Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak při prodeji?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak takovou plnou moc si můžu napsat i sám a nikdo nic nezjistí.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od bpytlik »

brabus píše:No asi to dělají v každém městě jinak,ale u nás chcou mít plnou moc.Taky si osobně myslím,že je to na nic,protože své auto můžu odhlásit na kohokoli,ale u nás to nefunguje.Navíc nic za to nedáš,když ti kupec tu plnou moc k přepisu vozidla na své jméno napíše.Je to záležitost 2 minut :wink:

Tak to je pekna picovina, si asi hodne vymyslis,ze? :)) Schvalne se optam reneho, ktery je z opavy :))
brabus

#23 Příspěvek od brabus »

Zeptej.Teď to ale dělají v Kravařích a nemusím s tím lítat do Opavy.V Kravařích to chcou a a? se Rene - asi M3maniac - zeptá Moravců. :lol: :lol:On je taky zná skrz auta :P
Bwambovak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Bwambovak »

Nejvetsi legrace je ta ze plna moc nemusi byt overena notarem. uz sem vymyslel spousty veci co se s tim da delat.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#25 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Tak asi tak,naše legislativa je úplně o howně.... Udělěj to tak jak ti teď řeknu,vem si prachy mu dej smlouvu,kde se event. napíše,že se zavazuješ že vozidlo odhlásíš třeba do týdne,ale to psát nemusíš když to prodáváš,to by krylo akorát jeho.A on na tu smlouvu a kopii techničáků dojede domů.Pak záleží na domluvě,patrně nej. v tvém případě bude mu to poslat doporučeně poštou a on si to už u sebe přihlásí na sebe a pojstí.U nás je to tak stupidní,že mu to nepřihlásí bez pojistky,tudiž ji sjedná ale nebude na ni nová RZ (spz) takže jak v kocourkově se vrátí a nechá si ji dopsat dodatečně na pojiš?ovně. Ty máš zprávně mít sebou při odhlášení na nového majitele jak TP tak OTP a pojistku.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

brabus píše:Zeptej.Teď to ale dělají v Kravařích a nemusím s tím lítat do Opavy.V Kravařích to chcou a a? se Rene - asi M3maniac - zeptá Moravců. :lol: :lol:On je taky zná skrz auta :P

Nácků se na nic ptát nemusím,co potřebuju vím :D
Maca

#27 Příspěvek od Maca »

Vlasta píše:Nový majitel asi bude chtít s autem odjet, tak mu OTP budeš muset nechat.

Blbost, jak jsem psal OTP musíš při odhlášení odevzdat, nový majitel odjíždí na kupní smlouvu a podle zákona má nějakou lhůtu, do který to musí na sebe přihlásit a do tý doby může jezdit na kupní smlouvu !
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Když odjíždí na kupní smlouvu, tak nejdřív musí do pojiš?ovny uzavřít zákonné pojištění. Jinak by neměl s autem odjet - dopouští se přestupku se sankcí, která může být až zákaz řízení. Když mu necháš OTP, tak je to jako když mu auto půjčíš a platí pojištění, které máš uzavřené ty.
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Baxon »

OTP bys měl správně odevzdat při odhlášce, ale když mu ho dáš, tak se asi nic nestane, maximálně po tobě budou chtít na magistrátě 100,-- kč jako za ztrátu OTP
mě se to zatím ještě nestalo a jednou mi do poznámek v TP napsali, že OTP bude odevzdán při přihlášení
Maca

#30 Příspěvek od Maca »

Vlasta píše:Když odjíždí na kupní smlouvu, tak nejdřív musí do pojiš?ovny uzavřít zákonné pojištění. Jinak by neměl s autem odjet - dopouští se přestupku se sankcí, která může být až zákaz řízení. Když mu necháš OTP, tak je to jako když mu auto půjčíš a platí pojištění, které máš uzavřené ty.

To mi přijde dost komplikovaný, když mu necháš OTP jak píšeš, tak mu musíš taky nechat potvrzení o uzavření pojištění, který ti zase musí poslat zpátky abys ho mohl vrátit pojiš?ovně. Takže logicky jedině: uzavřít pojištění před koupí, jinak by neměl s autem odjet - stejně jako když kupuješ třeba z bazaru, tak bys taky měl mít nejdřív pojištění a pak odjezd. :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

V podstatě máš pravdu, buď se musíš domluvit s kupujícím, aby ti pojistku poslal zpátky nebo vrátíš v pojiš?ovně jenom zelenou kartu a napíšeš čestný prohlášení, že jsi třeba doklad ztratil. Třeba když se jedeš na auto kouknout o víkendu, tak asi pojištění neuzavřeš a jiná možnost, když se nechceš vracet třeba přes celou republiku není.
Anonymous

#32 Příspěvek od Anonymous »

už druhym rokem existuje taky možnost že prodavajici splnomocní kupujiciho k odhlašení s vaši osoby a přihlašení na jeho osobu to znamena že mu dáte všechny doklady plnou moc, kupni smlouvu(pojistku dle vašeho uvažení a předch.informací) a kupujicí si vozidlo přehlasí(odhlašení a přihlašení) na svém uřadě v libovolném okrese v ČR třeba z Liberce do Ostravy timto spusobem jsem už koupil asi 5 aut ma to tu vyhodu že doklady mám hned v ruce a nemusím se obavat že mi prodavajici auto včas odhlasí stejným spusobem to dělají výkupy je pravdou že na všichni to vědí včetně uřadu aspoň u nás Ostravě to tak funguje bez problemu doporučuji s radši předem zeptat
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

To nic nemění na tom, že auto se musí odhlásit na úřadě, kde je evidováno, takže v tom případě, jak říkáš ty, musí kupující k odhlášení zajít na úřad osobně nebo to řešit poštou, což je zdlouhavé.
Anonymous

#34 Příspěvek od Anonymous »

neni pravda koupiš auto v ostravě a v praze ti ho odhlásí(i když je evidovano v Ostravě) a hned přihlasí na tebe jak jsem psal už jsem to tak několik krát dělal
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#35 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Nevím, jak v současné době, ale ještě nedávno mělo každé auto registrační kartu na úřadu, a proto se muselo odhlásit tam, kde ta karta byla.
Odpovědět