Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
výměna motoru 2.5l za 2.8l
Zdravím, kamarádovi zkolaboval motor v 325 e-36, někde sehnal motor 2.8 e-36, tak se Vás chci zeptat jaký sou rozdíly mezi těmahle motorama, je velkej problém jejich výměna? A další rozdíly mezi těmahle verzema, jako jiný brzdy, převodovka apod... Kdo se v tom vyzná, tak mi může říct veškerý rozdíly co se týče těch aut. . . . a je to coupe. dikec!
Teoreticky stačí přehodit a jezdit. Rozdíly jsou v tom diferáku, zadních brzdách, setrváku a spojky(328i má vetší průměr než 323i a 325i). 325i nemá taky myslím ASC, ale má samosvor. Takže pokud to má s jednotkou, tak přehodit motor a jednotku, použít 328i setrvák včetně spojky, nechat diferák z 325i a NEmontovat ASC. Zadní brzdy teoreticky stačí ty nevětraný, přední bych dal ale lepší, třeba nějaký sportovní. Endžoj..
Speedy píše:Teoreticky stačí přehodit a jezdit. Rozdíly jsou v tom diferáku, zadních brzdách, setrváku a spojky(328i má vetší průměr než 323i a 325i). 325i nemá taky myslím ASC, ale má samosvor. Takže pokud to má s jednotkou, tak přehodit motor a jednotku, použít 328i setrvák včetně spojky, nechat diferák z 325i a NEmontovat ASC. Zadní brzdy teoreticky stačí ty nevětraný, přední bych dal ale lepší, třeba nějaký sportovní. Endžoj..
Ehm a to ti rekl kdo ze ma 325i samosvor?

N54 PWR
-
- Klubové ID: 73
Lukas H. píše:Speedy píše:Psal jsem: myslím že nemá ASC, ale má samosvor.. tedy jsem si myslel, že samosvor má aspoň 25%. Ale je možný, že to byla jen optional výbava..
Pokud vim tak standardne se daval samosvor pouze do M3 a kde beres tu jistotu ze nemuze bejt spolecne s ASC v kare i samosvor...
Já mám na 328 ASC-T a kamoš na 325 má samosvor a ne že ne.....
Drifty jdou jako po másle, to já to moc neutrhnu.....
Jo samosvor a ASC spolu-to je blbost
Docela bych to vyměnil

Jirka-328 píše:Lukas H. píše:Speedy píše:Psal jsem: myslím že nemá ASC, ale má samosvor.. tedy jsem si myslel, že samosvor má aspoň 25%. Ale je možný, že to byla jen optional výbava..
Pokud vim tak standardne se daval samosvor pouze do M3 a kde beres tu jistotu ze nemuze bejt spolecne s ASC v kare i samosvor...
Já mám na 328 ASC-T a kamoš na 325 má samosvor a ne že ne.....
Drifty jdou jako po másle, to já to moc neutrhnu.....
Jo samosvor a ASC spolu-to je blbost
Docela bych to vyměnil![]()
samosvor se mi líbí víc...........
Tak jinak, nejdriv si rekni co dela ASC a co dela samosvor a pak proc by tyhle dve veci nemohly bejt spolecne na aute...
N54 PWR
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
No nevim nevim chlapci jen přidám trošku vody do mlejna. Já mam malýho Compactika a mam jak ASC tak samosvor 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Já netvrdím, že nemůže být ASC a samosvor na autě zároveň. Já pouze vyřkl domněnku, že do 325i se to dohromady nedávalo.Nicméně pokud má auto samosvor a zároveň ASC+T, tak to by mne zajímalo, jak to funguje, pokud ten samosvor není elektronický. Vzhledem k funkci ASC+T, kde to T znamená ochrana proti rozdílnému točení zadních kol při jízdě mimo toleranci, tak pak je ten samosovor asi k ničemu, ne?
Jinak co jsem takhle sháněl auta, tedy 325i od 93 nahoru, tak všechny měly samosvor a žádný ASC. Ale mohla to být náhoda.
Jinak co jsem takhle sháněl auta, tedy 325i od 93 nahoru, tak všechny měly samosvor a žádný ASC. Ale mohla to být náhoda.
-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
Nehadejte se o stejnych vecech na dvou mistech
Tady se to taky krute resi.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Tady se to taky krute resi.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
patras píše:George_D píše:No nevim nevim chlapci jen přidám trošku vody do mlejna. Já mam malýho Compactika a mam jak ASC tak samosvor
na to jsi prisel jak ???
Nemam diferak co ty, mam měněnej diferak i převodovku. Bývalý majitel mi řekl že je upravená převodovka a danej samosvornej doferenciál, ale má menší svornost tušim že řikal kolem 15%, prostě že to neni ten 25% ale ten mín svornej.
Ty máš zase klimu

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
patras
- Čestný člen
- Klubové ID: 7
- Kontaktovat uživatele:
George_D píše:patras píše:George_D píše:No nevim nevim chlapci jen přidám trošku vody do mlejna. Já mam malýho Compactika a mam jak ASC tak samosvor
na to jsi prisel jak ???
Nemam diferak co ty, mam měněnej diferak i převodovku. Bývalý majitel mi řekl že je upravená převodovka a danej samosvornej doferenciál, ale má menší svornost tušim že řikal kolem 15%, prostě že to neni ten 25% ale ten mín svornej.
Ty máš zase klimu
a palubak a tempomat

BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET