Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 kombi vs E34 kombi- velikost & lozna plocha kufru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pyshtoun

#1 Příspěvek od Pyshtoun »

Ahoj fsichni kombimani,
mam dotaz : jak vypadaji lozne plochy u techto dvou modelovych rad , konkretne zda pri sklopeni zadnich sedacek vznika "schod" ci zda je lozna plocha rovna. Dale by me zajimalo, jakou delku ma vznikla plocha.

Rozhoduji se mezi temito modelovymi radami - obcas potrebuji prepravit i neco vetsiho nez basu piv a HLAVNE bych se rad v aute v pripade potreby POHODLNE vyspal. Predem diky za promereni, pripadne fota ocenim hlasitym HURAA. :lol:
Clairvoyant

#2 Příspěvek od Clairvoyant »

Co se týče e34, tak schod tam není. Rozměry Ti dodám, jakmile budu mít chvilku. Ale možná se to nechá najít i někde na netu.
Clairvoyant

#3 Příspěvek od Clairvoyant »

u E34 je delka lozne plochy po okraj sklopene sedačky cca 175cm..
Pyshtoun

#4 Příspěvek od Pyshtoun »

Clairvoyant píše:u E34 je delka lozne plochy po okraj sklopene sedačky cca 175cm..

Dekuju moc, myslel jsem, ze to je vetsi, mam prece jenom skoro 2 metry, je to ale vicemene Jinak zadna E36 v kombiku??? Zkousel jsem hledat tyhle udaje na netu, ale v anglictine toho moc neni a v nemcine nejsem zrovna kovany (a nebo neumim hledat :twisted: ).
Clairvoyant

#5 Příspěvek od Clairvoyant »

Pyshtoun píše:
Clairvoyant píše:u E34 je delka lozne plochy po okraj sklopene sedačky cca 175cm..

Dekuju moc, myslel jsem, ze to je vetsi, mam prece jenom skoro 2 metry, je to ale vicemene Jinak zadna E36 v kombiku??? Zkousel jsem hledat tyhle udaje na netu, ale v anglictine toho moc neni a v nemcine nejsem zrovna kovany (a nebo neumim hledat :twisted: ).

Jestli tam chceš spát nebo piglovat, tak i s dvěma metry výšky to pude. Ještě je tam nějaký prostor mezi sklopenou sedačkou a sedačkou řidiče/spolujezdce, kde si třeba můžeš něco dát jako polštář :-D E36 bude těžko delší..
michel83
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od michel83 »

Zdravim, tak jsem narychlo v garazi vyblejsknul kufr sve e36, pro lepsi predstavu:
Obrázek
Pozn. k fotce: predni sedacky mam posunute hodne vzadu a operadla dost nalezato. (Jsem velka obluda :D )

Ta lozna plocha je "rovna", tim myslim bez skoku, ale v miste zadnich operadel se trochu lame - ta sklopena zadni operadla nejsou v rovine s podlahou kufru. Pri prednich sedadlech v normalni poloze je delka lozne plochy cca 170 cm, posunes-li sedacky uplne dopredu tak jeste vice. Limitujici je sirka plochy v miste mezi zadnimi tlumici jen cca 80 cm. Kufr je pomerne melky. No proste to neni nejaky rodinny stehovak ve smyslu treba koktavky, ale to ja zatim nepotrebuju.
Pyshtoun

#7 Příspěvek od Pyshtoun »

michel83 píše:Zdravim, tak jsem narychlo v garazi vyblejsknul kufr sve e36, pro lepsi predstavu:

Ta lozna plocha je "rovna", tim myslim bez skoku, ale v miste zadnich operadel se trochu lame - ta sklopena zadni operadla nejsou v rovine s podlahou kufru. Pri prednich sedadlech v normalni poloze je delka lozne plochy cca 170 cm, posunes-li sedacky uplne dopredu tak jeste vice. Limitujici je sirka plochy v miste mezi zadnimi tlumici jen cca 80 cm. Kufr je pomerne melky. No proste to neni nejaky rodinny stehovak ve smyslu treba koktavky, ale to ja zatim nepotrebuju.

2 Michel83 : DEKUJU MOOOC!!! Vicemene mi z toho vychazi, ze neni zasadni rozdil mezi E34&E36. Tech 80 cm se mi moc nezda, ale budu ti verit, ten metr si v ruce zjevne mel :twisted: Z Tvych udaju vyplyva, ze v E36 kombi se da nouzove spat, piglovat 8) stehovat mensi nevestinec a vubec vsechno, co by nasinec od Bavorske strely ocekaval...

Dekuju Vam kucii, pomohli jste~~~ :wink:
michel83
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od michel83 »

Pyshtoun píše:2 Michel83 : DEKUJU MOOOC!!! Vicemene mi z toho vychazi, ze neni zasadni rozdil mezi E34&E36. Tech 80 cm se mi moc nezda, ale budu ti verit, ten metr si v ruce zjevne mel :twisted: Z Tvych udaju vyplyva, ze v E36 kombi se da nouzove spat, piglovat 8) stehovat mensi nevestinec a vubec vsechno, co by nasinec od Bavorske strely ocekaval...

No, nedalo mi to a jeste jsem v pyzamu s metrem v ruce vyrazil do garaze... je to fakt tech 80 cm 8O Ale musim rict, ze, co se kufru tyce, neni e36ka zadne velke auto. E34ka na tom bude jiste lepe ve vsech smerech, hlavne ta mezera mezi zadnimi tlumici bude sirsi. Myslim, ze pokud v e34ce sklopis zadni sedacky a predni posunes na doraz dopredu, vznikne slusne velka plocha na spani. V e36ce bude spani o poznani skrovnejsi, ale o to zajimavejsi :D Pro zajimavost objem kufru e34: 460/910/? e36: 380/810/1300 l (pod roletou/bez rolety/sklopene zadni sedacky).
Clairvoyant

#9 Příspěvek od Clairvoyant »

JJ - těch 175cm u E34, jak jsem tu psal, je po konec sklopené sedačky. Samozřejmě pak je nějakých ještě asi 15cm po řidičovu sedačku, kterou mám skoro nadoraz vzadu.

Mezi tlumiči je tak cca 100cm. Taky kdyžtak můžu změřit ještě, pokud budeš chtít.
Pyshtoun

#10 Příspěvek od Pyshtoun »

michel83 píše:No, nedalo mi to a jeste jsem v pyzamu s metrem v ruce vyrazil do garaze... je to fakt tech 80 cm 8O Ale musim rict, ze, co se kufru tyce, neni e36ka zadne velke auto. E34ka na tom bude jiste lepe ve vsech smerech, hlavne ta mezera mezi zadnimi tlumici bude sirsi. Myslim, ze pokud v e34ce sklopis zadni sedacky a predni posunes na doraz dopredu, vznikne slusne velka plocha na spani. V e36ce bude spani o poznani skrovnejsi, ale o to zajimavejsi :D Pro zajimavost objem kufru e34: 460/910/? e36: 380/810/1300 l (pod roletou/bez rolety/sklopene zadni sedacky).

Michel, ses trida, nevim jak vcera u vas, ale u nas bylo -8, takze i v garazi musela byt pekna klemra :) To spani je samozrejme nouzovka, ale lepsi takhle nez sedet na sedacce.

Clairvoyant, dalsi mereni jiz snad ani neni treba, Vase udaje jsou vicemene kompletni, jeste jednou dekuju za pomoc, MOOOC jste pomohli.

BIIIGUP!!!!
Odpovědět