Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tak uz ji mam doma...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od matal Moderátor »

M3maniac píše:
Huska píše:
psena píše:Takze na 80% to vypada na protocenou salku na ojnici.Ten zvuk se dost roznasi, a tak se mi to zda pod vikem.
Duvod pravdepodobny ten, ze se ucpal nejaky kanalek, nebo spise se ucpal nejaky ventil na olejovem cerpadle.Vacky nahore se zdaji byt mazany v pohode.
Na vymenu pujdou samozrejme vsechny salky ojnicni i na klice.
Minuly majitel, prislibil financni spoluucast, takze to nebude tak zle.Do dvou mesicu to bude jezdit. :)
Pseno nechci rýt, ale vyser se na opravy a vrat to auto. Nevím jakou spoluúčast slíbil minulý majitel, ale když se ti po týdnu totálně vysere motor tak ostatní díly nebudou až takové jak ted vypadá. Podle mě je to očividně vada o které prodávající musel vědět a máš nárok na vrácení peněz.
No a pokud se ti protočila ojnice na klice tak je potřeba udělat kompletní GO (i hlavu) protože když utěsníš spodek tak v krátké době odejde vrch. Přesně to se mi stalo, ale já to řešil druhým motorem.
PS: Každopádně přeji š?astnou volbu... není to tak jednoduché
Tak to nechápu,to jako ty když prodáš auto v dobré víře,které ti jezdí třeba 2roky jako hodinky,myslím ted motor a prodáš ho a po týdnu se prostě motor vysere tak budeš vracet prachy? připadá ti to jako skrytá vada??? mi připadal ten motor před týdnem,že jde dobře... na to jak je starej,prostě podle mě zasraná smůla.... jinak mi te je pseno líto. Snad ti to dopadne dobře.

P.S. a to mi lidi pořád nechcou věřit že M5ky se sypou víc než M3 :(
Bohužel, ale Huska má pravdu, na skryté vady je zákonná lhůta 6měsíců, dobrá víra Ti nepomůže, záleží na dohodě nebo podat žalobu..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Huska »

M3maniac píše:[q
Tak to nechápu,to jako ty když prodáš auto v dobré víře,které ti jezdí třeba 2roky jako hodinky,myslím ted motor a prodáš ho a po týdnu se prostě motor vysere tak budeš vracet prachy? připadá ti to jako skrytá vada??? mi připadal ten motor před týdnem,že jde dobře... na to jak je starej,prostě podle mě zasraná smůla.... jinak mi te je pseno líto. Snad ti to dopadne dobře.

P.S. a to mi lidi pořád nechcou věřit že M5ky se sypou víc než M3 :(
Nejde o dobrou víru, ale o to, že už při jízdě domů se Psenovi při vyšších otáčkách rozsvěcovalo mazání. A pokud ti motor odejde po cca 500km na klice tak se nezlob ale myslím že není vše OK a vidím to bud na skrytou vadu nebo podvod.
Taky jsem se dozvěděl, že předchozí majitel do tohoto motoru lil plně syntetický olej místo polosintetiky, která je předepsaná :? . A pokud je to náhody, že po prodeji motor odešel nehraje moc roli, protože je skutečně stanovená zákonná lhůta, která určuje vyrovnání. Psena má možnost auto vrátit a pozadovat vsechny peníze, ale taky si může nechat udělat znalecký posudek který určí spoluúčast předchozího majitele. Každopádně je vždy lepší se dohodnout.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#43 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Hoši pokud koupím emko a motor jde zdravě a něco se vysere byt cestou domů nejde o skrytou vadu,skrytá vada je že někomu přilepíš sekundovým lepidlem něco,nebo prostě něco zamaskuješ aby jsi kupujicího uvedl umyslně v omyl a tuto vadu zatajiš.Myslím že to že kontrolka blikala musel psena vidět už i při zkušební jízdě a pokud to při zkušební jízdě nedělalo tak je to fakt asi náhoda.Pokud to dělalo měl si psena uvědomit jistá rizika. To máš to samý když koupis v bazaru auto kde je v tech .zápisu,vše původní,olej-doporučuje se výměna,rozv.řemen -doporučuje se výměna,vše jede jak hodinky a za 3dny ti ten rozvodák praskne...půjdeš to reklamovat? Myslíš že uspěješ? Toto nejsou skryté vady...ale pokud myslíte že jo tak vám fandím,druhá věc je když ten motor někdo před pár km měl rozebranej a na oko ho dal do kupy.Myslím že nebyl problém pro klid duše před koupí zajet na kontrolu do bmw,to by pak byla sranda kdyby řekli že motor jde pěkně a stalo se co se stalo.Ten motor měl patrně kdysi nějakou příhodu a pánové ho jakš takš udělali a nechali staré olejové čerpadlo,které už nefungovalo na 100% a to je jaksi problém...ale to jsou jen úvahy a spekulace.
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RedBaron »

To auto je po mým mechanikovi, přivezl si ho pro sebe a čirou náhodou když se mě pšeňa zeptal, jestli nevím o pěkné M5, okamžitě mě napadla tahle. Nikde na ní nebylo šetřeno a navíc je to vcelku pěkný neobitý kus, tak jsem mu dal na Davida kontakt. Pšeňa si byl auto normálně projet, akceptoval cenu a auto si nakonec po pár dnech odvezl.

Motor měl opravdu příhodu a byl dělanej, a vylítnutá ojnice je myslím hlavní důvod, proč to auto bylo za docela slušnou cenu, pšeňa o tom při koupi věděl, věděl i způsob, kterým byla oprava provedena, takže to si myslím že problém nebyl . Problém prostě nastal s mazáním a k pšeňově smůle musím říct, že i přes problikávající mazání dál jezdil a takhle to dopadlo. S původním majitelem se dohodl, takže hledáte problém někde, kde vůbec nevězí. Jasně, taky by mě sralo přivézt si starší eMko a po pár dnech ho zadřít, ale to je holt to riziko ojetiny a navíc když si za to můžu sám, tak si budu moct leda tak nafackovat. Pšeňa tady žádné takové teorie o žalobách nespřádá a je v klidu, ale někteří se prostě museli rozjet tímhle směrem.

Člověk, který to pšeňovi prodával, dělá mě i tátovi už třetím rokem všechno na autě a nebyl s ním jediný problém, patří k těm spolehlivým, kteří kupodivu udělají všechno na čas, podle domluvy a za příznivou, předem dohodnutou cenu. Aut prodával spoustu a když bylo něco špatně, spíš to opravil než by budoucího majitele nechal se zamaskovanou závadou v kýblu.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#45 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

RedBaron píše:To auto je po mým mechanikovi, přivezl si ho pro sebe a čirou náhodou když se mě pšeňa zeptal, jestli nevím o pěkné M5, okamžitě mě napadla tahle. Nikde na ní nebylo šetřeno a navíc je to vcelku pěkný neobitý kus, tak jsem mu dal na Davida kontakt. Pšeňa si byl auto normálně projet, akceptoval cenu a auto si nakonec po pár dnech odvezl.

Motor měl opravdu příhodu a byl dělanej, a vylítnutá ojnice je myslím hlavní důvod, proč to auto bylo za docela slušnou cenu, pšeňa o tom při koupi věděl, věděl i způsob, kterým byla oprava provedena, takže to si myslím že problém nebyl . Problém prostě nastal s mazáním a k pšeňově smůle musím říct, že i přes problikávající mazání dál jezdil a takhle to dopadlo. S původním majitelem se dohodl, takže hledáte problém někde, kde vůbec nevězí. Jasně, taky by mě sralo přivézt si starší eMko a po pár dnech ho zadřít, ale to je holt to riziko ojetiny a navíc když si za to můžu sám, tak si budu moct leda tak nafackovat. Pšeňa tady žádné takové teorie o žalobách nespřádá a je v klidu, ale někteří se prostě museli rozjet tímhle směrem.

Člověk, který to pšeňovi prodával, dělá mě i tátovi už třetím rokem všechno na autě a nebyl s ním jediný problém, patří k těm spolehlivým, kteří kupodivu udělají všechno na čas, podle domluvy a za příznivou, předem dohodnutou cenu. Aut prodával spoustu a když bylo něco špatně, spíš to opravil než by budoucího majitele nechal se zamaskovanou závadou v kýblu.
V tomto případě záleží na tom jak se obě strany dohodly před zaplacním a pokud pův.majitel řekl že přispěje na opravu tak myslím že je to férové...90% lidí by tě posralo do pí... ono tyto starší našlapané motory jsou vždy loterie... myslím že to auto stojí za to opravit a na kecy typu vra? to auto... bych nereagoval,je to nesmysl... pokud ti prodávající všechno jak Red baron píše férově řekl,tak nezbývá než motor dát do kupy... hold budeš muset rozbít p=rasátko a pohni pšéňo at si ještě letos zajezdíme :D držím ti palce at to dobře dopadne...
Huska
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Huska »

Psena se dohodl s předchozím majitelem, ale ani jeden zatím neví kolik to bude stát, proto se nemohli domluvit přesně. To že v podstatě minulého majitele přesvědčil aby auto prodal je taky pravda. Nic méně se skrytou vadou je to trochu jinak. Zákon definuje skrytou vadu tak, že o ní nemusel ani předchozí majitel vědět a podvod definuje tak, že předchozí majitel "nachystal" auto na prodej a dané věci zamlčel. Myslím že tento případ je shoda okolností a jedná se o skrytou vadu.
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#47 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Huska píše:Psena se dohodl s předchozím majitelem, ale ani jeden zatím neví kolik to bude stát, proto se nemohli domluvit přesně. To že v podstatě minulého majitele přesvědčil aby auto prodal je taky pravda. Nic méně se skrytou vadou je to trochu jinak. Zákon definuje skrytou vadu tak, že o ní nemusel ani předchozí majitel vědět a podvod definuje tak, že předchozí majitel "nachystal" auto na prodej a dané věci zamlčel. Myslím že tento případ je shoda okolností a jedná se o skrytou vadu.
kámo tak tobě bych chtěl prodávat auto :D bych tě pěkně poslal do hájička zelenýho...proto každýmu vždy říkám,vemte si sebou 3mechaniky a vozidlo si řádně prohlédnětě a sami se svobodně rozhodnete zdali ho chcete nebo né,tech.stav odpovídá stáří vozidla...auto z roku 90 nemá nekonečnou životnost,tím spíš když má 315 kobyl... taky dodám co o autě vím. Podle tebe kámo,ty kdybys koupil emko a po 5ti měsících by ti kleknul emko tak by jsi šel auto vrátit :D Tak to přece praví zákon.... hodně štěstí až tě něco podobného potká :D třeba až prodáš svůj gasmobil a človíček zjistí po týdnu,že motor je zralý na GO :D
Huska
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Huska »

M3maniac píše:[kámo tak tobě bych chtěl prodávat auto :D bych tě pěkně poslal do hájička zelenýho...proto každýmu vždy říkám,vemte si sebou 3mechaniky a vozidlo si řádně prohlédnětě a sami se svobodně rozhodnete zdali ho chcete nebo né,tech.stav odpovídá stáří vozidla...auto z roku 90 nemá nekonečnou životnost,tím spíš když má 315 kobyl... taky dodám co o autě vím. Podle tebe kámo,ty kdybys koupil emko a po 5ti měsících by ti kleknul emko tak by jsi šel auto vrátit :D Tak to přece praví zákon.... hodně štěstí až tě něco podobného potká :D třeba až prodáš svůj gasmobil a človíček zjistí po týdnu,že motor je zralý na GO :D
:lol: :lol:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od matal Moderátor »

Tohle je jen polemika o možnostech, stejně si to Pšeňa udělá po svém, když jsou dohodnutý tak je vše v pořádku.. :wink:
Pšeňo dělej, ještě si mne nesvezl.. :lol:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Huska »

matal píše:Tohle je jen polemika o možnostech, stejně si to Pšeňa udělá po svém, když jsou dohodnutý tak je vše v pořádku.. :wink:
Jo jo přesně jsi vystihl o čem tu povídám :-) a nechtěl jsem se dohadovat ani nikoho přesvědčovat a napadat.... možností je spousta ( ale je dobré znát přesné znění) a je jen dobře, že se auto bude opravovat a že bude jezdit zase jedna hezká M5-tka po našich cestách.
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od psena »

Byl jsem chvilku ve Nemecku, tak jsem nemohl reagovat.
V podstate to co napsal Red Baron je naprosta pravda.
Na toto auto nebyl podan zadny inzerat, bylo to jen v okruhu znamych prodavajiciho.Sam jsem mu volal ze bych mel zajem, mu bylo jedno jestli se prijedu podivat hned nebo za mesic...zkratka prodejce na nikoho netlacil a auto bylo denne v provozu.
Kdyz jsem si pro auto prijel, tak me jeste rikal ze si byl dopoledne poradne naposledy zakravit, coz se me moc nelibilo,ovsem i to ukazuje ze o tom co se stane nemel ani tuseni.V tom mu verim a predevsim je velmi vstricny, zatim jsme nemohli byt konkretni, ale slibil mi financni spoluucast.To mi staci....
Auto, pevne verim, bude jezdit do 2 mesicu, oprava bude provedena v BMWPOWER v Litomysli.(Oba mechanici maji Mka a na tyhle motory jsou proste dobri a pritom cena je prijatelna)
Timto diky Georgovi AcS, ten me kontaktoval majiteli a mechaniky servisu.

Jinak zkusebni jizdu jsem mel dostatecne dlouhou, jel jsem sam s kamosem, majitel nam sam dal klice.Ten motor v te chvili nemel vyraznejsi problem.
Prvni kdo tam neco slysel, byl ve Vykove M3 Maniac, rikal ze slysi rozvody, ty jsou ale nove, ale je mozne ze uz tam v te chvili slyslel skutecne problem, ktery se projevil za 40km.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#52 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Huska píše:
matal píše:Tohle je jen polemika o možnostech, stejně si to Pšeňa udělá po svém, když jsou dohodnutý tak je vše v pořádku.. :wink:
Jo jo přesně jsi vystihl o čem tu povídám :-) a nechtěl jsem se dohadovat ani nikoho přesvědčovat a napadat.... možností je spousta ( ale je dobré znát přesné znění) a je jen dobře, že se auto bude opravovat a že bude jezdit zase jedna hezká M5-tka po našich cestách.
co já vím tak si tu jasně psal vrat to auto !!! :D
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od matal Moderátor »

M3maniac píše:
Huska píše:
co já vím tak si tu jasně psal vrat to auto !!! :D
Možná to Huska nemyslel tak radikálně.. :lol: :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#54 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jako ze by mel vratit jen motor? :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#55 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Hanz píše:jako ze by mel vratit jen motor? :-)
Ja uz sem si celkem zvyk na tuhle jazykovou anarchii .. :wink:
stealth
Klubové ID: 4
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od stealth »

Hanz píše:jako ze by mel vratit jen motor? :-)
Já bych vrátil jen tu šálu nebo ojnici ... :D
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

psena mě při odjezdu z Kojálu na letiště říkal něco o tom že už se těší na tu 3.8ku :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od psena »

Jawak píše:psena mě při odjezdu z Kojálu na letiště říkal něco o tom že už se těší na tu 3.8ku :D
kecas :D
Ta se sere jeste vic ne 3.6 :?
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od matal Moderátor »

Raději nám napis jek pokračuje oprava.. :wink:
Být o prazdninách bez auta, asi nic moc. Jestě že máš tu R5.. :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od psena »

BMW tahne BMW(co jineho by taky melo tahnout :D ),
trosku smutny pohled, ale ode dneska je auto v dobrych rukou chlapcu z BMWPOWER a podle prvnich predpokladu to vypada na vymenu motoru, nebo aspon spodku...uvidime az to rozdela.
Ale konecne se neco bude dit. :D
Přílohy
IMG_1175.jpg
IMG_1175.jpg (90.39 KiB) Zobrazeno 680 x
Odpovědět