Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
2.5 TDs - pomoc o radu
Zdravím a žádám o pomoc - mám opel omega 2.5 TD - motor stejnej jako v BMW a poslední dobou mi začíná hučet jak piliňáky. Zhruba od 2000 do 2500 otáček a pod plným plynem v zátahu duní jako hrom. Stačí trochu ubrat a je to v pohodě. Po překročení 2500 otáček pomalu utichá i pod plynem. Projevuje se to v otáčkách max. krou?áku a v zátahu (při předjíždění, do kopce). Nevíte někdo, kde je zakopanej pes? Díky.
MikeT píše:Že by silentbloky nebo se něco dotýká kastle?
Je možný, že silentbloky, kastle se asi nic nedotýká, vyloženě vibrace jsou u toho minimální, spíš ten zvuk, takovej hlubokej dunivej, něco jako kdyby sání bylo vyvedený dovnitř

kardan vyloucis docela jednoduse...
zajed nekam na hever, nech se zvednout, nastartuj a "jen"...kola i kardan se toci naprazdno a pokud je to tim, ucitis dost znacny vibrace...
pokud to ale zaclo tak nejak "bez duvodne", tezko to bude kardan...me vibroval, kdyz jsem ho nechal zkracovat a spatne ho vyvazily...
nektere vybrace mohou delat spatne silentbloky, ale vetsinou se jedna o vibrace na volnobeh, ne v "tahu"...
zajed nekam na hever, nech se zvednout, nastartuj a "jen"...kola i kardan se toci naprazdno a pokud je to tim, ucitis dost znacny vibrace...
pokud to ale zaclo tak nejak "bez duvodne", tezko to bude kardan...me vibroval, kdyz jsem ho nechal zkracovat a spatne ho vyvazily...
nektere vybrace mohou delat spatne silentbloky, ale vetsinou se jedna o vibrace na volnobeh, ne v "tahu"...