Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co se stane, když nalejete benzín do dieselového motoru???
-
- Kontaktovat uživatele:
Z mé strany jsem nepochybil, ale zajímá mě, pokud čerpací stanice zamění paliva a i když dle pistole, účtu atd. tankujete diesel nateče Vám do auta benzín, co se stane???
Případně, jaký je postup při dokazování natankování nekvalitního paliva, či úplné záměny paliva, čerpací stanici??? Máte s tím někdo zkušenost???
Díky!
Případně, jaký je postup při dokazování natankování nekvalitního paliva, či úplné záměny paliva, čerpací stanici??? Máte s tím někdo zkušenost???
Díky!
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
kolega natankoval do tdi natural ujel cca 60km a odešlo "pouze" vstřikovací čerpadlo ... údajně se nějak přidřelo. Vyměnili a OK. Další problém šéf to stejné ... ujel cca 5km a auto přestalo táhnout.... pouze vypustili vyčistili a OK.

no a tady vyzvednu tedy VW PAssat .
kamos koupil new diesel a poprve najel k benzine a automaticky natankoval plnou benzinu do diesela.... zvyk z drivejhsiho vozu... nastartoval rozjel se a pak to samo zastavilo
prej tam maj njaky cidlo , ktery rozpozna nejak slozeni PHM a okamzite kdyz je neco spatne to zastavi a nepusti do motoru.....
kamos koupil new diesel a poprve najel k benzine a automaticky natankoval plnou benzinu do diesela.... zvyk z drivejhsiho vozu... nastartoval rozjel se a pak to samo zastavilo

prej tam maj njaky cidlo , ktery rozpozna nejak slozeni PHM a okamzite kdyz je neco spatne to zastavi a nepusti do motoru.....
-
- Kontaktovat uživatele:
GeorgosAc píše:no a tady vyzvednu tedy VW PAssat .
Njn, VW )
ještě k tomu passatu, kamoš ho ma, za 200tkm od novy co najel na delších trasách už měnil pul motoru několikrat, potkalo se to, odešlo turbo, vstřiky, uletěli ventily apod

jinak kolegy mama natankovala do 320d V-power ale nebylo za tím napsany Diesel

O tom jsem v životě neslyšel ale dneska už je asi možné všecko...aspoň se toho má více co skazit...znáte Murphyho: Co se může posrat, to se vždycky posere!
Ale abych nebyl úplně OT...benzín v dieselu může nadělat pěknou paseku. Kromě toho že palivo ztratí svojí mazací schopnost (zadřené palivové čerpadlo, poškozené vstřiky), tak se mění i fyzikální vlastnosti paliva (bod vzplanutí, teplota hoření) a to by potom teoreticky mohlo udělat daleko větší paseku (třeba propálená píst, apod.). Každopádně musí všechno "smíchané" palivo pryč (pokud to není do 5% benzínu v poměru k naftě-tohle každý dýzl překousne) a nalít čistou naftu.
S prokazováním benzínce to bude asi složitější...jinak by už nejspíš všechny NONAME pumpy krachly...u nás máme hned dvě takové a když jsem tam vzal benzín, vždycky problém(spotřeba, výkon, kuckání motoru...). Pak mi kámoš, co na jedné z nich dělal vysvětlil, že benzín od nich nebere ani on a já už beru jenom shell.
-
- Kontaktovat uživatele:
JIP píše:GeorgosAc píše:no a tady vyzvednu tedy VW PAssat .
O tom jsem v životě neslyšel ale dneska už je asi možné všecko...aspoň se toho má více co skazit...znáte Murphyho: Co se může posrat, to se vždycky posere!
Ale abych nebyl úplně OT...benzín v dieselu může nadělat pěknou paseku. Kromě toho že palivo ztratí svojí mazací schopnost (zadřené palivové čerpadlo, poškozené vstřiky), tak se mění i fyzikální vlastnosti paliva (bod vzplanutí, teplota hoření) a to by potom teoreticky mohlo udělat daleko větší paseku (třeba propálená píst, apod.). Každopádně musí všechno "smíchané" palivo pryč (pokud to není do 5% benzínu v poměru k naftě-tohle každý dýzl překousne) a nalít čistou naftu.
S prokazováním benzínce to bude asi složitější...jinak by už nejspíš všechny NONAME pumpy krachly...u nás máme hned dvě takové a když jsem tam vzal benzín, vždycky problém(spotřeba, výkon, kuckání motoru...). Pak mi kámoš, co na jedné z nich dělal vysvětlil, že benzín od nich nebere ani on a já už beru jenom shell.
Tak to jsi mě pěkně vyděsil

Nedá se nic dělat, budu jedině doufat, ža mi na Shell jižní spoojka nedali béňo ale doopravdy V-Power Diesel...
Snad mi více napoví diag...
-
- Kontaktovat uživatele:
JaraX píše:Panaque píše:JaraX píše:[quote="Panaque"]Uffff, byl jsem v garage a vycucl trochu do flašky...
Jak mi najednou ta smradlavá nafta zavoněla![]()
Takže benzín to není, musím pátrat dál...
a co máš za problem?
Nechce naskočit!!! Startér točí a nic...![]()
![]()
čerpadlo?

Toho se teď obávám nejvíc (18 180,82 CZK bez slevy) je po svátcích docela darda

-
- Kontaktovat uživatele:
martin33 píše:Ty máš věci?? kdy si už konečně koupíš benzínové auto?? Kdy máš mít ten počítač??? Můžu si ho půjčit jestli chceš??? Když tak zavolej číslo máš
Konečně positivní a konstruktivní a hlavně nadějné řešení!!!
HURAAAAAAAAAAA!!!!!
Já vím, nemám vyhráno, ale půl flaši wizoura docela dobře maká

Tak já ti zítra cinku!!! To seš boredc teda!!!!!!!!!!!!
Benzín bude, neboj!!! A NOVEJ!!!!!!! Žádná stará plečka!!!! Hezky v záruce, ať se staraj jiní

-
- Kontaktovat uživatele:
Bombarder píše:GeorgosAc píše:no a tady vyzvednu tedy VW PAssat .
Njn, VW )
prostě auto pro idioty jak má být

kámoš natankoval do 1.9TDi Octavia cca 10litrů N95 tak jsem mu doporučil to dotankovat naftou a nic se mu myslim nestalo. Dojeli jsme v pohodě, ale to neni plná ádrž, mno