Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

2.5 TDs - pomoc o radu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Zdravím a žádám o pomoc - mám opel omega 2.5 TD - motor stejnej jako v BMW a poslední dobou mi začíná hučet jak piliňáky. Zhruba od 2000 do 2500 otáček a pod plným plynem v zátahu duní jako hrom. Stačí trochu ubrat a je to v pohodě. Po překročení 2500 otáček pomalu utichá i pod plynem. Projevuje se to v otáčkách max. krou?áku a v zátahu (při předjíždění, do kopce). Nevíte někdo, kde je zakopanej pes? Díky.
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Klakson »

TDS mám půl roku, s tím ti asi neporadím, předtím jsem měl jenom benzín :wink:
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MikeT »

Že by silentbloky nebo se něco dotýká kastle?
Anonymous

#4 Příspěvek od Anonymous »

MikeT píše:Že by silentbloky nebo se něco dotýká kastle?

Je možný, že silentbloky, kastle se asi nic nedotýká, vyloženě vibrace jsou u toho minimální, spíš ten zvuk, takovej hlubokej dunivej, něco jako kdyby sání bylo vyvedený dovnitř :) Ale opravdu jen v zátahu kolem otáček max. krou?áku. Nebo že by kardan nevyváženej?
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MikeT »

Víc ti bohužel nejsem schopen říct, musíš počkat na odpověď někoho fundovanějšího (třeba Lukas H.).
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Kamo rad bych ti poradil, tohle bych fakt musel videt slyset... Ja mel taky problem se zvukem co se linul od motoru v tom nejvetsim zatahu, ale bylo spis chrasteni... V servisu rekli ze to je vytahanej retez na rozvodech a nakonec jsem prisel na to ze je utrzenej silentblok na motoru...
N54 PWR
Anonymous

#7 Příspěvek od Anonymous »

kardan vyloucis docela jednoduse...
zajed nekam na hever, nech se zvednout, nastartuj a "jen"...kola i kardan se toci naprazdno a pokud je to tim, ucitis dost znacny vibrace...

pokud to ale zaclo tak nejak "bez duvodne", tezko to bude kardan...me vibroval, kdyz jsem ho nechal zkracovat a spatne ho vyvazily...

nektere vybrace mohou delat spatne silentbloky, ale vetsinou se jedna o vibrace na volnobeh, ne v "tahu"...
Odpovědět