Dnes mi jeden známy hovoril o tzv. P-Boxe, ktorý by mal pridať môjmu Bawku zopár bujných koníkov. Doteraz som sa uspokojil so sériovými 142 kW/192 PS. Nie som žiadny závodník ani trhač asfaltu, ale mám rád rýchlu jazdu a dynamický záťah. Jazdím väčšinou trasy nad 100 km a hlavne po dialnici. Na nete som o P-Boxoch našiel toto: http://maxtuning.sk/pbox/BMW.htm
Nie som veľmi technicky zdatný, čo sa týka motorov a do Bawa sa sám radšej vôbec nehrabem (kapotu otváram len keď sa chcem pokochať pohľadom na motor

1) Má zabudovanie P-Boxu nejaké riziká? Nepoškodím motor alebo neskrátim jeho životnosť?
2) Je pravda, že P-Boxy dodáva priamo BMW?
3) Má to vôbec pre mňa cenu, keď na dialnici väčšinou nechodím rýchlejšie ako 170 (až na krátke výlety smerom k V-max

Viem, že sa asi pýtam ako úplný amatér, ale fakt o tom nič moc neviem a kedysi dávno mi ktosi povedal, že tuningom riadiacej jednotky môžem autu iba poškodiť (vtedy sa to týkalo Opla Astra). Bawatku sa snažím vedome neubližovať a keďže je to zatiaľ najlepšia autíčko aké som mal, chcel by som si ho ešte "nejaký ten pátek" ponechať v čo najlešom stave (niekde som počul, že E39 je posledné poctivo postavené BMW

Určite v tom niekto máte bohaté skúsenosti, tak prosím poraďte.
Vopred DÍKY