Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Něco o radarech a antiradarech...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

#1 Příspěvek od Filozof »

Tohle jsem našel na jednom serveru a zdálo se mi to velmi zajimavé a třeba i poučné. :wink:
Je to citace jednoho nejmenovaného člověka z xx serveru.

Se divím, že to s tím Zlíchovským tunelem ještě neznáte. Jsou tam tzv laserové stopky. První návěstí vám začně počítat čas a druhý vám ho propočítá. Když je vaše průměrná rychlost v úseku vyšší jak 110 km/h tak vás to zaznamená a přijde vám předvolání. Tuším že je tam 80tka, tedy to selektuje skutečně jen ty "the best of" Další stopky jsou pak v Mrázovce. Ty úseky jdou poznat samotným návěstím (rampou) na které jsou pro každý pruh kamery a laser a jednak se to dá poznat tím, že na vozovce je začátek a konec měřeného úseku vyznačen bílou čarou.

Ve zlíchovském tunelu je pak na stropě zavěšená klasická mikrovlnka Ramer7, ale ta je zjevně bez záznamového zařízení a zatím nemáme důvěryhodné informace k jakému účelu tam je.

Co se týče Antiradarů. Jediné modely, které funguje v ČR a SR jsou antiradary od kanadského výrobce Beltronics, zkráceně BEL, ale pozor, tyto modely musejí být ještě speciálně přeprogramovány pro naše podmínky, takže zakoupení antiradaru v Kanadě či v USA si nepomůžete. V zásadě se dá řici, že má posunuté frekvence aby mohl detekovat i frekvence 34 a hlavně 34.3 (homologované frekvence pro Ramer7 a Ramer 7m), má zúžené pásmo KA, tzv KA Narrow, což znamená, že skenuje jen omezené výše popsané frekvence a nezdržuje se scanováním celého pásma což by ho zdržovalo a dával by slabší výsledek a pak je jinak nastaveno vyhodnocení falešného signálu na hodnotu pravděpodobnější což také šetří čas. Tedy je potřeba koupit pouze Antiradary BEL a ještě upravené pro ČR v opačném případě budete mít pouze blikající ozdobu do auta.

Jinak existují i jiné skvělé antiradary kupříkladu Valentine ONE nebo i jiné, ale skvělé jsou pouze zejména v USA. ČR a SR jsou velmi specifické podmínky díky použivání špičkové policejní techniky (i v celosvětovém měřítku) Ramer od Rametu Kunovice. Bohužel.

Co se týče laseru, či tzv laserových pušek (zatím pouze městká policie). Ano to je pravda. Běžný antiradar je schopen pouze zjistit, že byl vůz změřen. Ovšem proti tomuto existuje tzv. Laser Blinder což není nic jiného než Laser Jammer, tedy rušička a tento laserový antiradar nefunguje na principu detekce, ale na principu eliminace. Dokonale zaruší případný pokus o změření laserem a auto je tak 100% chráněno, což u antiradaru nejde, ten dokáže pouze včas detekovat. Tedy na každou zbraň je i odpověd, chce to pouze vědět jakou.

Sám používám pevnou sadu Bel 975R v hodnotě 25.000 Kč viz
http://uscar.serv.cz/public/975
Bežným uživatelům bych doporučoval BEL 960 (cca 15.000 Kč) nebo jeho novějšího nástupce, rozhodně bych varoval před BEL RX65, který se u nás sice prodává, ale není lokalizován, tedy jeho výsledky nejsou uspokojivé. 960 je lehká, přenosná a má nejlepší detekci, dokonce lepší než má 975R což mě docela naštvalo protože jsem 960 měl.

BEL960 je odvážím se říci 100% funkční ve městech či obcích a na dálnici do cca 170 km/h.

Co se týče legálnosti, tak v ČR je legální používat detektor, takže klasické antiradary BEL můžete používat dle libosti. Vzhledem k tomu, že je přenosný tak není nutná homologace. Nelegální je pak používání Laserové rušičky, protože je to zařízení ovlivnující činnost policie, či vojenské policie, na druhou stranu díky koncepci je její přítomnost na vozidle běžným způsobem nezjistitelná.

No tak to asi všechno co jsem chtěl k tomu říci.
nehpo

#2 Příspěvek od nehpo »

myslim, ze Zlichov ma 50km/h a Mrazovka 70 km/h
doxa

#3 Příspěvek od doxa »

Mezi mrazovkou a zlichovem je 70 a foti to, kdyz jedete pres kilo, byl jsem to minulej mesic platit, namerili mi 104...
Skopek

#4 Příspěvek od Skopek »

Máte pozitivní zkušenosti s antiradarama Belltronics? Docela o něm uvažuji v souvislosti se změnou zákona.
Tatros

#5 Příspěvek od Tatros »

Kde koupim laserovou rušičku ?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tatros píše:Kde koupim laserovou rušičku ?
Na http://www.antiradar.cz a http://www.antiradary.cz S druhou firmou mám osobní, velice dobré zkušenosti.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět