Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zesilovač

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Dande
Klubové ID: 54

#1 Příspěvek od Dande »

http://www.luja.cz/index.php?id=004002030002
Co říkáte na tenhle blaupunkt zesák GTA 250 sice nic moc ale dá se sehnat i se subwoofrem TSW 250 za 4k.Vzít nevzít nepotrebuju aby mi repraky urvaly usi stacej mi basy da se to spojit s tim vysoce kvalitnim nejslabsim radiem rady reverse rds v e36.
Dande

#2 Příspěvek od Dande »

To jo repraky jsou šajze ale zdalo se mi to vcelku nejjednodussi.Nak se mi nechce menit to radio ze si ztlumuje svitivost.Jezdil sem v ibize tam sem mel pioneera vzadu poradny repro to byl kua hukot ale v noci svitilo do oci jak pica me to sralo nejvic nechcu to zazivat znova mozna existujou uz na trhu radia co tak blbe nesvitej do ocicek nevim nejsem expert.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavel 528 »

jak pise ALP na tohle se vykasli a kup nejdriv poradny radio ,pak repra a pak zacni resit zesilovace
btw:ten zesik ma cca 2x50WRMS,coz je na predek rekneme dobry,ale co zadek a eventuelne subwoofer?
proste pocitej s tim,ze kdyz zacnes,tak jentak nezkoncis... :D
Dande

#4 Příspěvek od Dande »

Pavel 528 píše:jak pise ALP na tohle se vykasli a kup nejdriv poradny radio ,pak repra a pak zacni resit zesilovace
btw:ten zesik ma cca 2x50WRMS,coz je na predek rekneme dobry,ale co zadek a eventuelne subwoofer?
No pisou ze ma 2-100W nebo 1-400Wattu tak sem si rikal nechat chrastit chrastitka a dunet subwoofrik,ale kdyz rikate ze ne tak radsi nee.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavel 528 »

Dande píše:
Pavel 528 píše:jak pise ALP na tohle se vykasli a kup nejdriv poradny radio ,pak repra a pak zacni resit zesilovace
No pisou ze ma 2-100W nebo 1-400Wattu tak sem si rikal nechat chrastit chrastitka a dunet subwoofrik,ale kdyz rikate ze ne tak radsi nee.
jo to pisou,a je to max a to je vykon,no skoda to popisovat....
skutecnej vykon je nekde na 2x50W
Fikux

#6 Příspěvek od Fikux »

Přesně jak napsal Alp postupuju i já ... nejdřív rádio, teď mám v plánu repro a když už to budu mít všechno rozebranný, tak si rovnou natáhnu i kabel na tubu a když mi budou chybět basy, tak si už jenom připojim tubu. Potlumení svítivosti displaye umí v dnešní době skoro každý rádio. Viz. já si koupil Sony CDX-F7500 a při zapnutí světel se mi potlumí display.

Každopádně mé zkušenosti s Blaupunktem jsou celkem dobré, ale výkon co je většinou udávaný na obalech nebo v katalogách opravdu není reálný!
skautik Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od skautik Čestný člen »

to je vsechno krasny ale min 7k za radio mozna bude umet i ztlumovat podsviceni a pridavat hlasitost + zesik + repro + draty atd. :)

nerikejte mi, ze to origo radio nedokaze slusne hrat po vymene repro a ja nevim ceho jeste.

vzdyt delali do e36 bmw hifi (nejakej cudl mezi vyhrivanim sedaku) + subwoofer a ja nevim co vsechno pac o tom vim hovno (aspon teda v touringu)

byl bych radsi kdyby jste vzali zaklad origo radio s nejakymi vlastnostmi a vymysleli co udelat aby to hralo lepe nez to hraje na ty papiry :)
kenedy

#8 Příspěvek od kenedy »

S tím výkonem bych to tak nehrotil, protože řada výrobců udává maximální výkon okolo 45-50W, ale zapomněl, že tento výkon dosahuje zesilovač na dobu asi 10milisekuund, takže než stihne pojistka zaregistrovat, tak je výkon zase nižží. :idea:
Fikux

#9 Příspěvek od Fikux »

Opět musim souhlasit s Alpem ... když jsem zkusil napojit pioneer repro na origo aparaturu (rádio Business class BMW + zesík origo) tak to vůbec nehrálo (jenom hraplal) . Všechno má úplně jiný paramatry. Dle mého názoru je nejlepší to překopat komplet ...
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No vážení, já měl origo radio a origo repráky a celkový pocit z hudby byl dost na ho... Pak jsem koupil Blaukpunkta Acapulco Mp52 (MP3, stmavování, nf výstupy i na sub, digi equal, zesil.s hlukem v autě atd). Po výměně radia začali repro hrát jako o život, celkově super zvuk na ty papíráky. Nikdy bych nevěřil, že z těch repro ještě něco vyloudím. Teď koupím ještě pořádný repro a myslím, že tubu asi ještě nějakou dobu kupovat nebudu.
Fikux

#11 Příspěvek od Fikux »

Speedy píše:No vážení, já měl origo radio a origo repráky a celkový pocit z hudby byl dost na ho... Pak jsem koupil Blaukpunkta Acapulco Mp52 (MP3, stmavování, nf výstupy i na sub, digi equal, zesil.s hlukem v autě atd). Po výměně radia začali repro hrát jako o život, celkově super zvuk na ty papíráky. Nikdy bych nevěřil, že z těch repro ještě něco vyloudím. Teď koupím ještě pořádný repro a myslím, že tubu asi ještě nějakou dobu kupovat nebudu.
To je skoro jako kdybys tvrdil, že když vezmeš audio sestavu od Pioneera a připojíš k tomu papírový repráky, tak že budou hrát stejně jako repro od Pioneera :)
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Fikux píše:
Speedy píše:No vážení, já měl origo radio a origo repráky a celkový pocit z hudby byl dost na ho... Pak jsem koupil Blaukpunkta Acapulco Mp52 (MP3, stmavování, nf výstupy i na sub, digi equal, zesil.s hlukem v autě atd). Po výměně radia začali repro hrát jako o život, celkově super zvuk na ty papíráky. Nikdy bych nevěřil, že z těch repro ještě něco vyloudím. Teď koupím ještě pořádný repro a myslím, že tubu asi ještě nějakou dobu kupovat nebudu.
To je skoro jako kdybys tvrdil, že když vezmeš audio sestavu od Pioneera a připojíš k tomu papírový repráky, tak že budou hrát stejně jako repro od Pioneera :)
Heh, taxem to rozhodně nemyslel :roll: Chtěl jse mtím říci, že dobré radio s obyč repro udělá leckdy mnohem více, než obyč radio se super repro. :)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od skautik Čestný člen »

muze mi nekdo rict jaky typ radia se pouzival s bmwhifi? :)

proste chci nechat puvodni radio protoze tam sedi a zadne jine proste takove nebude :)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pavel 528 »

skautik píše:muze mi nekdo rict jaky typ radia se pouzival s bmwhifi? :)

proste chci nechat puvodni radio protoze tam sedi a zadne jine proste takove nebude :)
ja tam mam-teda mel(protoze vse stejne predelavam) repro komplet od Nokie,je to Hifi DSP se 14ti repro-no spatny to nebylo,ale.... :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od skautik Čestný člen »

uz jsem se dival o radiu ani rec :))
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od George_D »

alp píše: To je nesmysl. To je jako kdyz u radia napisou 4x 75W a pritom to ma 5A pojistku. Skutecny vykon je trosku o necem jinem. Zejmena to ber tak, ze pokud ti do toho jde 12V a ma to napr 10A pojistku, tak =120W a prevod na hudebni vykon neni zcela idealni, takze skutecny vykon je ponekud nekde jinde. Nemluvne o ztratach aspol. Skutecny 400W zesilovac by bylo pekne delo a pekne tezke :) Jeden jsem potkal a mel na sobe 80A pojistku, coz uz je problem i uzivit :) ... a velikost byla pres pul kufru :))))

No Alpe ale to zase nesmíš brát jen podle pojistek. Je to jak píše Pavel 528že zesák může mít maximálku 400W ale po dobu několika sekund a méně. Je to tak i u repro a všeho. Maximální výkon udává výrobce jako že to na to zkusili a jde to ale jen ve špičce. Jenže vždy je vedle této hodnoty, většinou menšim písmem, nejspíš by byl pak mín prodejnej, hodnota, která udává trvalej výkon RMS. Já mam v autě zesik od Pioneera a ten se nestydí a je tam napsáno 4x100W a jelikož je v A třídě tak toto dává trvale a mám ještě doma v dílně zesik od DAP a ty už mlžej ale je tam taky napsáno 4x100W ale v manuálu je připsáno že trvalej výkon je 4x50W a je to každopádně poznat když zapojim oba tak ten DAP už chrastí basama a Pincek se teprve ohřejvá. Prostě když kupuješ nějaký audio tak vždy koukat na trvalej výkon a né na tu lákavější a taky víc viditelnou maximálku :wink:

A k těm pojistkám předepsaným od výrobce--- na Pioneeru je napsano 2x30A a na DAP mam 1x20A tak a na obouch je 4x100W a cenový rozdíl mezi těmahle dvěma 8k

No docela vyčerpávající článek docela se v muzice do aut vyznam, 2 roky jsem to montoval ale http://www.autohifi.cz nevim, maj to drahý, jestli chceš sehnat levněji tak si projed odkazy na www.ahc.cz nebo celkem ted slušný ceny má www.carhifi-profi.cz :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Fikux

#17 Příspěvek od Fikux »

skautik píše:muze mi nekdo rict jaky typ radia se pouzival s bmwhifi? :)

Nekoukal jsem na nějaký přesný označení, ale v podstatě zesík a rádio je od Blaupunktu a repro od Nokia :) jestli chceš přesný označení rádia, tak se doma mrknu a zítra ti to písnu 8)

Jinak jak to mám teď jsou origo repráky + ten "origo" zesilovač a ženu to vše rádiem Sony jak jsem už psal a při zesílení víc jak napůl mi repro začne značně protestovat stylem, že v nich jen chraptí :?
Jirka-328
Klubové ID: 73

#18 Příspěvek od Jirka-328 »

alp píše:[quote="George_D]

jinak ad autohifi.cz, myslel jsem navstivit forum pro nacerpani informaci ... kupovat tam to ne, je to moc drahy ...
[/quote][/quote]

Hele a kde teda kupovat? Koukám po radiu CLARION DXZ 748RMP - 11220,- a levnějc jsem ho nikde nenašel................
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#19 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

docela jsem si neco z toho zazil a muzu potvrdit asi toto-
-origo radio hraje v ramci svych moznosti dobre (cca 4x15W), ale nikdy nebude schopny hrat hlasite a ciste (basy)

-origo repro (jedno jaka uroven hudby) jsou shit, kterej akorat dela dojem basu a zvuku :-)

-pokud obetujete ne-origo-vzhled na palubce, date radio za cca 5-10k, zlepsi se cela reprodukce asi tak o 100%

-pokud vymenite zadni repro za 165mm 2pasma, bude to basovat jak o zivot...

-pokud vymenite predni za 130mm 2pasma (upozornuju, ze je nutny bud dat vysky na palubku+odpojit ty ve dverich nebo sundat tapecaky a misto tech vypalenych vysek nalepit nove+spravne zapojit), predek ziska prostor a vykresleni detailu asi taky tak o 100% :-)

moje rada- koupit jete mp3 radio renomovane znacky (Pioneer, Kenwood, Clarion, Nakamichi cd40-45 bez mp3, i Sony blackpanel) co stalo nove 12-18k, takze za nej date tak 5-6k
+predni repro 2pasma do 2-3k
+zadni 2pasma nebo koaxy 2k
kabely staci origo... stalo to 10k, prace na jeden den a rozdil je nepopsatelnej

nechat origo radio= 1/3 radost z investovanych penez

treba to Naka cd45 v oranz podsviceni tam pasuje vyborne, nebo nektery Clariony...
“Ability is what you're capable of doing.”
Fikux

#20 Příspěvek od Fikux »

Hanz píše:docela jsem si neco z toho zazil a muzu potvrdit asi toto-
-origo radio hraje v ramci svych moznosti dobre (cca 4x15W), ale nikdy nebude schopny hrat hlasite a ciste (basy)

-origo repro (jedno jaka uroven hudby) jsou shit, kterej akorat dela dojem basu a zvuku :-)

-pokud obetujete ne-origo-vzhled na palubce, date radio za cca 5-10k, zlepsi se cela reprodukce asi tak o 100%

-pokud vymenite zadni repro za 165mm 2pasma, bude to basovat jak o zivot...

-pokud vymenite predni za 130mm 2pasma (upozornuju, ze je nutny bud dat vysky na palubku+odpojit ty ve dverich nebo sundat tapecaky a misto tech vypalenych vysek nalepit nove+spravne zapojit), predek ziska prostor a vykresleni detailu asi taky tak o 100% :-)

moje rada- koupit jete mp3 radio renomovane znacky (Pioneer, Kenwood, Clarion, Nakamichi cd40-45 bez mp3, i Sony blackpanel) co stalo nove 12-18k, takze za nej date tak 5-6k
+predni repro 2pasma do 2-3k
+zadni 2pasma nebo koaxy 2k
kabely staci origo... stalo to 10k, prace na jeden den a rozdil je nepopsatelnej

nechat origo radio= 1/3 radost z investovanych penez

treba to Naka cd45 v oranz podsviceni tam pasuje vyborne, nebo nektery Clariony...
Byl jsem línej to tady takhle vypisovat, ale jako bys mi mluvil z duše :) naprostý souhlas s tím co zde napsal Hanz
Odpovědět