »

Jiri píše:Super díky. Chystám se jet přes celou republiku pro auto, tak nechci aby mě někdo natáhl. Snad nekoupím nejekáho zajíce v pytli :D :D
Nebo s sebou vem někoho s diagnostikou, budeš mít jistotu, že v pytli není zajíc :)
Jestli si to dobře pamatuju, v návodu k e36 je psáno, že kompresor sepne až v případě, že venkovní teplota je nad 3 st. :roll:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Jiri

#9 Příspěvek od Jiri »

A ještě jeden dotaz. Díval jsem se na dvě digiklimy a ta jedna měla navíc u vnitřního okruhu ještě jeden znak. Co to je, a jeký je v nich rozdíl?
Odpovědět