Zdravim,
tak sem myl vuz a napadlo me, ze bych se mohl zeptat, jakou techniku pouzivaji ostatni .
Ja meju auto tak jednou za 14 dni (v praze je to stejne porad spinavy), do mycky nejezdim, pekne rukou. Nejdriv oplachnu hadici, potom vezmu nejakej hadr a s vodou v kyblu drhnu muchy a holubince a nakonec znova oplach. Takova rychlovka na cca 20 minut. Ale na aute zustavaj dost skvrny (na ty cerny je prach videt fakt hodne).
Jo jeste vysokotlakou hadici taky nepouzivam, prej to laku neprospiva o nic vic nez kartace v mycce.
tak tak... dycky to stahnu na rychlo vodou s jarem a pak kdyz je to jeste vlhky tak to vemu starym rucnikem.. a je to ok... jelenica a autosampon je moc drahy..
No nejdriv tlakem pak normalne ruco voda se samponem (jednou za cas pouziju otcovo sampon s voskem) a nakonec zase tlakem.... A obcas to vemu voskem a hezky vylestim...
JFK píše:do vody si dej sampon, dost to pomaha... A na zaver setrít jelenici a auto bude jak nove
Jinak v Parze od toho mam Rucni myti nonstop na Konevovce...
JFK, kde to je přesně prosím tě? Můžeš ten jejich postup nějak popsat? Mně Pavel zakázal myčku, když renovoval lak (a udělal to skvěle) a to je peklo, to ruční mytí. Stojím jako jouda mezi taxikářema u těch stříkacích pistolí, strkám tam dvacku za dvackou a pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
ja to nemeju vubec, protoze vzdycky kdyz jsem to umyl tak zacalo prset a na to se muzu z vysoka vysrat ale jo ve vyjmecnych pripadech to protahnu myckou..
margos píše:ja to nemeju vubec, protoze vzdycky kdyz jsem to umyl tak zacalo prset a na to se muzu z vysoka vysrat ale jo ve vyjmecnych pripadech to protahnu myckou..
Ste všichni nějaký aktivní , když o tom tak přemýšlým, tak já jsem to letos myl akorát jednou někdy v dubnu Není čas, nejsou lidi, ... a stejně je pořádná vrstva much a bláta nejlepší konzervační prostředek
MK píše: pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
s tim mam taky problem chce to s tmavym lakem delat ve stinu.... nebo bezkartacove myti (nehazu dvacky, ale za 200 to vezme vapkou obsluha, pak horky vosk a vysusi to normalne tim vetrakem co je v kartacich.... nejrychlejsi a nejpohodlnejsi )
MK píše: pak jak magor utírám a stejně to neutřu. Když ta voda na teple zashne, udělají se někdy takový skvrny jakoby od železitý vody nebo co a to pak nejde utřít už vůbec. No hrozný.
s tim mam taky problem chce to s tmavym lakem delat ve stinu.... nebo bezkartacove myti (nehazu dvacky, ale za 200 to vezme vapkou obsluha, pak horky vosk a vysusi to normalne tim vetrakem co je v kartacich.... nejrychlejsi a nejpohodlnejsi )
Taky to jak kokot myju hodinu , voskuju a pak vzdycky jezdim po obchvatu Ololmouce at to uschne a stejne tam zustanou fleky , protoze nez vyjedu nekam kde se da jet rychle , tak to zaschne.....