v 750 to mám origo zapojení hadic viz ETK, schéma zapojení napíšu ale jak jsem psal je to pro Webasto kolem roku 91 vyndané z BMW to znamená že to je podle barev kabelů takže jestli nebudeš mít origo konektory s ustřiženýma zbytkama kabelů tak to bude krapet složitější.Když jsem to dával na jiný auto tak jsem to zapojil jednoduše do serie s topením a hotovo ohřívá to jak topení tak motor, je to auto hlavně na zimu a tak je lepší když má teplej motor, origo BMW ohřívá jen topení ale dá se to taky udělat vyndáním zpětného ventilu.
Webasto řídící jednotka
konektor A
1- +12V do ovládání
2- x
3- +12V
4- +12V
5- do ovládání (červený)
6- relé ventilace
konektor B
1- palivové čerpadlo a (modrá) čidlo vzadu na bufiku (pojistka přehřátí)
2- kostra a kostra paliv. čerp. (hnědá)
konektor C
1- x
2- do bufiku (žlutá/červená) a čidlo vzadu na bufiku (pojistka přehřátí)
konektor D
1- (fialová) na bufiku do takový krabičky je na ní CGS a do dmychadla
2- (žlutá) žhavení
3- do ovládání (černá) a vodní pumpa
4- (červená) CGS na bufiku
5- (bílá) čidlo vedle hadice na vodu na bufiku
6- x
7- (oranž) čidlo vedle žhavičky na bufiku
8- (zelená) čidlo vedle hadice na vodu a čidlo vedle žhavičky
bylo to měřený na webastu které nebylo origo v BMW ale sedí to, to označení "do ovládání" to vedlo do spínacích hodin přivedením +12V na jedn z těch kabelu se to spustí.
koupil sem tu jednotku od p.Čermáka za 1500,dělal několik let u Webasta,ale má věčně moc práce,jinak mam kontakt na pana Jiřince-602333294má dílnu na libuši a dělá přímo jenom webasta
Mám v autě ten velkej BC a tlačítkem ZIET se mi zobrazí spínací čas 1 a 2. Pak Bufik jede cca 30 min. a automaticky se vypne. Součastně se spustí vyhřívání zadního okna a sedaček.
V létě můžu tímto spůsobem rozpařené auto vyvětrat.
Martinéz píše:tak to je fajn.. cili mi staci sehnat velkej BC a ten uz zvladne vse..
ne, protoze jsou dve varianty, jeden ma nakej proste zbytecnej timer co meri nakej cas od zacatku jizdy a tak. druhej ma bud spinani ventilace nebo ventilace a nez. topeni.
Martinéz píše:tak to je fajn.. cili mi staci sehnat velkej BC a ten uz zvladne vse..
ne, protoze jsou dve varianty, jeden ma nakej proste zbytecnej timer co meri nakej cas od zacatku jizdy a tak. druhej ma bud spinani ventilace nebo ventilace a nez. topeni.
aha takze je to obsahem prom toho bc, takze to same i u e36