Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaký alarm - Jablotron versus Magicar

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MrScully
Klubové ID: 1401

#1 Příspěvek od MrScully »

Chtel bych alarm do 10 tisic Kc (hlavne aby sla vypnout sirena, protoze nic me nestve vic nez bezduvodne spustena sirena), dival jsem se, ze neoblibenejsi znacky jsou asi

- Athos CA-1802 od Jablotronu (s GSM modulem)
- Magicar 8000/9000 apod. (s pagerem)

Ale nekde jsem cetl, ze i Magicar jde koupit s GSM modulem. Tak nevim, ktery alarm byste doporucili, s kterym mate zkusenosti? Jde mi hlavne o to, abych neprehlidnul nejakou dulezitou funkci, ktera by me treba potom chybela. Dalkovy start asi moc nevyuziju, GSM naopak muze byt velmi sikovne, ale zas je tam rozdil nejake 4000 (Jablotron je drazsi), coz uz stoji za zvazeni.
davidj
Klubové ID: 1387
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidj »

Čau , no já mám Magicar 9000 a jsem vcelku spokojenej. Jako plus bych viděl určitě cenu, jednoduchost a přehlednost ovládání a přehled o autě. Jako minus dosah , jak jsem někde v obchoďáku na druhým konci, tak bez signálu. Dále životnost baterky v dálkáči. Mě osobně vydrží tak kolem 4 měsíců.
Jestli je ale teď Magicar s GSM modulem, tak určitě ber.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Magicar s GSM není, pager se dá dokoupit jakjo externí modul (ne Magicar).
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

Vlasta píše:Magicar s GSM není, pager se dá dokoupit jakjo externí modul (ne Magicar).
ten GSM modul by ale šel k Magicaru doplnit, ja osobně jsem měl Magicar a beru si ho znova, hlavně kvuli ceně a dalkovymu startu (u automata super u manuala naprd).
100RM
Klubové ID: 675

#5 Příspěvek od 100RM »

Magicar je fajn, mam 9000 a az na obcasne problemy s dialkovym startom je to supr (ale to je asi chyba spatneho zapojenia)
7er. True definition of luxury. Yours.
davidj
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od davidj »

JaraX píše:
Vlasta píše:Magicar s GSM není, pager se dá dokoupit jakjo externí modul (ne Magicar).
ten GSM modul by ale šel k Magicaru doplnit, ja osobně jsem měl Magicar a beru si ho znova, hlavně kvuli ceně a dalkovymu startu (u automata super u manuala naprd).
Jj , já mám manuala a benzín, tak jsem dálkový start nechtěl. A co s tím dosahem a baterkou ? Máte také stejnou zkušenost ?
MrScully
Klubové ID: 1401

#7 Příspěvek od MrScully »

Ja jsem prave taky slysel, ze pager je na tom s dosahem v mestsky zastavbe hodne bidne (cili teoreticky v hypermarketu uz o svem aute na parkovisti nemusite vedet) a o tech baterkach jsem cetl taky. A vzhledem k tomu, ze dalkovy start asi nevyuziju (na manualu bych musel davat pokazde neutral a rucku), tak asi to vypada na ten Jablotron, co? Neznate nekoho, kdo ho ma? :-)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

dostah v zastavbě je opravdu o dost menší, ale zase lepší než nic, navíc novej model dovoluje ovladač hledat auto, takže pokud by mi ho čorli a neopojili to tak mužu jezdit po městě s ovladačem a hledat, baterka vydrží malo, ale tak je tam obyčejna mikrotužka tak to neřeším. Dalkovej start a všecky tydle funkce jdou progrramovat, vše se da vypnout, zapnout, nastavit, dá se na to napojit třeba dalkovy světla na posviceni autem na dalku případně i vyhřivany sedačky apod.
davidj
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od davidj »

JaraX píše:dostah v zastavbě je opravdu o dost menší, ale zase lepší než nic, navíc novej model dovoluje ovladač hledat auto, takže pokud by mi ho čorli a neopojili to tak mužu jezdit po městě s ovladačem a hledat, baterka vydrží malo, ale tak je tam obyčejna mikrotužka tak to neřeším. Dalkovej start a všecky tydle funkce jdou progrramovat, vše se da vypnout, zapnout, nastavit, dá se na to napojit třeba dalkovy světla na posviceni autem na dalku případně i vyhřivany sedačky apod.
Jj to je pravda , umí toho dost . Spíná 2 různý spotřebiče, jaký chceš ( třeba vyhřívání sedeček + něco dalšího ...) . S tou mikrotužkou souhlas , jen mě už jednou ráno v 5:00 houkalo auto při otevření, protože byla vybytá baterka 8O
Odpovědět