Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

V8: co to je sakra za zvuk? (video)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bas2

#1 Příspěvek od bas2 »

Koncem srpna minuleho roku sem delal nejake veci na motore (novy napinak, tesneni, atd...), okrem jineho sem daval i nove tesneni pod sani.
No a myslim ze od te doby (nevim ci to delalo i predtym) se mi z motora konkretne od sani ozyva nejaky zvuk, myslim ze to bude neco se vzduchem, ale je zajimave, ze to zacne delat az 5 sekund po nastartovani...(viz. prilozene video)...nevite co by to mohlo byt?
Motor jinak jde v pohode, startuje dobre a volnobeh je taky dobry, vykon a spotreba normal. Zda se jako keby nekde nasaval falesny vzduch, ale na zadne netesnosti sem neprisel, hadicky su OK a vsechna tesneni (co se tyka sani) nove....
Diky.

video: http://www.youtube.com/watch?v=WrXzm9xe2uM
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

to netuším, osobně bych si vzal hadičku, jeden konec do ucha a druhym bych hledal odkud to jde, běžně tuhle metodu používám.
bas2

#3 Příspěvek od bas2 »

Fugo píše:to netuším, osobně bych si vzal hadičku, jeden konec do ucha a druhym bych hledal odkud to jde, běžně tuhle metodu používám.
jo mam servisny stetoskop, sem to skousel a jde to jednoznacne ze saciho potruby, ale proc to zacne delat az par sekund po nastartovani to netusim.....
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Player1 »

Třeba proto, že až za pár sekund se to všechno natlakuje...nebo spíš naplní vzduchem. Ta trubka sání má celkem velkej průměr, takže se tam, podlě mě, vejde dost vzduchu. Sice se v ní nic netlakuje, ale aj tak. Pořádně projdi cely sání a těsnění
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

Player1 píše:Třeba proto, že až za pár sekund se to všechno natlakuje...nebo spíš naplní vzduchem. Ta trubka sání má celkem velkej průměr, takže se tam, podlě mě, vejde dost vzduchu. Sice se v ní nic netlakuje, ale aj tak. Pořádně projdi cely sání a těsnění
no M60 nema sekundarni vzduchovou pumpu jako M62 takže to bude něco přímo na motoru, co vzadu jak sou ventily podtlaku? ted jsem dělal na autě a odpojil si podtlak k brzdam a dělalo to něco podobnyho.
bas2

#6 Příspěvek od bas2 »

JaraX píše:
Player1 píše:Třeba proto, že až za pár sekund se to všechno natlakuje...nebo spíš naplní vzduchem. Ta trubka sání má celkem velkej průměr, takže se tam, podlě mě, vejde dost vzduchu. Sice se v ní nic netlakuje, ale aj tak. Pořádně projdi cely sání a těsnění
no M60 nema sekundarni vzduchovou pumpu jako M62 takže to bude něco přímo na motoru, co vzadu jak sou ventily podtlaku? ted jsem dělal na autě a odpojil si podtlak k brzdam a dělalo to něco podobnyho.
membrana vzadu typujem ze je OK, bo jednak neni stara (menil sem ji asi pred 15 tisic km) a jednak kdys oddelam vycko od oleje pri nastartovanym motoru, tak tam neni zadny podtlak (chod motoru se nijak nezmeni)...neco s posilovacem me taky napadlo, ale v sani je podtlak slusnej, bo brzdy+posilovac funguji paradne.
Odpovědět