Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaké řetězy pro 225/45/17?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MrScully
Klubové ID: 1401

#1 Příspěvek od MrScully »

Jaké řetězy byste mi doporučili pro 17" kola výše uvedeného rozměru (na E46)? Na rovinu říkám, že se chci vejít tak cca do dvojky, protože je nasadím pravděpodobně jednou za tři roky. Hlavní kritérium je pro mě snadnost nasazování, protože v podbězích moc místa není.

Klasikou jsou Pewaq - Brenta (buď Brenta 9 nebo Brenta C). Brenta 9 mají dokonce v popisu, že se hodí pro auto s málo místem v podbězích, ale zase je snad ten nejlevnější řetěz a navíc jsem s ním nedávno docela zápasil na jiném autě.

http://www.e-pneumatiky.cz/mid/pewag-brenta-9/
http://www.e-pneumatiky.cz/mid/pewag-brenta-c/

Jiné nápady a návrhy jsou vítány.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kup si ty Sportmatiky, mám s nima nejlepší zkušenost, nebudeš muset někde třikrát zastavovat a dopínat je. Sice se nevejdeš do dvojky, ale nehrozí poškození blatníku při jízdě s nedopnutejma řetězama.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
MrScully

#3 Příspěvek od MrScully »

Vlasta píše:Kup si ty Sportmatiky, mám s nima nejlepší zkušenost, nebudeš muset někde třikrát zastavovat a dopínat je. Sice se nevejdeš do dvojky, ale nehrozí poškození blatníku při jízdě s nedopnutejma řetězama.
Koukal jsme na nej, to uz je 3500 Kc nejmin. No uvidime, zvazim je. Jina dobra znacka retezu podobnych parametru neni?
hc72

#4 Příspěvek od hc72 »

ja teda nejsem uplny setrilek, ale retezy potrebuju docela casto, kdyz je zima samozrejme, na 15, i 17 jsem mel retezy za 600 obycejne, zadny problem, nasazeny za 5 min.
MrScully

#5 Příspěvek od MrScully »

Já jsem nakonec koupil ty nejdražší - Pewag Sportmatik, samozřejmě jsem je v Alpách nepotřeboval, ale aspoň jsem připraven na tužší zimu :)
mach
Klubové ID: 1453

#6 Příspěvek od mach »

hc72 píše:ja teda nejsem uplny setrilek, ale retezy potrebuju docela casto, kdyz je zima samozrejme, na 15, i 17 jsem mel retezy za 600 obycejne, zadny problem, nasazeny za 5 min.
Měl jsem to stejný. 5 minut sice ne tak 10-15 ale dá se. Já je používám tak 10-20x za zimu.
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RuDoSh »

Vlasta píše:Kup si ty Sportmatiky, mám s nima nejlepší zkušenost, nebudeš muset někde třikrát zastavovat a dopínat je. Sice se nevejdeš do dvojky, ale nehrozí poškození blatníku při jízdě s nedopnutejma řetězama.
jj, jsou vyborne, mam je na multivanu a uz jsem je musel pouzit... nasazene jsou okamzite a krasne se dopnuli i kdyz se zdalo, ze budou na tom kole krive :-)
Odpovědět