Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

stáčení tachometru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
gelty
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od gelty »

Chlapi, zajímalo by mě, jestli se dá poznat, kolik má auto najeto, když někdo( jak v inzerátech čtu) "odborně" stočí kilometry? :? Nebo také jak sem už tady někde četl vymění budíky a pak mu to ukáže kilometry podle toho, kolik mělo to původní BMW s těma budíkama nalítáno?
Ikdyž to někdo vynuluje, mělo by se to ale stejně zjistit na čtečce, nebo už to nikdo nezjistí? :roll:
Samozřejmě se nebavím o tom, že to jde zhruba poznat podle opotřebených určitých míst, mě zajímá, pouze elektronicky.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mno, známej si to nechal udělat za 1500,- a nijak to pak nepoznal. Ale odborník nejsem, pouze END USER...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

ja myslim ze u BMW jsou kilometry na vice mistech nez jen v budikach a ty v pocitaci asi jen tak ochcat nepujdou. u novych BMW se dokonce info o aute vcetne kilometru nahrava i do klicku. Vim ze znamej ml bawo se stocenejma budikama a ze mu na palubce od ty doby svitila u kilometru cervena kontrolka, ze to nesouhlasi s pocitacem .... nevim co je na tom pravdy .... ale kontrol tam par asi bude :) :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

pride na to kterej model bmw, e32, e34, e36 to maj v kodovacim cipu kterej je jako vyndavaci soucast palubky. e38 stocit uz neni prdel, tam jsou kilaky ulozeny na peti mistech. Nicmene neni problem to stocit tak aby palubka ukazovala to co chces aby ukazovala, ten zbytek je dost nerealnej. dtto pro novejsi modely
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bombarder »

gelty
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od gelty »

hm, to je odpověď! :D
Mě právě zajímají vozy od roku 1997, píšou tam sice že novější vozy od toho roku, ale asi tím nemyslí všechny BMW od roku 97, protože to by pak dávali i např. do Compactu,né? Nebo např. i do 316i, což by se jim asi těch, tato investice moc nevyplatila,né? :?
Já se ptám taky i proto, že v inzerátech je běžné vidět u 1 - 3 let starého auta, že má najeto i klidně přes 200 000km, a cena je i přesto přes 3/4 mega, ale u těch samých aut, ale o pár let starší, je problém najít auto, které má najeto přes 160 000km, to jako za ty další roky, jezdí auto pozpátku, nebo se ty nové vozy s tolika km vozí na východ a my si tady vozíme ze západu jen ty "lepší kusy"??? :twisted: :twisted:
Nevím, ale pořád čekám, až se jednou v inzerátech oběví, např. 325tds, nebo 530d, 1.maj. najeto 380 000km.... :P V německu auta s takovým a vyšším počtem km je běžné k vidění, ale unás je zázrak takové auto vidět... :evil:
Fido

#7 Příspěvek od Fido »

Typický český kupec je hlava zabedněná a nenechá si vysvětlit, že báwo s 300k na budíku je mnohdy v mnohem lepším stavu než ochcávka po 100k. Dokud si kupující neuvědomí, že záleží na stavu a ne na najetejch kilometrech tak bude většina prodávajících tacho stáčet. A obávám se, že to tak ještě dlouho bude.
Kaca2

#8 Příspěvek od Kaca2 »

Kup nové a neřeš to teda 8)
Janis

#9 Příspěvek od Janis »

Fido píše:Typický český kupec je hlava zabedněná a nenechá si vysvětlit, že báwo s 300k na budíku je mnohdy v mnohem lepším stavu než ochcávka po 100k. Dokud si kupující neuvědomí, že záleží na stavu a ne na najetejch kilometrech tak bude většina prodávajících tacho stáčet. A obávám se, že to tak ještě dlouho bude.

Přesně tak. Chlapi hoďte si na netu mobile.de a vyhledejte si Báwa, tam se nikdo nestydí za to, že jeho kára z r.97 má najeto 250.000 a taky proč, vždy? motor vydrží min.jednou tolik a o ostatní se starají a pokud ne projeví se to na ceně a taky to tam hezky napíšou. To jen u nás se nabízejí auto z roku 90 s najetými 121.535 km a podobné žvásty. :!:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

Janis píše:
Fido píše:Typický český kupec je hlava zabedněná a nenechá si vysvětlit, že báwo s 300k na budíku je mnohdy v mnohem lepším stavu než ochcávka po 100k. Dokud si kupující neuvědomí, že záleží na stavu a ne na najetejch kilometrech tak bude většina prodávajících tacho stáčet. A obávám se, že to tak ještě dlouho bude.

Přesně tak. Chlapi hoďte si na netu mobile.de a vyhledejte si Báwa, tam se nikdo nestydí za to, že jeho kára z r.97 má najeto 250.000 a taky proč, vždy? motor vydrží min.jednou tolik a o ostatní se starají a pokud ne projeví se to na ceně a taky to tam hezky napíšou. To jen u nás se nabízejí auto z roku 90 s najetými 121.535 km a podobné žvásty. :!:

S tím nemůžu souhlasit.. mám známé v Německu a stáčí se u nic stejně jako u nás. Stáčení v Německu je legální v případě že při prodeji nezatajíš že jsou stočené ( něco jako " V dobré víře")
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

kaca píše:Kup nové a neřeš to teda 8)

Ty nevíš kde gelty bydlí ? nebo co ? :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jo tady v tý blbý republice je to s km těžké,lidi totiž sami chcou být klamáni..... prostě maj pocit,že tdso z roku 92 má najeto 140tkm,nebo dokonce golf II r.v.88 má jen 125tkm....co k tomu dodat.Lidi u nás nepochopí,že dobré servisované auto s 200kkm je v poho....škoda mluvit!
gelty
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gelty »

M3maniac píše:

Co tím chtěl básník říci?! 8) 8)
Anonymous

#14 Příspěvek od Anonymous »

Jak jsem tu psal v prosinci, koupil jsem v 11/03 E46 330i z tuzemska po leasingu r.v. 7/2000. Na tachometru 79tis, a šel do autorizovanýho servisu v Olomouci, kde si nechali zaplatit prohlídku a neřekli mi skutečný stav. Za pár týdnů mi v AutoBase řekli, že (podle počítače v klíči ) má 210 tis. km. Takže můj názor: , auto v tuzemsku má za 3r klidně přes 200tis., stočit budíky u novýho (3r.) auta jde , klíče a počítače jinde už asi taková sranda neni. Auto je i po 230 tis. v supr stavu a koupě nebyla chyba, i cena byla nižší, což mi potvrdili v několika servisech i známej likvidátor z pojiš?ovny. Jen bych ho asi nekoupil, vědět skutečnej stav km. A dneska jsem v pohodě. Jen to žere olej, a dost, ale prej je to u 3litra benzínu normální.?
gejza

#15 Příspěvek od gejza »

Chlapy nevym jak vy ,ale já mám báwo proto abych s nim jezdil a ne abych na něj čumněl! Když jsem ho kupoval mnělo asi190tis. km (září 2003) teď má 230tis.km,tak si to asi umý každý spočítat když je to ročník 92'.A s těma novejma báwama,v česku jde ochcat všechno, y kdyby se to psalo fixou na kapotu! :wink:
Kaca2

#16 Příspěvek od Kaca2 »

M3maniac píše:

Vím, dojedu tam i po slepu 8)
Kaca2

#17 Příspěvek od Kaca2 »

gelty píše:
M3maniac píše:

Gelty, Gelty, dy? jsem ti v sobotu řekla větu, kterou používáme s mým známým !! Že někdo musí koupit nové, aby.... :bomb: 8)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bpytlik »

Je to hruza s tema kilakama, abdul pred casem prodal tu svoji sedmu s 360k km tusim a tenhle tyden se objevila na tipcars se 160k km :))))
gelty
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od gelty »

kaca píše:
gelty píše:
M3maniac píše:[quote="kaca"]Kup nové a neřeš to teda 8)

Gelty, Gelty, dy? jsem ti v sobotu řekla větu, kterou používáme s mým známým !! Že někdo musí koupit nové, aby.... :bomb: 8)[/quote]

Tak hele Káčo jedna, tu větu si pamatuju! :x
Ale nechápu, co má společného to, kde já bydlím?

Když, tak trochu jednodušeji by to vysvětlit nešlo? :?
gelty
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od gelty »

bpytlik píše:Je to hruza s tema kilakama, abdul pred casem prodal tu svoji sedmu s 360k km tusim a tenhle tyden se objevila na tipcars se 160k km :))))

Něco podobného se stalo nám, když jsme dávali Sprintera do AAA!!!
Mělo sice najeto jen 90 000(orig.servis, 1.maj!) ale při výkupu to podle nich byl vrak s vymláceným kardanem a převodovkou - prý oni otom ví víc, než ofic.servis, asi by je měli servisy žalovat takové bazary za urážku na cti! :x :evil: A hlavně, že po 2dnech čtu Avízu, že ten "náš vrak" až takový vrak není a je v super stavu se servis.knížkou se znač.servisem.
Nevím, ale kdyby mě fotr nehaltoval, tak si to hovado z těch AAA odchytím a něco mu ... "asi řeknu." :x :x
Odpovědět