Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rozlozeni vahy pomoci zmeny svetly vejsky

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#1 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Pro vsechny ktery zajima, jak je mozny zmenit rozlozeni vahy pomoci zmeny svetly vejsky se mi podarilo zjistit zhruba tohle.

Pokud bude mit auto idealni rozlozeni 50:50, napravy od sebe budou 3,5m, dylka kary bude 4,5m a teziste ve stredu auta 50cm nad podlozkou bude zmena pri zvyseni o 2cm jenom 15 minut a 17 uhlovejch vterin a pomer se zmeni na 50,06349 ku 49,93651 coz da ve vysledku necely kilo pri celkovy vaze auta 1400kg. ( proste trojkovy bavo)

Je to teda uplne zanedbatelnej efekt, asi takovej, jestli mate v nadrzi o 8 dc paliva vic. U lehciho auta to bude jeste min takze to nema podle vseho absolutne zadnej smysl resit ( teda pokud neresime primo jizdni vlastnosti, ty se diky jinymu odpruzeni samozrejme menej) a vetsi efekt bude mit lahev matonky v kufru. :D
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

To jsou tvoje hodnoty nebo co jsme včera měřili se speedym?

Docela mě to včera taky dost překvapilo. Po vyndání zadních sedaček (20kg) bylo rozložení se 40L v nádrži - předek 50,?% a zadek 49,?% nebo doufam že si to pamatuju správně.

jsem zvědavej co s tim udělá nastavení podvozku hlavně s křížovym rozložením váhy. ?
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#3 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

castro píše:To jsou tvoje hodnoty nebo co jsme včera měřili se speedym?

Docela mě to včera taky dost překvapilo. Po vyndání zadních sedaček (20kg) bylo rozložení se 40L v nádrži - předek 50,?% a zadek 49,?% nebo doufam že si to pamatuju správně.

jsem zvědavej co s tim udělá nastavení podvozku hlavně s křížovym rozložením váhy. ?
ehmm .. cetl jsi to? 8O
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

:oops: :lol: moc práce, tak asi přeskakuju slovíčka :D
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od psena »

To je pro me prijemny zjisteni, protoze ja si nastavuju vysku podle praktickych hledisek (prejezdy,vyjezdy atd.) a take podle vzhledu.Takze OK! :)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#6 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

super, ted mi jen zbejva prestat neustale vozit nejruznejsi bordel v aute a jet to znovu zvazit :-) jinak myslim, ze vetsi efekt bude mit treba stazeny okynko ve 140ti :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět