Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jak poznám že mám v autě samosvor?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Danny Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1821

#1 Příspěvek od Danny Moderátor »

existuje nějaký způsob jak zjistit jestli má auto samosvorný diferák? jedná se o E36ku není tám nekde nějaký štítek nebo něco podobného? poraďte :P
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

chitos
Klubové ID: 1140

#3 Příspěvek od chitos »

Maikl píše:http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=26315&highlight=samosvor

:rock:
Danny Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Danny Moderátor »

tak jsem se díval a na štítku je 1341A6066S
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

zajdi do bmw at ti vyjedou podle vinu co mělo to auto za vybavu.
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

Danny píše:tak jsem se díval a na štítku je 1341A6066S
S by melo byt samosvor ...

jinak zvedni zadek do vzduchu a zatoc jednim kolem pokud se druhy bude tocit stejnym smerem tak mas samosvor :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Pavel H
Klubové ID: 98

#7 Příspěvek od Pavel H »

Danny Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od Danny Moderátor »

myslíš jako třeba takhle?
http://www.youtube.com/watch?v=uNdqz7NUjrU
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

Peknej plac!To me obcas chybi a musim trenovat ve meste :D
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

JaraX píše:zajdi do bmw at ti vyjedou podle vinu co mělo to auto za vybavu.
Járo to je blbá rada ... moje auto sjelo z linky se samosvorem ale já ho koupil s obyčejným diffem a ted konečně po dlouhém shánění opět vrátil do "seriového" stavu ... takže v dnešní době spíše odkaz jak tu psali kluci než teorie podle VIN
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Pavel H

#11 Příspěvek od Pavel H »

psena píše:
Peknej plac!To me obcas chybi a musim trenovat ve meste :D
Se nekdy prijed ukazat. Nic Ti nebrani :-)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

Huska píše:
JaraX píše:zajdi do bmw at ti vyjedou podle vinu co mělo to auto za vybavu.
Járo to je blbá rada ... moje auto sjelo z linky se samosvorem ale já ho koupil s obyčejným diffem a ted konečně po dlouhém shánění opět vrátil do "seriového" stavu ... takže v dnešní době spíše odkaz jak tu psali kluci než teorie podle VIN
souhlas :)
calif

#13 Příspěvek od calif »

ja treba nemel moznost zvedat auto a tocit kolama, ale nekdo mi tu poradil at stocim kola, dam za jedna a plnej kotel a zkusim udelat kolecko, slo to paradne :)
papyk
Klubové ID: 1181

#14 Příspěvek od papyk »

Ještě k tomu samosvoru, když zvednu auto a potočím kolem tak druhé stojí, ale když mírně rukou přibrzdím kardan tak se roztočí obě 8O Moji zasvěcení mechanici mají dvě verze a nemůžou se shodnout 1.auto samosvor má ale už je v háji a za 2.samosvor tam je ale má jinou svornost. Tak kde je pravda?
Pavel H

#15 Příspěvek od Pavel H »

papyk píše:Ještě k tomu samosvoru, když zvednu auto a potočím kolem tak druhé stojí, ale když mírně rukou přibrzdím kardan tak se roztočí obě 8O Moji zasvěcení mechanici mají dvě verze a nemůžou se shodnout 1.auto samosvor má ale už je v háji a za 2.samosvor tam je ale má jinou svornost. Tak kde je pravda?
Kam se to druhe pak roztoci? Stejne jako to naproti nebo opacne? Kdyz tocis tim druhym kolem je situace opet stejna? Druhe kolo stoji? Jak s nim jde otacet? Lehce? Tezko?
papyk

#16 Příspěvek od papyk »

Pavel H píše:
papyk píše:Ještě k tomu samosvoru, když zvednu auto a potočím kolem tak druhé stojí, ale když mírně rukou přibrzdím kardan tak se roztočí obě 8O Moji zasvěcení mechanici mají dvě verze a nemůžou se shodnout 1.auto samosvor má ale už je v háji a za 2.samosvor tam je ale má jinou svornost. Tak kde je pravda?
Kam se to druhe pak roztoci? Stejne jako to naproti nebo opacne? Kdyz tocis tim druhym kolem je situace opet stejna? Druhe kolo stoji? Jak s nim jde otacet? Lehce? Tezko?
Tak to jsme nezkoušeli, zkusím to v týdnu zvednout a vyzkoušet. Jinak mám pocit že se točila obě stejně, ale jistý na 100% si nejsem... Ale když tomu na asfaltu dám záhul, tak jsou zy mnou 2čáry, tak si myslím že tam je, ale asi menší svornost :?:
Pavel H

#17 Příspěvek od Pavel H »

papyk píše:
Pavel H píše:
Tak to jsme nezkoušeli, zkusím to v týdnu zvednout a vyzkoušet. Jinak mám pocit že se točila obě stejně, ale jistý na 100% si nejsem... Ale když tomu na asfaltu dám záhul, tak jsou zy mnou 2čáry, tak si myslím že tam je, ale asi menší svornost :?:
Pokud se tocila stejne, tak tam spera je. Ale pokud tocis jednim a druhe stoji, tak bude problem v tom diferu a jeste Ti mozna jedno kolo pribrzduje. Vyzkousej to i opacne a dej vedet. Ajwori mel myslim podobny problem. Pak to parkrat pohonil po parkovisti a uz mu to maka jak ma. Ale mel tam taky spatny olej. Fungovat jak ma to zacalo az po vymene za spravny.
papyk

#18 Příspěvek od papyk »

Ok, až to dostanu na zvedák tak dám vědět, jinak mám tam nový brzdy Zimermann, ale už maj odjeto tak 500km tak si snad už sedly, ne? A na olej se mechoš díval a je ho dost, ale jaký to nevím, zkusím ho vyměnit a dám vědět. Jinak dík za rady.
Pavel H

#19 Příspěvek od Pavel H »

papyk píše:Ok, až to dostanu na zvedák tak dám vědět, jinak mám tam nový brzdy Zimermann, ale už maj odjeto tak 500km tak si snad už sedly, ne? A na olej se mechoš díval a je ho dost, ale jaký to nevím, zkusím ho vyměnit a dám vědět. Jinak dík za rady.
Pokud mas skutecne samosvor tak pozor, patri tam jen olej se schvalenim od BMW. Jen splneni norem pro samosvor nestaci.
Ja pouzivam napriklad tento:
ARAL BS-LSX 75W-140
papyk

#20 Příspěvek od papyk »

Pavel H píše:
papyk píše:Ok, až to dostanu na zvedák tak dám vědět, jinak mám tam nový brzdy Zimermann, ale už maj odjeto tak 500km tak si snad už sedly, ne? A na olej se mechoš díval a je ho dost, ale jaký to nevím, zkusím ho vyměnit a dám vědět. Jinak dík za rady.
Pokud mas skutecne samosvor tak pozor, patri tam jen olej se schvalenim od BMW. Jen splneni norem pro samosvor nestaci.
Ja pouzivam napriklad tento:
ARAL BS-LSX 75W-140
Jjj, to vím, díky moc za ochotu.
Odpovědět