Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530d u Krotila

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marty_ »

Tak konecne tatik dostal rozum, prodá "fau vé" a půjde do pořádné káry... Byli jsme se včera podívat u Krotila a vyhlídli hezkou 530d - rok 2001, nějaká výbava, dovoz Francie, tmavě modrá metla, M-paket a najeto 50.000 km?! Slyšel jsem že na diagnostice je možné z klíčku zjistit zda to bylo stočené a kolik to má skutečně najeto. Jak to tedy je?
Kupoval jste tam někdo auto? Spokojenost?
Obrázek
Maca

#2 Příspěvek od Maca »

Za ty prachy je to dost slabá výbava (v podstatě základ bez doplňků) a ty tuningový zadní lampy jsou děsný :(
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bpytlik »

Maca píše:Za ty prachy je to dost slabá výbava (v podstatě základ bez doplňků) a ty tuningový zadní lampy jsou děsný :(

Vybava je o nicem, ale co se ti nezda na te cene?? 530k za rok 2001, co bys chtel vic?? Vzdyt to nove stalo 1,5mega a ma to tri roky, je to za tretinu ceny....lidi vy ste vazne mimo....
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MikeT »

Radši se pořádně (!) podívej, jak to bylo bouraný a jak je to opravený, v jakým stavu je motor a jestli to má vážně najeto tak málo najeto. Dá se to poznat bez složitýho laborování s počítačem. Bavoráka s 50 tis. poznáš, bude totiž jako novej (obzvláš? pětku s šestiválem). Osobně dost silně o pochybuju o tom, že to není stočený. S takovým autem se jezdí, obzvláš? na západě a když ne, tak se neprodává a když prodává tak ne na východ - do ČR. A když do ČR, tak potom nestojí v nějakým bazaru. 8)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ten počet kilometrů je hodně nereálný. Buď je to stočené nebo po ráně a nejezdilo to.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bpytlik »

navic podle me to ani neni 2001, ale este stary model, zborka s prekopanyma svetlama a Mpaketem a upravenym technicakem....
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Poznáš možná podle VINu.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marty_ »

Vlasta píše:Poznáš možná podle VINu.

Jo zda se mi to taky nejaky divny, 2001 s 50k km za 520tis... Ty zadni svetla jsou sileny, to je pravda ale neni takovy problem je vymenit za origo, ze?:)
A jak z VINu zjistim info o tom aute? A na te diagnostice mi teda reknou kolik to ma opravdu najeto?
Otec nepotrebuje zadnou super vybavu (rikam, do ted jezdil passatem a byl spokojenej) a treba kuzi v aute opravdu nesnasi... Hlavne potrebuje nizky pocet najetych km a co nejnovejsi auto (uz pro ten pocit, asi) - jezdi opravdu hodne...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tady zadáš Vin a víš na čem jseš: http://www.e34.de/vin/index.php
Maca

#10 Příspěvek od Maca »

bpytlik píše:
Maca píše:Za ty prachy je to dost slabá výbava (v podstatě základ bez doplňků) a ty tuningový zadní lampy jsou děsný :(

Vybava je o nicem, ale co se ti nezda na te cene?? 530k za rok 2001, co bys chtel vic?? Vzdyt to nove stalo 1,5mega a ma to tri roky, je to za tretinu ceny....lidi vy ste vazne mimo....

To je docela možný, že sem mimo :) (každopádně cena je vždycky ošemetná záležitost), ale když koukám na ty ostatní 530d na tipcars, tak mi prostě přijde, že za relativně "trochu" víc peněz nabízejí "víc muziky". Samozřejmě je otázka pravdivosti údajů o stáří, km, havarováno/nehavarováno (i když obecně cokoliv dovezené ze zahraničí je na 99% méně či více bouraný). A taky jsem asi podlehl kolegovi, který má 530d steptronic z 12/2000 (facelift), koupeno nové v Renocaru najeto 60tis.km a i když nemá "plnou" výbavu, pořád má dost dobrou (včetně např. navigace s 16:9 wide screen) a když se ptal jakou že by to mělo prodejní cenu, tak podle Tipcars nám to vyšlo kolem 500tis. Načež se dotyčný divil, že se mu to zdá docela hodně (pořizovací cena byla kolem 1,5mega). P.S."Ale prodat mi to nechce :( , mizera jeden :) "
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MikeT »

Martyn píše:A na te diagnostice mi teda reknou kolik to ma opravdu najeto?
Otec nepotrebuje zadnou super vybavu (rikam, do ted jezdil passatem a byl spokojenej) a treba kuzi v aute opravdu nesnasi... Hlavne potrebuje nizky pocet najetych km a co nejnovejsi auto (uz pro ten pocit, asi) - jezdi opravdu hodne...

To právě "potřebujou" všichni, kdo tomu (ve vší úctě k tvému tátovi !) moc nerozuměj. A proto jsou "všechny" auta v bazarech s přetočenejma km. Radši koupím auto od prvního majitele, co má poctivejch 100 k, než nějakou zbořku splácanou bůhví z kolika aut, ale jinak tzv. nehavarováno a stav tachometru poctivejch 50 k.

U nás stále přetrvává představa, že auto je po 100 k na odpis. Ale na toto téma už se tady psalo hodně.

Jinak se mi moc nezamlouvá spojovat Passata s nízkou výbavou. Kromě jednozónový klimačky si není na co stěžovat.
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MikeT »

Jinak, jestli ti můžu dát nějakou univerzální radu, tak pečlivě (!) zkontroluj stav toho auta, bouračku vždycky poznáš a kolik to má najeto taky řádově odhadněš (celkové opotřebení interiéru i exteriéru - laku, stav agregátu, podvozku atd.). Pak si prostuduj papíry a zkus si to dát do souvislostí (servisní knížka se asi ztratila, že jo) alespoň podle TP (jak to měl kdo dlouho, jak dlouho uběhlo od dovozu k registraci atd.

Co se týče kontroly přetočení km diagnostikou, tak je možný něco vyčíst. Myslím, že tohle auto už má počet km uloženej na vícero místech (ŘJ, modul světel, klíčky). Nevím to přesně. Sežeň si na to nějakýho skutečnýho (!) odborníka, co to udělá před tvejma očima. To znamená, že ne značkový servis kam dáš auto a oni ti za chvíli přijdou říct: "Jo pane, tak jsme tam nic nenašli."
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MikeT »

Vlasta píše:Tady zadáš Vin a víš na čem jseš: http://www.e34.de/vin/index.php

Ještě bych doplnil, že stejnou službu ti prokáže ETK.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No můj názor na toto auto,90% těchto dovezených aut jsou havárky,pokud se auto doveze a je rozbitej předek tak proč hned neudělat facelift a M-packet že,ale nemusí to být vždy pravda.Nevím jestli se dívám dobře,ale nejsou ty lišty na dveřích černé? facelift je měl origo v laku,no a 50tkm? no muselo by bejt jako nové,myslím interiér,motor atd... lak asi bude po celolaku :D nejlepší je no bylo to úplně lehce na předek a pak zjistíš že je novej podběh a celolak :( podle mě výroba 2000 a do provozu 2001,což znamená v TP datum 1.registrace 2001.

Pokud to je 530d origo 2001 je to už motor 193 PS,neukvapit se a zajet do bmw třeba k lukášovi u bychla! přesně ti řeknou,teda pokud budou chtít,jestli někdo někdy šahal do tacháče,licht modulů atd,atd. Jestli byly bagy venku třeba....
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

tak jsem se na ni díval na tipcarsu,no podle mě je to úplně základní výbava,malilinkatej displejek mě u 39ky fascinuje,fofr klacek a i kola to snad mělo plechové 15ky :D tak tam dal něco s garáže..... no a výkon jak jsem říkal,raději to nevyplnil těch 184 koní,každému by to bylo hned jasné :D
Odpovědět