Tak tak,co tu řešíte.... Mercedes je mercedes a bmw je bmw! V německu se hold movitější řidiči dělí na mercedesaře a bramboristy ,mezi průměrnými řidiči se zas vede věčná rivalita VW vers.Opel

Mercedes si prostě zakládá víc na komfortu,pohodlí a luxusu a je bych řek víc konzervativní... Mercedes měl vždy reference auta ,které ujede fpoho 1.000.000 km!!! a to mi věřte,že tu takových 123 a 124 jezdí ještě po světě hodně !!!Podle mě ovšem tato bezproblémovost skončila u modelu 124.Jezdil jsem v MB 124 250D slonová kost

které bylo kdysi dovezeno jako ex taxi s 400tkm z reichu a pak s ním jezdil taxu tady u nás dalších 400tkm a ještě prodal a jezdí někde určitě dodnes,jo a přejel jsem v něm diravý koleje a nevěděl jsem o nich !!! Od modelu E z roku 95 to šlo s kvalůitkou trochu dolů,nemluvě o prvních CDI atd,ale to je daň za mraky nových systémů a mrdě elektroniky.Druhý případ,můj známý má Sprintera 2,9TD z roku 96 najeto dnes asi 700tkm za celou dobu se měnily 2x ložiska kol,a nějaké žhavicí svíčky.Pak koupil to samé ale cdi 155PS a bylo v servisu porád,díky bohu na garanci

čekal krok ku předu nikoli zpět.Já uznávám obě značky,ale ve většině případů raději bmw,má hold sportovní duši !!!