Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Carsoft BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
berkelay

#1 Příspěvek od berkelay »

mate nekdo zkusenosti s timhto diag. programem? Kde se daji sehnat kabely na propojeni PC a ridici jednotky? Sehnat tenhle program neni problem, stejne tak VAG-com, jen jestli to k necemu bude.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

pokud nekdo udela funkcni interface urcite nebude zdarma :)
berkelay

#3 Příspěvek od berkelay »

skautik píše:pokud nekdo udela funkcni interface urcite nebude zdarma :)

dejme tomu, ze se bavime jen teoreticky.... takze, mam teoreticky plnou funkcni verzi CarSoft pro BMW a chtel bych ji vyzkouset, takze potrebuji propojit notebook a auto. Jaky kabel, konektor a kam. OBD 2 jeste BMW do r.95 nemaji.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

kabel = interface = prevodnik nejakeho signalu na nejaky CARSOFTU srozumitelny, muzes mit carsoft ktery ti je ale bez kabelu k nicemu, ze... no a kabel, schema, obsah pripadnych eprom pro mikropocitac neni nikde ke stazeni :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

berkelay píše:

dejme tomu, ze se bavime jen teoreticky.... takze, mam teoreticky plnou funkcni verzi CarSoft pro BMW a chtel bych ji vyzkouset, takze potrebuji propojit notebook a auto. Jaky kabel, konektor a kam. OBD 2 jeste BMW do r.95 nemaji.

Potřebuješ speciální interface, který se nedá za rozumnou cenu sehnat. Interface od VAGu s Carsoftem nefunguje. Tady je odkaz na plošňák interface a konektor na starší BMW (kulatý, co byl před OBD2). http://www.mtaplus.cz
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
berkelay

#6 Příspěvek od berkelay »

skautik píše:kabel = interface = prevodnik nejakeho signalu na nejaky CARSOFTU srozumitelny, muzes mit carsoft ktery ti je ale bez kabelu k nicemu, ze... no a kabel, schema, obsah pripadnych eprom pro mikropocitac neni nikde ke stazeni :)

obsah eprom bych mozna na nektere motory E36 a E34 taky mel, schema neni problem, jen ten kabel
berkelay

#7 Příspěvek od berkelay »

Vlasta píše:
berkelay píše:

Potřebuješ speciální interface, který se nedá za rozumnou cenu sehnat. Interface od VAGu s Carsoftem nefunguje. Tady je odkaz na plošňák interface a konektor na starší BMW (kulatý, co byl před OBD2). http://www.mtaplus.cz

diky moc, to jsem potreboval!!
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

berkelay píše:
Vlasta píše:
berkelay píše:[quote="skautik"]pokud nekdo udela funkcni interface urcite nebude zdarma :)

diky moc, to jsem potreboval!![/quote]

Jestli s tím nějak pohneš, dej vědět, určitě bych měl zájem. Já jsem se o to trochu zajímal, řešil jsem to s lidma, co dělají diagnostiku a od BMW dávají všichni ruce pryč. Ještě bych někde asi našel dvě schémata toho interface (od Carsoftu 5_8), ale údajně to s nima nefunguje nebo nejdou sehnat součástky.
berkelay

#9 Příspěvek od berkelay »

Vlasta píše:
berkelay píše:
Vlasta píše:[quote="berkelay"][quote="skautik"]pokud nekdo udela funkcni interface urcite nebude zdarma :)

Jestli s tím nějak pohneš, dej vědět, určitě bych měl zájem. Já jsem se o to trochu zajímal, řešil jsem to s lidma, co dělají diagnostiku a od BMW dávají všichni ruce pryč. Ještě bych někde asi našel dvě schémata toho interface (od Carsoftu 5,8), ale údajně to s nima nefunguje nebo nejdou sehnat součástky.[/quote]

no ja mam schema interface pro Carsoft v.3.x z roku 02. Uvidime, co se s tim da udelat. Kazdopadne diky.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

berkelay píše:
Vlasta píše:
berkelay píše:[quote="Vlasta"][quote="berkelay"][quote="skautik"]pokud nekdo udela funkcni interface urcite nebude zdarma :)

Jestli s tím nějak pohneš, dej vědět, určitě bych měl zájem. Já jsem se o to trochu zajímal, řešil jsem to s lidma, co dělají diagnostiku a od BMW dávají všichni ruce pryč. Ještě bych někde asi našel dvě schémata toho interface (od Carsoftu 5,8), ale údajně to s nima nefunguje nebo nejdou sehnat součástky.[/quote]

no ja mam schema interface pro Carsoft v.3.x z roku 02. Uvidime, co se s tim da udelat. Kazdopadne diky.[/quote]

Pošli mi SZ s e-mailem, pošlu ti ty schémata, jestli je najdu.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od George_D »

berkelay píše:no ja mam schema interface pro Carsoft v.3.x z roku 02. Uvidime, co se s tim da udelat. Kazdopadne diky.

No tak až to budeš mít a budeš to chtít zkusit, tak udělam tu cestu do UL. :wink:

A netapetujte tu :!:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
goro3

#12 Příspěvek od goro3 »

Ja to taky sondoval a nakonec jsem to nechal u ledu.

Jakejkoliv prodejce toho kabelu bude tvrdit - to by melo fungovat,zalezi na softu
Carsoft BMW je chraneny HW klicem, kdo ti zaruci,ze kdyz si si sehnal crack,ze to bude fachat ? Pac urcite to nikdo netestoval a nefunkcnich cracku na ruzny softy je tuny

A myslim si,ze kdyby to bylo tak jednoduche uz to davno ma kazdej druhej a nebo pokud uz se to nekomu povede bude mlcet.

Dalsi vec je,aby jsi to timto uplne nerozhodil vic nez mas (myslim tim RJ),aby pak na BMW to vubec daly dohromady!
darmon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darmon »

a pritom si za lidovejch sto dolacu muzete koupit univerzalni ctecku
stva

#14 Příspěvek od stva »

Já mám verzi 5.8 staženou někde z Ruska. Je s crackem a schematkama na interface (kabel). Měl jsem ho nainstalován, abych to okouknul a zdá se, že by mohl fungovat normálně - funkční byly veškeré volby v programu ... a zastavilo se to samozřejmě při komunikaci, kdy vyhodil chybu připojení (jak jinak, bez kabelu).
Mám v plánu, že až nebudu mít přes zimu co dělat, tak že to zkusím sbastlit (základní součástky na to mám) a uvidím.
gejza

#15 Příspěvek od gejza »

stavo až to budeš mít dej vědět,ale ten program by ste mi musel někdo
poslat vypálenej na cd,na mým pc bych to stahoval asi rok!
stva

#16 Příspěvek od stva »

gejza píše:stavo až to budeš mít dej vědět,ale ten program by ste mi musel někdo
poslat vypálenej na cd,na mým pc bych to stahoval asi rok!

Klidně, ale určitě nebude brzo.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

stva píše:Já mám verzi 5.8 staženou někde z Ruska. Je s crackem a schematkama na interface (kabel). Měl jsem ho nainstalován, abych to okouknul a zdá se, že by mohl fungovat normálně - funkční byly veškeré volby v programu ... a zastavilo se to samozřejmě při komunikaci, kdy vyhodil chybu připojení (jak jinak, bez kabelu).
Mám v plánu, že až nebudu mít přes zimu co dělat, tak že to zkusím sbastlit (základní součástky na to mám) a uvidím.

Podle toho prvního schématu s tím hradlem (nebo co to je) to údajně nefunguje a na tom druhým je zákaznický procesor, který se nedá sehnat, tak nevím.
stva

#18 Příspěvek od stva »

Vlasta píše:
stva píše:Já mám verzi 5.8 staženou někde z Ruska. Je s crackem a schematkama na interface (kabel). Měl jsem ho nainstalován, abych to okouknul a zdá se, že by mohl fungovat normálně - funkční byly veškeré volby v programu ... a zastavilo se to samozřejmě při komunikaci, kdy vyhodil chybu připojení (jak jinak, bez kabelu).

Podle toho prvního schématu s tím hradlem (nebo co to je) to údajně nefunguje a na tom druhým je zákaznický procesor, který se nedá sehnat, tak nevím.

Hmm, to je možný ... každopádně se do toho moc nehrnu.
goro3

#19 Příspěvek od goro3 »

2 stva: Tak tak, ty schematka k tomu prilozeny jsou nefunkcni na to rovnou dlabej

Ja az budu mit prebytecnych 800,-Kc tak t testnu,kamos tyhle kabely dela a mlel neco o standartu,ale i tak se me do toho nece - precijen co kdybyc neco rozhodil - kdyz me to jede,neni duvod laborovat
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

goro3 píše:2 stva: Tak tak, ty schematka k tomu prilozeny jsou nefunkcni na to rovnou dlabej

Ja az budu mit prebytecnych 800,-Kc tak t testnu,kamos tyhle kabely dela a mlel neco o standartu,ale i tak se me do toho nece - precijen co kdybyc neco rozhodil - kdyz me to jede,neni duvod laborovat

Nevím, o jakém standardu mluvil, možná OBD2, ale způsob komunikace je u BMW zcela nestandardní - dual K-bus.
Odpovědět