Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak jezdit s Automatem

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tpsenda

#1 Příspěvek od tpsenda »

Všechny Vás zdravím.
Můžete mi prosím poradit jak jezdit z AT převodovkou v BMW E46 330d? Někteří mi říkají, abych na křižovatkách když auto stojí na červenou vyřazoval, jiní říkají v žádném případě nevyřazovat. Pokud nevyřadím, tak auto má tendenci se rozjet, když nestojím na brzdě. Poradíte mi někdo jak s tím správně zacházet? Děkuji

MOD:
Tento dotaz nepatri do sekce Servis. Presunuto.
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RedBaron »

To je snad dobře, že po povolení brzdy se plynule rozjede. Nevyřazovat, na to není převodovka stavěná, více ji tím opotřebuješ. Automat je prostě na to před barákem tam dát D a v Paříži P a vystoupit :)
AlesShi

#3 Příspěvek od AlesShi »

pri delsim stani by si mel dat P
na svetlech asi ne
ale v kolono-parkovisti urcite
tpsenda

#4 Příspěvek od tpsenda »

Moc Díky za rady. Jeden člověk mi totiž říkal, že na křižovatkách mám vyřazovat na N jelikož tam jinak pálím spojku....Je to pravda?
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RedBaron »

tpsenda píše:Moc Díky za rady. Jeden člověk mi totiž říkal, že na křižovatkách mám vyřazovat na N jelikož tam jinak pálím spojku....Je to pravda?
Oba dva příspěvky nade mnou jsou nesmysly. Automatická převodovka se opotřebovává JEN A POUZE BĚHEM ŘAZENÍ. To se opravdu opotřebovávají spojky. Když stojí na místě, má zařazenou 1 a nízkým tlakem se proplachuje hydrodynamický měnič, který slouží místo spojky v autě, tak v tomhle režimu vám převodovka najede milión motohodin a neudělá nic. Nechce tomuhle vyprávění pořád dokola někdo předejít a udělat tady článek o automatech?
tpsenda

#6 Příspěvek od tpsenda »

Děkuji moc moc....Jelikož to je ještě moje první BMW nechceš mi poradit na co si dát pozor moc děkuji. Je to 330d E46
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#7 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

ajfel
Klubové ID: 321

#8 Příspěvek od ajfel »

RedBaron píše: .... Nechce tomuhle vyprávění pořád dokola někdo předejít a udělat tady článek o automatech?
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=5553
Odpovědět