Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Náklady - Ojeté BMW vs nová ochcávka -
-
- Klubové ID: 1064
- Kontaktovat uživatele:
V dnešních Lidovkách mně zaujal článek BENZÍN vs NAFTA, jsem si říkal, že by nebylo špatný vedle postavit BÁWO, moje 320i Touring.
Čísla(povinny, zust. hodnota. a náklady na servis) jsou převzatý z LN. Jsou uvedený tři modelový situace 3 roky a 40k km, 5let a 80k km , 8let a 120k km (poslední bych nebral vážně, kdo si kupuje báwo na 8 let?)
Akorát se mně nelíbila spotřeba ochcávek,(MPi 7,2 a TDi 4,9) tak jsem vzal hodnoty ze spritmonitor.de:
Ochcávka 1.9TDi 77kW
Ochcávka 1.6MPi
a moje Bávo jsem vzal 11 litru (protoze tak jezdim)
tady rikaji min
zkuste si zadat svoje hodnoty
http://www.iocomp.cz/~strndy/soubory/oc ... s-320i.xls
Pokud se vám čísla nezdají, zadejte si tam svoje.
Jsem zvědavej na vaše reakce a sorry za překlepy
Čísla(povinny, zust. hodnota. a náklady na servis) jsou převzatý z LN. Jsou uvedený tři modelový situace 3 roky a 40k km, 5let a 80k km , 8let a 120k km (poslední bych nebral vážně, kdo si kupuje báwo na 8 let?)
Akorát se mně nelíbila spotřeba ochcávek,(MPi 7,2 a TDi 4,9) tak jsem vzal hodnoty ze spritmonitor.de:
Ochcávka 1.9TDi 77kW
Ochcávka 1.6MPi
a moje Bávo jsem vzal 11 litru (protoze tak jezdim)
tady rikaji min
zkuste si zadat svoje hodnoty
http://www.iocomp.cz/~strndy/soubory/oc ... s-320i.xls
Pokud se vám čísla nezdají, zadejte si tam svoje.
Jsem zvědavej na vaše reakce a sorry za překlepy
-
- Klubové ID: 842
Podle mě úplně zcestný,pokud chceš něco takhle srovnávat musíš vzít 2 konkrétní auta a jezdit identický trasy,což by byl asi dost nákladnej test.Navíc většina lidí co si kupuje nový okty právě kvůli nákladům,najezdí za rok tolik km,že se jim to prostě vyplatí.
Navíc Octu bych přirovnal spíš k 5,samo prostorově,materiály a komfort bude trochu jinej.
Navíc Octu bych přirovnal spíš k 5,samo prostorově,materiály a komfort bude trochu jinej.
-
- Kontaktovat uživatele:
mně to zas tak zcestný nepřijde, my jsme třeba přesně před takovou volbou stály, šlo mě o to, na jak dlouho se ti vyplatí jezdit s levnejsim(ojetym) autem s vetsi spotrebou, tady je videt, že naftová oktávka se vyplatí až po cca 100k-150k km
a ten požitek
leda to srovnat treba s Octavia Combi 2.0 FSI 110 KW 4x4 ale to uz jsme jinde...
k 5er bych to nepřirovnával to uz uplne nebe a dudy leda to srovnavat s Laurin and Klement 2,0 TFSI/147 kW a to se zase bawo vyplati
a ten požitek

leda to srovnat treba s Octavia Combi 2.0 FSI 110 KW 4x4 ale to uz jsme jinde...
k 5er bych to nepřirovnával to uz uplne nebe a dudy leda to srovnavat s Laurin and Klement 2,0 TFSI/147 kW a to se zase bawo vyplati

-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo výběr auta záleží taky na tom kolik se s tím najede. A když se s tím najede 10-15tkm ročně, tak si dotyčný v cenové relaci může pořídit jakékoliv vozidlo. Tohle jsou km ježdění jako hobby na léto...
Tam bych hodil místo nové Octávie ojetou pětku a vedle sedmičku. A pak se zjistí, že při tak malém najetí počtu km nejsou skoro žádné rozdíly i kdyby byl obsah mnohem větší. V takových málo najetých km se dá vybrat jakékoliv BMW.
Samozřejmě, pokud by se chtělo mermomocí šetřit, pořízení si feldy combi je roční úsporou o více než 50t i v takových málo km...
Tam bych hodil místo nové Octávie ojetou pětku a vedle sedmičku. A pak se zjistí, že při tak malém najetí počtu km nejsou skoro žádné rozdíly i kdyby byl obsah mnohem větší. V takových málo najetých km se dá vybrat jakékoliv BMW.

Samozřejmě, pokud by se chtělo mermomocí šetřit, pořízení si feldy combi je roční úsporou o více než 50t i v takových málo km...

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
no von superb vzadu nema min mista nez kratka e38.. urcite ne subjektivnebmwfil píše:No tak to nevím...milonovo píše:Asi to vypadá divně,ale mě zkrátka ty zaškatulkovaný třídy neseděj.Nechci se dohadovat,ale myslím že vnitřním prostorem má e36 mnohem blíž k fobii.![]()
A Superba bys srovnával se sedmou?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Klubové ID: 687
No vona Volha ma vzadu místa ještě víc a vepředu se taky 3 vejdou...Martinéz píše:no von superb vzadu nema min mista nez kratka e38.. urcite ne subjektivnebmwfil píše:No tak to nevím...milonovo píše:Asi to vypadá divně,ale mě zkrátka ty zaškatulkovaný třídy neseděj.Nechci se dohadovat,ale myslím že vnitřním prostorem má e36 mnohem blíž k fobii.![]()
A Superba bys srovnával se sedmou?