Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530D ? zkušenosti?
-
- Klubové ID: 1558
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 06/2000 a tchán 2001 nepoznal jsem rozdíl kilometrově stejně cca 200 000 km bez problému oba automaty a průměr 8,8 já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?Na křižovatce málokdy konkurence super autíčko měl jsem A6 2,5TDi a kultivovanost motoru se nedá srovnat BMW můžu v tomto pochválit je to držák,a hlavně bomba že se nemusí dělat rozvody v audi mě to přišlo na 30 000kč.
-
- Klubové ID: 178
- Kontaktovat uživatele:
Automat má přirozenou ztrátu, protože nemá pevnou spojku ale hydrodynamický měnič. Takže na kola ti jde o cca. 10 koní míň jenom proto, že se v měniči prostě válejí nudle. Nevím jak u těchhle motorů ale u starších BMW měl automat vždycky hovadsky dlouhou jedničku, která se kor s plným autem rozjížděla hodně bídně. Když jsi u stejného motoru s manuálem na křižovatce pustil spojku, zadní kola tancovaly tak, žes to s automatem nikdy nezažil.pupik33 píše:Já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo Jo Jo. Automat je prostě pomalejšíRedBaron píše:Automat má přirozenou ztrátu, protože nemá pevnou spojku ale hydrodynamický měnič. Takže na kola ti jde o cca. 10 koní míň jenom proto, že se v měniči prostě válejí nudle. Nevím jak u těchhle motorů ale u starších BMW měl automat vždycky hovadsky dlouhou jedničku, která se kor s plným autem rozjížděla hodně bídně. Když jsi u stejného motoru s manuálem na křižovatce pustil spojku, zadní kola tancovaly tak, žes to s automatem nikdy nezažil.pupik33 píše:Já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?

Za 6 l / 50 km ve městě se možná dá jezdit.free24 píše:Ahoj,chci se zeptat,objevil jsme peknou 530d,ale ma pres 300tis najeto,pan rikal,ze jeho pritelkyne s tim po meste jezdi za 6l,je to mozne?dale 300tis,neni to hodne?nemam skusenost s dieslem...muzete poradit?diky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
- TURBO_KrteK
- Klubové ID: 65
ad a) spatne, ale TDS take zadny zazrakTURBO_KrteK píše:mohl bych se zeptat jak je to se vstriky ? mam z nich celkem obavu, proto premyslim radeji o TDS
odchazi pri urcitych kilometrech ? pri spatnem zachazeni ?
je mozne zjistit vadne/odchazejici vstriky diagnostikou ?
cena opravy/vymeny ?
dik
ad b) ano (tak kolem 200.000km), ano
ad c) tezko
ad d) v origo servisu neco pres sedmdesat tisic, da se to poridit tak za padika
Obecne pocitej, ze kdyz koupis ojetou E39 v dieselu, tak ty vstriky proste budes muset udelat.
- TURBO_KrteK
-
- Klubové ID: 1836
Este sa pripojim ja, ked uz sa tu tolko bavite o tych vstrekoch.... Tie mi zatial este neodisli, su uplne ok, auto ma 140.000km, ale zato mam inu vecicku: pred dvoma tyzdnami mi z nicoho nic odislo turbo (kompletne). Dnes som si auto prebral v servise a naklady na vymenu komplet boli 1430eur....
Takze taaak...

A pak ze je BMW drahe na udrzbu, na vymenu turba v autorizaku je to docela solidni cena i na nepremiovou stredni tridu. Jinak na vymenu vstriku mas jeste moc malo najeto. Po 140.000km odejdou jen kdyby jim nekdo obzvlast ublizoval.airbone píše:Este sa pripojim ja, ked uz sa tu tolko bavite o tych vstrekoch.... Tie mi zatial este neodisli, su uplne ok, auto ma 140.000km, ale zato mam inu vecicku: pred dvoma tyzdnami mi z nicoho nic odislo turbo (kompletne). Dnes som si auto prebral v servise a naklady na vymenu komplet boli 1430eur....Takze taaak...
Jo jsem jeste zapomnel, ze pokud koupi manual, tak mu samozrejme odejde dvouhmotovy setrvacnik za dalsi tricitku, ale to kazdy zna.

- TURBO_KrteK
-
Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super auto
Akorát ta cena těch oprav 
Já mam za sebou turbo a doufám, že vstřiky eště něco vydržej Mam najero 230 a nevim, jestli to někdo někdy měnil.
Chlapi, jaká musí bejt norma oleje pro 530D 142kW? Teď mě to čeká.. A jak si vynuluju počítadlo intervalu výměny.. Sorry za OT, ale neví někdo?

Já mam za sebou turbo a doufám, že vstřiky eště něco vydržej Mam najero 230 a nevim, jestli to někdo někdy měnil.
Chlapi, jaká musí bejt norma oleje pro 530D 142kW? Teď mě to čeká.. A jak si vynuluju počítadlo intervalu výměny.. Sorry za OT, ale neví někdo?
-
- Klubové ID: 1836
Si to ty z vwclub.cz co ti na hranici zhabali karu?Cyp_the_Trestacz píše:Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super autoAkorát ta cena těch oprav

-
JJairbone píše:Si to ty z vwclub.cz co ti na hranici zhabali karu?Cyp_the_Trestacz píše:Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super autoAkorát ta cena těch oprav
Chlapi, jaká musí bejt norma oleje pro 530D 142kW? Teď mě to čeká.. A jak si vynuluju počítadlo intervalu výměny.. Sorry za OT, ale neví někdo?Aj ty si presedlal na 530d? Hh, ja som mal tiez kedysi passat (V6 TDI) a uz som tu v bmwklube.....