Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Den otevřených dveří v BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Baxon »

Do BMW Palace GRAND Liberec dorazilo tenhle víkend z Mnichova pár předváděček ke svezení, tak jsem se povozil :) .
Hned první jsem dostal do mých tlapiček 630i, krásně do těch pacek padne, sedáky hezky vodí a ten hnusnej interiér se do tohodle auta celkem hodí a vypadá v realu daleko líp než na obrázcích. Šlapu na brzdu, mačkám tlačítko START. Ozývá se nádherný tlumený zvuk naskočí budíky, na StepTronicu řadím D a vyrážíme. Olej má už provozní teplotu, sice s ní jedu hned ráno jako první, ale dostávám informaci, že už jí byli provětrat. Najíždíme na dálnici směr Praha, už před nájezdem jsem si dal manuální řazení. Na palubce svítí rychlostní st. 2., levej blinkr, plynový pedál sešlapuju k podlaze. Opěrky hlavy nám zastavují hlavy abychom si nezlomili vaz, od 4.500ot. začíná peklo, je slyšet nádhernej zvuk motoru, hned jsem v omezovači a řadím 3st. Letíme kolem Hypernovy auto neskutečně táhne a blížíme se k 200km/h, kopu další kvalty nahoru, už nestíhám sledovat ani ukazatel rychlosti, který se zobrazuje i holograficky na čelním skle před řidičem. Následuje levá táhlejší zatáčka, lehce ubírám plyn, projíždíme ji dvoustovkou v naprostým klidu. Povolaný člověk z BMW jako spolujezdec mi povídá, co to má všechno za systémy, díky kterým tu zatáčku, tak lehce projíždíme, auto se nenaklání atd. Stejně ho neposlouchám, tlumeně hraje rádio a já jsem z toho auta vedle, jak nikdy před tím ze žádného. Vyjíždíme ze zatáčky ve 200 zase dávám podlahu, v duchu si neodpustím: „kurva to jedeeeeeeee, já to auto miluju“, jsem v sedmým nebi. Jestli jsem byl před chvilkou ještě trochu ospalej, tak teď už mám víčka definitivně rozlepený od sebe. Rychle se přibližujeme k Oktávce, která jede v levým a rozdává si to s nějakým citroenem. Poprvé musím šlápnout na brzdy. Dávám jim známku jedna s hvězdičkou a to už mně má oktávka na kufru. Asi podřazuje na nižší stupeň, protože se ztrácíme v dýmu a uhýbá do prava. Dva kvalty dolu, plyn, podlaha, proletíme kolem načipovanýho TDI, které se v zápětí ztrácí v masivním zpětném zrcátku. Po asi 10km sjíždíme z dálnice a vracíme se serpentýnama zpět na základnu. Tam to byl teprve zážitek. Plyn, StepTronic, brzda, plyn, StepTronic………………….Šestka mně dostala, ještě jsem z ní nevystoupil a už se mi po ní stýská. Užívám si zbytek cesty. Maník přepíná BC na kameru nočního vidění. Obraz je černobílý, slušně kreslí. Čím světlejší fleky, tím teplejší body. Š120 před námi má úplně rozpálený zadní čelo od motoru :D . V zápětí mně telka přestává zajímat, podřazuju, beru šáde z leva a mizíme v zatáčkách.
Ještě jsem se nevzpamatoval ze šestky a už se řítím po dálnici se 745d. Sakra ten diesel s tou almarou, teda slušně cvičí. Motor si krásně tichounce přede a nic nenasvědčuje tomu, že letíme s dvoutunovým autem v dieselu. Maník do mě zase hustí rozumy o výkonu cca 330 PS a krou?áku, asi říká něco 700NM. Vnímám ho jen z povzdálí, protože si užívám pohodlí sedmičky. Sedmička, to je jinej svět. Ani tady mi ta palubovka nepřijde vůbec špatná. Všechno krásně svítí, všechny dostupný údaje krásně čitelný. Ve 200 polykáme KM jako prd a už sjíždíme z dálnice a hurá na okrsku. Řazení na volantu je hodně příjemný a rychle si zvykám. Až budu stařík, tohle je přesně to co si koupím. Teď chci šestku!!!!!!!!!
V zápětí lezu do 730d. Je to individual ve světloulince hnědý kůži. Cestou zjiš?uju, že se mi tenhle interiér barevně strašně líbí. 730d už takový letadlo jako předchozí 2 stroje není, ale pozor, motor táhne hezky 200 jedeme jako nic. Usuzuju, že do dnešní doby, v dnešním provozu, z 0-100 za cca 8,7s se spotřebou kolem 9 l/100km ropy, plně dostačující.
Vždycky jsem spíš tíhnul k pětkám a je tu 530d touring. Hrozně jsem se na ní těšil, o to větší bylo zklamání. Interiér strohej a hnusnej přesně jako na těch fotkách z netu. Větší hluk z venku v porovnání se šestkou a sedmičkama. Nemůžu se zbavit pocitu, že spíš řídím nějakou trojku. Sice jedeme za 7,5l/100km nafty, spíš na pohodu než svižně, ale zklamání velký. Tak tuhle pětku? NIKDY!!! Zlatá e39.
Než dojedeme na základnu, maník se mně ptá: „ A tu 550i jste zkusil?“. „Co, jakou 550i 8O ? Co to je 8O ? To ani nevím, že tam stojí.“ JJ stojí, taková stříbrná nenápadná, tak s tou se svezte. Děkuju a už utíkám k pultu jestli je to pětilitrový hovado volný. Pán co měl teď jet, tak nedorazil, máte dvacet minut. To mi stačí. Sedá ke mně mladej kluk. Startujeme. Na sekvenci SMG řadím zatím D. Před nájezdem na dálnici dávám páku řazení od sebe. Přepínám na manuál, ruce na volant, kde krásně padnou páčky řazení do ruky. Od sebe kvalty dolu a :driver: kůůůůůůůůůůůůůůůůůůůrva, tak tohle to je masakr. Jedu kudlu po dálnici. Auta uhýbají s dostatečným respektem do prava. Tak tohle je fakt střela. V místě kde máme sjet na okrsku, kam mimochodem přiletíme, než sotva stačím 2x mrknout, říkám smutně asi to vezmeme zpět po dálnici abychom to stihli. Maník odpovídá, když pojedeme trochu svižně, tak to stihneme. Sakra na to jsem čekal, sjíždíme z dálnice a hurá do zatáček. Je to pila, je to pila, je to pila. Nádherně to jede za 19,1 l/100km a kompenzuje mi to zklamání z toho hnusnýho interieru, kterej stejně nevnímám. Stihli jsme celou trasu objet za 21min, s 6er 30min a s kombíkem 45min.
Závěrem, hrozně mně nadchla ta šestka, moc příjemný auto, hezky jede, super sedí, nádherně se vodí, dávám jí 10 bodů z deseti a závidím lidem, co od ní vlastní klíče.
Bohužel jsem sklerotik a zapomněl fotoaparát doma. Je mi to líto, ale fotky nebudou.
Misa Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Misa Moderátor »

Teda Baxone ty sis ale rozepsal :D Ale dobře strávenej den :)
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od coupe328 »

ty kraso,uplne sem se vzil do tve kuze,tise zavidim :oops: ale preji ti to :) Pekne napsane :wink: :)
Slid

#4 Příspěvek od Slid »

Tak to muselo být fakt nádhera!!! A moc pěkne napsáno :wink:
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Baxi , krasne pocteni......
skautik Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od skautik Čestný člen »

GeorgosAc píše:Baxi , krasne pocteni......

kdy to dorazi do olomouca? :)
Martinéz

#7 Příspěvek od Martinéz »

huu tak z toho bych par noci nespal.... :wink:
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

super report! Kurva, koukam ze osmicka pomalu ustupuje a novej cil je sestka :-)
ajfel

#9 Příspěvek od ajfel »

parada ... a krasne napsano ... !!
dik
petr
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Baxon »

Martinéz píše:huu tak z toho bych par noci nespal.... :wink:

Do večera se mnou nebyla kloudná řeč :)

LOPOLO píše:super report! Kurva, koukam ze osmicka pomalu ustupuje a novej cil je sestka :-)

JJ osmička je hezká, ale bohužel jsem zjistil, že už je o ničem :?
Začínám vážně šetřit :!: :!: :!:
Rendis

#11 Příspěvek od Rendis »

....mamííííííííííííííííííííííííí......
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DC Výkonná rada »

jo tohle je nebezpečný, nový technologie sou nový technologie :-)

v Praze byly teď v 2 dny otevřenejch dveří a obojí sem prošvih, no aspoň mě to tolik nebude lákat :-)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

super článek :thumbsup:
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Baxon »

Myslím, že je přivezli do Liberce přímo z PHY, kde předpokládám byli jako první. Ostatní města to ještě asi čeká. Chodit se ptát.
Mají i Z4 M. V Praze jí ani nedávali do ruky, jen povozit. Tady jo. Tahle motokára se 321PS byla pořád v pernamenci, tak jsem nemněl tu čest, ale plně mi to vynahradila ta 550i. To byla jiná raketa :)
George_D
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od George_D »

Hezkej článek Baxone, jsem si při čtení připadal, že tam sedim s tebou :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RuDoSh »

Baxon píše:Myslím, že je přivezli do Liberce přímo z PHY, kde předpokládám byli jako první. Ostatní města to ještě asi čeká. Chodit se ptát.
Mají i Z4 M. V Praze jí ani nedávali do ruky, jen povozit. Tady jo. Tahle motokára se 321PS byla pořád v pernamenci, tak jsem nemněl tu čest, ale plně mi to vynahradila ta 550i. To byla jiná raketa :)

343PS ne? ;-)

Pekne cteni..... s tou petkou snad trochu prehanis ne? (ze by to bylo tak zle) :-)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Baxon »

RuDoSh píše:
Baxon píše:Myslím, že je přivezli do Liberce přímo z PHY, kde předpokládám byli jako první. Ostatní města to ještě asi čeká. Chodit se ptát.

343PS ne? ;-)

Pekne cteni..... s tou petkou snad trochu prehanis ne? (ze by to bylo tak zle) :-)

- tvrdil mi 321, ale znáš to, maník v sedmičce neumněl ani nastavit klima :?
- ani náhodou je to hnusný auto :cry: . Buď 6er nebo sedmu :)
Dande

#18 Příspěvek od Dande »

Tento víkend mám pozvánku do olomouce na tuto předváďečku,už se taky těším jak malej Jarda.
Marek-is

#19 Příspěvek od Marek-is »

skautik píše:
GeorgosAc píše:Baxi , krasne pocteni......

kdy to dorazi do olomouca? :)
... :mad: :twisted:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od JFK Čestný člen »

To Zetko v Mku budu mít taky v ruce, v Olomóci... 343 PS... Tak se tam s pár lidma můžeme potkat... v neděli :D
Odpovědět