Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - 523 nebo 528

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Zdravím, můžete mi někdo poradit (čím víc rad tím líp), nic nekupuju jen chci znát váš názor. Chtěl bych si pořídit BMW řady 5, E39. Jelikož najezdím max. 20000 km ročně investice do nafty se mi nevyplatí a jsem schopen zaplatit auto tak z r. 1998 - 1999. A teď - máte někdo zkušenosti jestli 523i nebo 528i? Rozdíl v pojistce cca 3000 nehraje roli, je jasný, že 528 bude lepší, ale jde mi i o spotřebu. Na moje každodenní ježdění do práce a jednou za rok k moři by mi stačila 523. Díky za každý názor.

(p.s.: novější typy 525i, 530i - vyplatí se přidat a koupit?)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

mno treba tohle? bmw e39 523i rv 97?, opravdova vonavka s opravdu velmi dobrou vybavou, mozna by nekdo by napsal i plnou :)
Pokud je jeste k mani muzes se na vic veci zeptat M3maniaca 608 744 085
Přílohy
BMW 523iA 2.jpg
BMW 523iA 2.jpg (45.78 KiB) Zobrazeno 2024 x
BMW 523iA 1.jpg
BMW 523iA 1.jpg (64.65 KiB) Zobrazeno 2024 x
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

Skautiku,
díky za nabídku, ale já psal, že scháním info o tomhle typu, ne, že ho hned kupuju. (a mimochodem půjdu do kombíka, kvůli rodině, práci a psovi) Víc by mě bodli postřehy majitelů tohoto auta nebo někoho, kdo s tím přišel do styku. Každopádně díky za odpověď. :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Diabolo píše:Skautiku,
díky za nabídku, ale já psal, že scháním info o tomhle typu, ne, že ho hned kupuju. (a mimochodem půjdu do kombíka, kvůli rodině, práci a psovi) Víc by mě bodli postřehy majitelů tohoto auta nebo někoho, kdo s tím přišel do styku. Každopádně díky za odpověď. :D
no shanis info a pak budes kupovat, ne? :)

ok. motory M52 (523i je vlatne 2,5L objem; 528i) jsou spolehlive motory a vydrzi opravdu hodne. 200kkm nic neni, bez problemu pri pravidelnem servise a slusnem chovani najedou 500kkm+
e39 se zacala vyrabet v roce 96 takze v rv 99´ 00´ by meli byt vsechny mozne chybky vychytany, samo plati, ze si na tom aute nic moc neopravis a s kazdou vetsi zavadou poletis do servisu :) vykon 523i je nejakejch 170koni coz je tak akorat pomalu minimum na tak velky a tezky auto. Narazit muzes na jakekoliv stupne vybavy, ale vyber si takove kde uz "neco" je, nebo zaplaces. ja bych rek ze minimum u 5er je OBC, vsechny okna v elektrice :), xenony, digi klima, vyhrev sedacek, nekdo by rek ze kuze :)
+ neco navic PDC, dvojta skla, elektricky ovl. sedacky, Navi, TV, sibr, el sklapeci zp. zrcatka, samozatmavovaci zp. zrcatko, senzor steracu, automat, atd....
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pivson »

já bych se přiklonil k ty 2.8 výkonu není nikdy dost :-)

Jak napsano, pri slusným zachazení vydrži hodne a opravdu 500 tis km není problém.

Ale Pavel 528 urcite bude referovat :-)
Anonymous

#6 Příspěvek od Anonymous »

Jo jasně, nejdřív poschánět info a pak kupovat. Dík za info. S tou minimální výbavou ti dávám zapravdu, kůži bych chtěl taky, jelikož ji mám teď v autě (opel omega) a jsem velice spokojen. Jen ještě nevím jakej motor a jestli manuál nebo automat.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Diabolo píše:Jo jasně, nejdřív poschánět info a pak kupovat. Dík za info. S tou minimální výbavou ti dávám zapravdu, kůži bych chtěl taky, jelikož ji mám teď v autě (opel omega) a jsem velice spokojen. Jen ještě nevím jakej motor a jestli manuál nebo automat.
osobne bych to auto chtel v automatu, nejlepe steptronic, kuzi chvalim :)

jinak neco malo tech. inf.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... page&pid=4

spotreba je temer stejna, u automatu asi nebude vetsi rozdil. ale pokud to chces vylozene jako rodinne vozidlo, myslim, ze 523iA bohate staci pokud ji peknou v touringu sezenes :) spis si myslim, ze lepe k sehnani a vetsi vyber bude 528iA
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

skautik píše:
Diabolo píše:Jo jasně, nejdřív poschánět info a pak kupovat. Dík za info. S tou minimální výbavou ti dávám zapravdu, kůži bych chtěl taky, jelikož ji mám teď v autě (opel omega) a jsem velice spokojen. Jen ještě nevím jakej motor a jestli manuál nebo automat.

spotreba je temer stejna, u automatu asi nebude vetsi rozdil. ale pokud to chces vylozene jako rodinne vozidlo, myslim, ze 523iA bohate staci pokud ji peknou v touringu sezenes :) spis si myslim, ze lepe k sehnani a vetsi vyber bude 528iA
No rozdíl u BMW manuál-steptronic je asi 2l,vyzkoušeno.530d jsem jezdil průměr 7,4 (nejezdil jsem pomalu) dA jsem měl 9,4 a řek bych že jsem jezdil pomaleji....pod 9,4 je problém se dostat.

Jinak kdyby si fakt náhodou chtěl,ale podle toho jak to čtu,tak to bude někdy tak kolem února příštího roku :D tak známej má 528i touring v modrý metle,kůži,17ky emkový kola atd... můžná že by ji prodal.No a jezdi s ní kolem 9l,skoro se mi nechtělo věřit,ale je to manuál.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od skautik Čestný člen »

M3maniac píše:
skautik píše:

No rozdíl u BMW manuál-steptronic je asi 2l,vyzkoušeno.530d jsem jezdil průměr 7,4 (nejezdil jsem pomalu) dA jsem měl 9,4 a řek bych že jsem jezdil pomaleji....pod 9,4 je problém se dostat.

Jinak kdyby si fakt náhodou chtěl,ale podle toho jak to čtu,tak to bude někdy tak kolem února příštího roku :D tak známej má 528i touring v modrý metle,kůži,17ky emkový kola atd... můžná že by ji prodal.No a jezdi s ní kolem 9l,skoro se mi nechtělo věřit,ale je to manuál.
ne ne, ja myslel rozdil ve spotrebe mezi 523iA a 528iA
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pavel 528 »

Pivson píše:já bych se přiklonil k ty 2.8 výkonu není nikdy dost :-)

Jak napsano, pri slusným zachazení vydrži hodne a opravdu 500 tis km není problém.

tak jsem ted napsal litanii na celou :x stranu,ale spadnul mi poc..takze jsem nasr.jestli budu mit jeste naladu,tak to sesmolim znouvu... :evil: :evil:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pavel 528 píše:

tak jsem ted napsal litanii na celou :x stranu,ale spadnul mi poc..takze jsem nasr.jestli budu mit jeste naladu,tak to sesmolim znouvu... :evil: :evil:
Tak toto přímo nesnáším !!! a nikdy to znovu nepíšu :D
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pavel 528 »

528iCena: 320 000 Kč

Dealer: AuTec Group a.s.Jeremiášova 5 155 00 Praha 5tel.: +420 257 117 240-1e-mail: bazar@bmw.czwww: http://www.bmw.cz

Rok výroby 1996 Bourané ne
Obsah motoru 2793 ccm Předváděcí vůz ne
Výkon 142 kw Servisní knížka ano
Typ řazení manuál První majitel ano
Typ karosérie limuzína Novinka ano
Palivo benzin Způsob prodeje prodej s možností leasingu
Barva hnědá metalíza Stav volné
Najeto 223510 km STK od 2002do 2004
Počet dveří 4

DoplňkyABS, airbag u řidiče, airbag u spolujezdce, alarm, aluminiová kola, čalounění v kůži, dálkové ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání oken, elektrické ovládání zrcátek, imobilizér, kazetový přehrávač, klimatizace automatická, nastavitelný volant, otáčkoměr, palubní počítač, posilovač řízení, rádio, tónovaná skla, venkovní teploměr, výškově nastavitelné sedačky, ASC + T, sportovní kožený volant, deš?ový senzor, kožená sedadla, loketní opěrka, kuřácká sada, vak na lyže, mlhovky, metalíza, držáky nápojů, zelený pruh proti slunci, velurové koberečky, ostřikovače světomtů

je jsem ted zkopiroval vybavu,kupovane loni v breznu,max spokojenost ted naj 242kkm prum spot.10,3l sviznou jizdou 30%mesto 60%dalnice10%vesnice.dodany xenony facelift i zadni "prouzky: a 17kola OZ futura tridilne.
Klakson
Klubové ID: 66
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Klakson »

no podle mě když najezdíš více kiláků po městě tak 523, když dálky tak 528, jinak 535 d je nejlepší řešení :lol:
Anonymous

#14 Příspěvek od Anonymous »

M3maniac píše:
skautik píše:

Jo máš recht, ten nákup plánuju na jaro příštího roku, teď pomalu začínám sbírat informace, jelikož to bude první bawor co kupuju a doufám, že ne poslední. :lol:
A k tý spotřebě, 2 litry jsou vcelku dost, asi to vidím na manuál, a jestli je rozdíl ve spotřebě mezi 523 a 528 tak minimální, možná začnu uvažovat i o tý 528i.
Anonymous

#15 Příspěvek od Anonymous »

Pavel 528 píše:

Sesmol to prosím ještě jednou, není nad zkušenost člověka, kterej to auto má.
Maca
Klubové ID: 57

#16 Příspěvek od Maca »

Anonymous píše:Jo máš recht, ten nákup plánuju na jaro příštího roku, teď pomalu začínám sbírat informace, jelikož to bude první bawor co kupuju a doufám, že ne poslední. :lol:
A k tý spotřebě, 2 litry jsou vcelku dost, asi to vidím na manuál, a jestli je rozdíl ve spotřebě mezi 523 a 528 tak minimální, možná začnu uvažovat i o tý 528i.
Myslím, že spotřeba bude vždycky silně individuální podle stylu jízdy. Já osobně jezdím tak 10%město 20%dálnice %50 krátký úseky mimo město (20km do práce) a zbytek delší výlety mimo město. Dlouhodobý průměr mám v létě 10,5l a v zimě 11l.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lukáš »

Hlůedej 528i spis nez 523i zvlast v kombiku je 523i dost lina.
Anonymous

#18 Příspěvek od Anonymous »

Maca píše:
Anonymous píše:Jo máš recht, ten nákup plánuju na jaro příštího roku, teď pomalu začínám sbírat informace, jelikož to bude první bawor co kupuju a doufám, že ne poslední. :lol:
Myslím, že spotřeba bude vždycky silně individuální podle stylu jízdy. Já osobně jezdím tak 10%město 20%dálnice %50 krátký úseky mimo město (20km do práce) a zbytek delší výlety mimo město. Dlouhodobý průměr mám v létě 10,5l a v zimě 11l.
Já jsem na tom skoro stejně, ráno 20km do práce, odpoledne z práce, nějaký pojezdy po městě, o víkendu po příbuzných a jednou za rok dovolená. Pokud se dostaneš na těch 10,5 se steptronikem není to špatný výsledek. Pokud se vejdu s manuálem (vyhovuje mi víc, můžu posoudit, jezdil jsem s obojím) do 10 lt jdu do 528i.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lukáš »

Diabolo píše:
Maca píše:
Já jsem na tom skoro stejně, ráno 20km do práce, odpoledne z práce, nějaký pojezdy po městě, o víkendu po příbuzných a jednou za rok dovolená. Pokud se dostaneš na těch 10,5 se steptronikem není to špatný výsledek. Pokud se vejdu s manuálem (vyhovuje mi víc, můžu posoudit, jezdil jsem s obojím) do 10 lt jdu do 528i.
jeden muj zakaznik mel 528iA jezdil dost po městě a jezdil dlouhodobe za 9,9l(auto melo 350 tis najeto)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Lukáš píše:
Diabolo píše:
Maca píše: Myslím, že spotřeba bude vždycky silně individuální podle stylu jízdy. Já osobně jezdím tak 10%město 20%dálnice %50 krátký úseky mimo město (20km do práce) a zbytek delší výlety mimo město. Dlouhodobý průměr mám v létě 10,5l a v zimě 11l.
jeden muj zakaznik mel 528iA jezdil dost po městě a jezdil dlouhodobe za 9,9l(auto melo 350 tis najeto)
Když někdo jezdí s 528iA a dost po městě za 9,9 tak jezdí spíš napohodu,ale reálné to je.Myslím bez trápení a dynamicky tak za 12 určitě
Odpovědět