Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Druhovyroba na kozy

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
doxa
Klubové ID: 2291

#1 Příspěvek od doxa »

Neni to poprve co jsem zjistil, ze sou v druhovyrobe drazsi veci jak origos. Vcera jsem zasel ze zvedavosti koupit pylovej filtr do Autecu, a ejhle, zase prekvapeni - byl o 200,- levnejsi nez v Elitu. Tak nak zacinam mit pocit, ze tyhle firmy jsou pro hlupaky, ktery se snazi usetrit v domeni, ze neorigo dily budou levnejsi nez origo a tim potvrzujou nejen mnou nekolikrat vyzkouseny pravidlo: "Kdyz se snazis usetrit, stoji te to vic" :-)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pavel 528 »

doxa píše:Neni to poprve co jsem zjistil, ze sou v druhovyrobe drazsi veci jak origos. Vcera jsem zasel ze zvedavosti koupit pylovej filtr do Autecu, a ejhle, zase prekvapeni - byl o 200,- levnejsi nez v Elitu. Tak nak zacinam mit pocit, ze tyhle firmy jsou pro hlupaky, ktery se snazi usetrit v domeni, ze neorigo dily budou levnejsi nez origo a tim potvrzujou nejen mnou nekolikrat vyzkouseny pravidlo: "Kdyz se snazis usetrit, stoji te to vic" :-)

jj souhlas a vrcholem jsou ceny nekterejvh veci na vrakovistich,kde chtej kolikrat vic jak za novou vec... :D
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

Pavel 528 píše:
doxa píše:Neni to poprve co jsem zjistil, ze sou v druhovyrobe drazsi veci jak origos. Vcera jsem zasel ze zvedavosti koupit pylovej filtr do Autecu, a ejhle, zase prekvapeni - byl o 200,- levnejsi nez v Elitu. Tak nak zacinam mit pocit, ze tyhle firmy jsou pro hlupaky, ktery se snazi usetrit v domeni, ze neorigo dily budou levnejsi nez origo a tim potvrzujou nejen mnou nekolikrat vyzkouseny pravidlo: "Kdyz se snazis usetrit, stoji te to vic" :-)

jj souhlas a vrcholem jsou ceny nekterejvh veci na vrakovistich,kde chtej kolikrat vic jak za novou vec... :D

to se mi taky stalo ... za cidlo venkovni teploty chteli na vrakaci litr. V autecu 675,-
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pivson »

Neco koupit tady a neco tam.

kdyz neco potrebuju vzdy si toho obvolam vic.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

elit je obecne extremne drahej, lepsi je brat dily u stangla
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Co je to za píčovinu? Na tu tvojí 328 E36 v autecu stojí dle ceníku online 614,- s DPH,- a v ELITu 466,50,- s DPH. Takže sklidni hormony. :?
voTon
Klubové ID: 1605
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od voTon »

ono se rekne kopie ale kolikrat je to od renomovany firmy a ta vec je kvalitnejsi nez ta originalni, chci rict ze je rozdil koupit papirovej filtr u bmw treba zaz 300, a koupit v elitu uhlikovej od manna za 1200,-
stejne jako kdys sem prisel do basu a chtel sem zadni kotouce, nabidly mi jenom "naky" zimmermany mam dojem ze chtel 4.5k za kus
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

darmon píše:elit je obecne extremne drahej, lepsi je brat dily u stangla
Zas tak bych to neprožíval, netvrdím, že ELIT je levnej, ale zase maj spoustu dílů na běžné auta skladem a není to zase nějakej aušus. Navíc maj hodně věcí 2x, tedy levnější a kvalitnější-dražší.

Taky neni dubl jako dubl a nekdy je dubl od stejnyho vyrobce jako origo a přesto je levnější. Třeba kosti stabuilizátorů od SWAGu, když jsem na to koukal, taxem zjistil že na dublu byly odvrtany znaky BMW a i čísla výrobků byly úplně stejné.
doxa

#9 Příspěvek od doxa »

Speedy píše:

Co je to za píčovinu? Na tu tvojí 328 E36 v autecu stojí dle ceníku online 614,- s DPH,- a v ELITu 466,50,- s DPH. Takže sklidni hormony. :?
Ja sem uplne klidnej, ale ty asi chodis nakupovat do nakyho "jinyho" elitu, ted mam pred sebou uctenku z 23.4.2004: Pylovy filtr 595,-bez DPH 726,- s DPH. Nebo ze by to za ten pulrok tak zlevnili???
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

doxa píše:
Speedy píše:

Ja sem uplne klidnej, ale ty asi chodis nakupovat do nakyho "jinyho" elitu, ted mam pred sebou uctenku z 23.4.2004: Pylovy filtr 595,-bez DPH 726,- s DPH. Nebo ze by to za ten pulrok tak zlevnili???

číslo dílu máš? TEď jsem koukal na akutální cenu.
doxa

#11 Příspěvek od doxa »

Speedy píše:
doxa píše:
Speedy píše:[quote="doxa"]Neni to poprve co jsem zjistil, ze sou v druhovyrobe drazsi veci jak origos. Vcera jsem zasel ze zvedavosti koupit pylovej filtr do Autecu, a ejhle, zase prekvapeni - byl o 200,- levnejsi nez v Elitu. Tak nak zacinam mit pocit, ze tyhle firmy jsou pro hlupaky, ktery se snazi usetrit v domeni, ze neorigo dily budou levnejsi nez origo a tim potvrzujou nejen mnou nekolikrat vyzkouseny pravidlo: "Kdyz se snazis usetrit, stoji te to vic" :-)

číslo dílu máš? TEď jsem koukal na akutální cenu.[/quote]
21651198
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

doxa píše:
Speedy píše:
doxa píše:[quote="Speedy"][quote="doxa"]Neni to poprve co jsem zjistil, ze sou v druhovyrobe drazsi veci jak origos. Vcera jsem zasel ze zvedavosti koupit pylovej filtr do Autecu, a ejhle, zase prekvapeni - byl o 200,- levnejsi nez v Elitu. Tak nak zacinam mit pocit, ze tyhle firmy jsou pro hlupaky, ktery se snazi usetrit v domeni, ze neorigo dily budou levnejsi nez origo a tim potvrzujou nejen mnou nekolikrat vyzkouseny pravidlo: "Kdyz se snazis usetrit, stoji te to vic" :-)

číslo dílu máš? TEď jsem koukal na akutální cenu.[/quote]
21651198[/quote]

Jo tak, tak jo. Tenhle filtr je Corteco(dodává se do prvovýroby a je to něměcký výrobek) a s uhlíkovým vláknem. To co maj v BMW je obyčejný filtr.
Takže jsme u toho, že jsi koupil v ELITu kvalitnější výrobek o kilo dráž, než obyč.filtr v autecu. Pokud by jsi chtěl rovnocený co maj v autecu, tak to je třeba UFI za těch 466,50,- s DPH.
doxa

#13 Příspěvek od doxa »

aha, no vidis, tak jsem zase chytrejsi :)
Marek-is
Klubové ID: 181

#14 Příspěvek od Marek-is »

Uz se poprali :D
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

Je to jak kde a jak co... No ja sem se ted pred 2ma dnama sel optat na svicky do meho motoru a v jednejch autodilech mi rekli 135korun/kus vc DPH a v druhych asi o 2 ulice vedle mi rekli 222korun... Takze jen na blbejch svickach je rozdil 522korun... to se mi zda pekne zjurveny... kdyby to bylo tak rozdil stovky na vsech svickach tak nereknu... ale petikilo... to uz je dost... :roll:
TURBO_KrteK
Klubové ID: 65

#16 Příspěvek od TURBO_KrteK »

Zave_M50 píše:Je to jak kde a jak co... No ja sem se ted pred 2ma dnama sel optat na svicky do meho motoru a v jednejch autodilech mi rekli 135korun/kus vc DPH a v druhych asi o 2 ulice vedle mi rekli 222korun... Takze jen na blbejch svickach je rozdil 522korun... to se mi zda pekne zjurveny... kdyby to bylo tak rozdil stovky na vsech svickach tak nereknu... ale petikilo... to uz je dost... :roll:

nebylo to tim ze jedny byly napr. vice bodovky a druhe obyc ? :)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pivson »

Zave_M50 píše:Je to jak kde a jak co... No ja sem se ted pred 2ma dnama sel optat na svicky do meho motoru a v jednejch autodilech mi rekli 135korun/kus vc DPH a v druhych asi o 2 ulice vedle mi rekli 222korun... Takze jen na blbejch svickach je rozdil 522korun... to se mi zda pekne zjurveny... kdyby to bylo tak rozdil stovky na vsech svickach tak nereknu... ale petikilo... to uz je dost... :roll:

No vidíš a ja mám z D všech 6 za 400 :-)
Bosch
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Zave »

ee, to boly oboji bosche F7LDCR - dvoubodovky, ty co tam maj byt...

Pivson: a kupovals tyto? Ja chců takýý... :D
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pivson »

Zave_M50 píše:ee, to boly oboji bosche F7LDCR - dvoubodovky, ty co tam maj byt...

Pivson: a kupovals tyto? Ja chců takýý... :D

Jo jo ty same :-)
Koknu se ti a zachvilku hodim SZ
Odpovědět