Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X-4x4

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matal Moderátor »

Zajímalo by mne ,jak je to s pohonem 4x4 např.u 352iX E46, jestli je to stálý pohon nebo se elektronicky přiřazuje některá náprava, podobně jak to má Sháde Koktafka a jak je to s novým Xdrive?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
kosh
Klubové ID: 238

#2 Příspěvek od kosh »

matal píše:Zajímalo by mne ,jak je to s pohonem 4x4 např.u 352iX E46, jestli je to stálý pohon nebo se elektronicky přiřazuje některá náprava, podobně jak to má Sháde Koktafka a jak je to s novým Xdrive?
Mněli jsme 330xi a je to stálý pohon. 32% a 68%. Je to paráda. V zimě to drží jak šlak a když to ujede tak se to hned chytne. Vřele doporučuju.
A na suchu s tím jde i droftovat :D
ajfel
Klubové ID: 321

#3 Příspěvek od ajfel »

nekde jsem cet vyborny clanek o soucasnych systemech 4x4 v os. autech .. psali tam o haldex, haldex2, xdrive apod ...

ale zaboha ho nemuzu najit :(

co jsem pochopil je to, ze trvaly nahon s nemennym pomerem mely stare bmw - e30, e34, novy xdrive plynule meni pomery predek-zadek podle potreby ... s tim, ze je schopen podle potreby prenest (temer) vse dopredu, nebo dozadu.
ja to najdu .. doufam :)
petr
ajfel
Klubové ID: 321

#4 Příspěvek od ajfel »

kouknete sem:
http://www.blogator.com/go.php?i=1459703&lang=off

spis hlavne na ty komentare ... koho to zajima, je tam par zajimavych postrehu z praxe ... popr. popis nekoho, kdo s tim jezdil (Haldex) a pod ...

petr
pepus

#5 Příspěvek od pepus »

x-drive ti muze udelat 0/100%, vsechno podle toho, kam je potreba kroutak navalit (kde je trakce). normos to ma 60/40 (60 na zadku).

oproti konkurenci (4matic, quattro) ma vyhodu, ze je sakra rychlej - dokaze zmenit rozvrzeni vykonu za 0.1 sec

tak ve zkratce :)

jo a jeste - x-drive se dava az do X5, X3 a od lonskyho podzimu (cca) i do 5 a 3.
pepus

#6 Příspěvek od pepus »

ajfel píše:kouknete sem:
http://www.blogator.com/go.php?i=1459703&lang=off

spis hlavne na ty komentare ... koho to zajima, je tam par zajimavych postrehu z praxe ... popr. popis nekoho, kdo s tim jezdil (Haldex) a pod ...

petr
hehe, tam sem byl 8)
pousteli tam takovy pekny osvetovy video, treba se to da nekde na strance bmw sehnat
Odpovědět