Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 přední světla - broušení skla

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka-328
Klubové ID: 73

#1 Příspěvek od Jirka-328 »

Tak jsem se rozhodl něco udělat se světlama. Původně jsem měl H7/H7 který měli hrozně zničený krycí skla.
Rozhodl jsem se pro výměnu světel za H1/H1 a do nich nabastlený bixenonový moduly. Sehnal jsem je od Hanze, a prostě svítěj. Jenže ty dálkový jsou teda nic moc. Je to kvuli tomu že to origo kulatý sklo potkávaček není ve spodní části průhledná, ale má tam hrubování.
Protože to bylo určený jenom pro potkávačky no a ty se promítaj na silnici horní částí čočky. A to co šlo tou spodní a oslňovalo by to , tak ro nějak rosmělnila ta spodní hrubá část. A ta teď dělá neplechu při sepnutí dalkovejch ......

Takže mě napadlo to sklo vyhodit a prdnul jsem tam sklo z původních H7 - to dálkový. No ale to má taky vroubky a tlumený světlo je hodně poničený, nesvítí to moc do stran a rozložení světla na silnici hrůza.

Abych tam nedal nic, to vypadá dost blbě a nechat uříznout obyč sklo asi taky nebude to pravý ořechový.......

Tak mě napadlo nechat ty vroubky z těch H1 odbrousit. Je to sklo a údajně umějí udělat třeba u Oktávky rv96 čirou optiku obroušením vnitřku krycího skla, tak proč by nemělo jít toto......

Takže se ptám:

-Nevíte kde to dělají????
- popř. máte nápad jak bych to mohl vyřešit?

Díky Jirka
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

??? jak to nemuze svitit? mam uplne stejny na aute a sviti to vyborne, o nejakych stinech a pod nemuze bejt rec... jinak vybrousit to urcite pujde, dokonce jsem to rikal kamaradovi co vyrabi svitidla, ale nejak to zatuhlo, cinknu mu...
“Ability is what you're capable of doing.”
coupe328
Klubové ID: 94
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od coupe328 »

zavolej Jirko tomuhle cloveku,ten osazuje xenonem kdeco,ty svetla uz taky vybrousil na nekolika oktaviich
xenonman Dan
xenony a vse kolem vozu skoda,tel:608818171
email: xenonyseznam.cz ICQ: 220945944
milas
Klubové ID: 111

#4 Příspěvek od milas »

Já je mám taky od Hanze a fungujou uplně bez problemů s těma původníma se to nedá srovnat. Jirka asi myslel, že tohle dobrý by mohlo bejt jestě lepší. Já bych se toho nebál a za zkoušku by to určitě stálo. :?:
Jirka-328
Klubové ID: 73

#5 Příspěvek od Jirka-328 »

milas píše:Já je mám taky od Hanze a fungujou uplně bez problemů s těma původníma se to nedá srovnat. Jirka asi myslel, že tohle dobrý by mohlo bejt jestě lepší. Já bych se toho nebál a za zkoušku by to určitě stálo. :?:
......přesně tak to Jirka myslel....
milas
Klubové ID: 111

#6 Příspěvek od milas »

Jirka-328 píše:
milas píše:Já je mám taky od Hanze a fungujou uplně bez problemů s těma původníma se to nedá srovnat. Jirka asi myslel, že tohle dobrý by mohlo bejt jestě lepší. Já bych se toho nebál a za zkoušku by to určitě stálo. :?:
......přesně tak to Jirka myslel....
Tak jestli na to jako dneska, zejtra nezapomenu tak to zkusim nekam vzít a zeptat a vidět....
Odpovědět