Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak mejete auto?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepus

#1 Příspěvek od pepus »

Zdravim,
tak sem myl vuz a napadlo me, ze bych se mohl zeptat, jakou techniku pouzivaji ostatni :).
Ja meju auto tak jednou za 14 dni (v praze je to stejne porad spinavy), do mycky nejezdim, pekne rukou. Nejdriv oplachnu hadici, potom vezmu nejakej hadr a s vodou v kyblu drhnu muchy a holubince a nakonec znova oplach. Takova rychlovka na cca 20 minut. Ale na aute zustavaj dost skvrny (na ty cerny je prach videt fakt hodne).
Jo jeste vysokotlakou hadici taky nepouzivam, prej to laku neprospiva o nic vic nez kartace v mycce.
JFK Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 2

#2 Příspěvek od JFK Čestný člen »

do vody si dej sampon, dost to pomaha... A na zaver setrít jelenici a auto bude jak nove :D

Jinak v Parze od toho mam Rucni myti nonstop na Konevovce...
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zave »

tak tak... dycky to stahnu na rychlo vodou s jarem :lol: a pak kdyz je to jeste vlhky tak to vemu starym rucnikem.. a je to ok... jelenica a autosampon je moc drahy.. :lol:
Pavel
Klubové ID: 56

#4 Příspěvek od Pavel »

mi co bydlíme v prdelákově....vytahnu hadici,ostříkám...do kyblu napustím vodu se šamponem a velkou houbou umeju a pak spláchnu...vysuším papírem...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

Pavel píše:vysuším papírem...
balicim od vanoc? :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jelenice je lepší, neškrábe lak :-) Tak jako JFK :-)
Jason
Klubové ID: 150
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jason »

No nejdriv tlakem pak normalne ruco voda se samponem (jednou za cas pouziju otcovo sampon s voskem) a nakonec zase tlakem.... A obcas to vemu voskem a hezky vylestim...
MK
Klubové ID: 205

#8 Příspěvek od MK »

JFK píše:do vody si dej sampon, dost to pomaha... A na zaver setrít jelenici a auto bude jak nove :D

Jinak v Parze od toho mam Rucni myti nonstop na Konevovce...
JFK, kde to je přesně prosím tě? Můžeš ten jejich postup nějak popsat? Mně Pavel zakázal myčku, když renovoval lak (a udělal to skvěle) a to je peklo, to ruční mytí. Stojím jako jouda mezi taxikářema u těch stříkacích pistolí, strkám tam dvacku za dvackou a pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
Fenri
Klubové ID: 120
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fenri »

Zave píše:kdyz je to jeste vlhky
Mno,já když je to ještě vlhký...
margos
Klubové ID: 53
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od margos »

ja to nemeju vubec, protoze vzdycky kdyz jsem to umyl tak zacalo prset a na to se muzu z vysoka vysrat :D ale jo ve vyjmecnych pripadech to protahnu myckou..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zave »

margos píše:ja to nemeju vubec, protoze vzdycky kdyz jsem to umyl tak zacalo prset a na to se muzu z vysoka vysrat :D ale jo ve vyjmecnych pripadech to protahnu myckou..
ty to umejvas dratenym kartacem... co? :)
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od George_D »

Já myju auto hlavně vodou a pak nějaké ty přísady a pak leštěnka. Tento postup cca 1x měsíčně jinak voda se šamponem ccca 1x týdně :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matal Moderátor »

Zave píše:
Pavel píše:vysuším papírem...
balicim od vanoc? :D
Jeďině noviny.. Rudý právo je good.. :lol: :lol:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Maca
Klubové ID: 57

#14 Příspěvek od Maca »

Ste všichni nějaký aktivní :) , když o tom tak přemýšlým, tak já jsem to letos myl akorát jednou někdy v dubnu :( Není čas, nejsou lidi, ... a stejně je pořádná vrstva much a bláta nejlepší konzervační prostředek :)
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

MK píše: pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
s tim mam taky problem :lol: chce to s tmavym lakem delat ve stinu.... nebo bezkartacove myti (nehazu dvacky, ale za 200 to vezme vapkou obsluha, pak horky vosk a vysusi to normalne tim vetrakem co je v kartacich.... nejrychlejsi a nejpohodlnejsi :-D )
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#16 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

RuDoSh píše:
MK píše: pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
s tim mam taky problem :lol: chce to s tmavym lakem delat ve stinu.... nebo bezkartacove myti (nehazu dvacky, ale za 200 to vezme vapkou obsluha, pak horky vosk a vysusi to normalne tim vetrakem co je v kartacich.... nejrychlejsi a nejpohodlnejsi :-D )
Taky to jak kokot myju hodinu , voskuju a pak vzdycky jezdim po obchvatu Ololmouce at to uschne a stejne tam zustanou fleky , protoze nez vyjedu nekam kde se da jet rychle , tak to zaschne.....
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matal Moderátor »

Jeďíně ruční mytí, žádný kartáče-jen v případě nutnosti..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Odpovědět