Zdravim vsechny,
chtel bych se informovat na vuz BMW 530d r.v. 2006. BMW jsem nikdy nemel a kdyz se divam na ceny vozu v Nemecku, porad mam nutkani si koupit radsi trochu jede BMW nez Octavii za 800-900 tis.
Moc se mi libi BMW 530d s automatem, M-packet.
Prosim o info jako spotreba, co odchazi atd.. Mam uz druhou Octavii II a do tretice uz ne.
Uvažoval jsem podobně, chtěl jsem 530d, ale nesehnal jsem žádný s málo km, takže jsem volil 530 benzín. Co se týče diesla, tak jsem slyšel jen klasický problémy s vstřikama mezi 160-200 tisíc, a pak nějaký klapky, ale nepochopil jsem o co se jedná.
prase007 píše:Uvažoval jsem podobně, chtěl jsem 530d, ale nesehnal jsem žádný s málo km, takže jsem volil 530 benzín. Co se týče diesla, tak jsem slyšel jen klasický problémy s vstřikama mezi 160-200 tisíc, a pak nějaký klapky, ale nepochopil jsem o co se jedná.
Jaky jsi mel vuz predtim? Co spotreba a cena servisu atd..? Jezdis jen pravidelne servisovat nebo navstevujes servis casteji?
Měl jsem mondeo, servis těžko soudit, jsem objednanen na garanční prohlídku a mikrofiltry a počítám že to bude tak za 10, což nebylo problém dát ani s tim fordem. Jinak benzín na servis v pohodě, mění se jen destičky, olej a právě ten filtr jednou za uherák. Co se týče spotřeby, tak mám ustáleno na 10,5 a je to 530i v automatu. 530d jezdí cca za 8l.
čaw Mám 530d E60. Je to automat. Najazdené 127 tis km a doteraz sa menil iba olej a filtre. Priemer mi ukazuje 7,1 a to chodím nad 120. /je to jedno lebo stále ukazuje 6l - od 120km/h hore určite/. Po meste je to horšie aj 10. Ale niet sa čomu čudovať je to auto na dlhšie cesty a nie motkať sa po meste a machrovať. - aj keď sú aj takí ....