Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
318is vs 320i
Hoši uvědomte si,že takové štěstí aby jste koupili báwo po puntičkáři bude mít jen jeden za sta,možná dva! To znamená že větčinou to auto koupíš a pokud jsi normální tak předem počítáš s takovýmy věcmi jako jsou náplně a filtry (event.roz.řemen pokud nemá řetěz),ale každým dnem zjistíš,že jsou v pí...kotouče(třepou),takže i desky,spojka bere úplně nakonci(no prostě je v 200kkm origo původní),pak kdyš jdeš do pneuservisu přezout tak ti řeknou ,že máš poskakané gumy(tlumiče v pí..)plus další kokotinky jako čepy atd... A kde jsou další nástrahy jako výfuk,křiví rameno po bouračce (na to přijdeš na geometrii,když ti típek řekne že to prostě nejde seřídit)plus milión dalších možností jako jsou různé čidla,ventyly atd.Takže jsou dvě možnosti za A) hledat auto od punti nebo za B) koupit 318is z r.v.92 v top stavu za 105k 

Sakra Bpytlik co jako si myslíš. Jsou lidi na světě co si chtějí taky splnit svůj sen a koupit si BMW a dají klidně půl výplaty na to aby ho měli.
A pak se koukaj i na ručení spotřebu atd. Prostě ne všichni jsou tak na tom dobře jako ty, už to pochop.
Pak třeba najezdí ročně jen pár tisíc kiláků ale jsou prostě štastní a spokojení, že mají své vysněné BMW.
Své auto si leští v garáži a těší se, na každou novou jízdu s ním.
Pak se člověk ani nemusí bát koupit takového krasavce, protože je naprosto v pořádku a je na tom autě vidět, že si ho člověk opravdu vážil.
Tak se nenavážej do méně majetných.
PS:Znám takovejch pár lidí a ty Bawka jsou prostě klenoty.
A pak se koukaj i na ručení spotřebu atd. Prostě ne všichni jsou tak na tom dobře jako ty, už to pochop.
Pak třeba najezdí ročně jen pár tisíc kiláků ale jsou prostě štastní a spokojení, že mají své vysněné BMW.
Své auto si leští v garáži a těší se, na každou novou jízdu s ním.
Pak se člověk ani nemusí bát koupit takového krasavce, protože je naprosto v pořádku a je na tom autě vidět, že si ho člověk opravdu vážil.
Tak se nenavážej do méně majetných.

PS:Znám takovejch pár lidí a ty Bawka jsou prostě klenoty.
sorry, ale to nema s majetnosti nic spolecnyho, jako spis se zdravym rozumem a ziti na svoje moznosti... znam borce, co pomalu neji, mlada nebere prasky a zijou u kamose, protoze vsechny love co oba vydelaji, cpou do auta /takova ta vec, ktera vam ma slouzit na prepravu z A do B/, se kterym pak cely upoceny nekam vyjedou a tvari se hrozne namachrovane ve svych origo teplakach Adidas, podmanive nasvicenych "hladovym okem"... kdyz me posledne placal po rameni a rikal, ze moje 17ky jsou shit, ze si tam mam dat alespon 18ky, byl jsem dojatej az k slzam a z vdecnosti za radu mu slibil, ze ho nekdy zas gratis odtahnu k pumpe...
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Kontaktovat uživatele:
Hanz píše:sorry, ale to nema s majetnosti nic spolecnyho, jako spis se zdravym rozumem a ziti na svoje moznosti... znam borce, co pomalu neji, mlada nebere prasky a zijou u kamose, protoze vsechny love co oba vydelaji, cpou do auta /takova ta vec, ktera vam ma slouzit na prepravu z A do B/, se kterym pak cely upoceny nekam vyjedou a tvari se hrozne namachrovane ve svych origo teplakach Adidas, podmanive nasvicenych "hladovym okem"... kdyz me posledne placal po rameni a rikal, ze moje 17ky jsou shit, ze si tam mam dat alespon 18ky, byl jsem dojatej az k slzam a z vdecnosti za radu mu slibil, ze ho nekdy zas gratis odtahnu k pumpe...
Tak nějak dopadnu já, až si koupím tu svoji vysněnou E36 325i V6 24V (Vanos), akorát Ti nebudu kecat do 17"-tek

Pánové, jak já Vám závidím, že si už brouzdáte v BMW. Já zatím šetřím, šetřím a jezdím ve své ubohé R19 1.8i 16V (Phase II) případně (skoromanželčině) Mazdě 626 GD 2.0i 16V GT. Ach jo

Ještě tak 3/4 roku

Hanz píše:sorry, ale to nema s majetnosti nic spolecnyho, jako spis se zdravym rozumem a ziti na svoje moznosti... znam borce, co pomalu neji, mlada nebere prasky a zijou u kamose, protoze vsechny love co oba vydelaji, cpou do auta /takova ta vec, ktera vam ma slouzit na prepravu z A do B/, se kterym pak cely upoceny nekam vyjedou a tvari se hrozne namachrovane ve svych origo teplakach Adidas, podmanive nasvicenych "hladovym okem"... kdyz me posledne placal po rameni a rikal, ze moje 17ky jsou shit, ze si tam mam dat alespon 18ky, byl jsem dojatej az k slzam a z vdecnosti za radu mu slibil, ze ho nekdy zas gratis odtahnu k pumpe...
HANZI tak to už je fakt extrém a nechce se mi ani věřit, že jsou takoví lidi. No chce to rozum samozřejmě. Jinak jsem se nechtěl do nikoho navážet ale prostě mi to tak přišlo, že když prostě nemáš love, tak ti BMW nepatří a jezdi si škocnou.
Někdo prostě davá na provoz 4k měsíčně a jiný 20k měsíčně.
Každej je jinej a každý má jiný možnosti .
Jsou lidi co si řeknou, že chcou vypadat in, tak si BMW koupí a dělaj borce kde se dá a na druhou stranu lidi co si to auto i samy opravují a dávaj do kupy a žijí pro něj a nedají na něj dopustit, což je FANDA.
Podívej se na mě, přijel jsem v BMW před barák a chvilku se bavil s kámošem a jak jsem viděl lidi kolem, tak jsem pozoroval závist a už se na mě blbě dívali a hned se někdo zeptal kde jsem to vzal a že by to nechtěl, že to musí žrát atd. Přitom jsem nejevil jediný náznak machrování.
K smíchu je, že to byla jen E36 318i r.91 za cca 130k

Lidi jak vidí BMW tak jsou jak pominutí nevim co v nich je ale prostě se rychle mění. Alespon já to tak vidím. Jsou jak postřelení

No jinak problém trošinku je i ten, že si někteří v BMW připadají jako králové silnic.
BMW prostě zamotá hlavu snad každému.

filozof: nezlob se na me, ale jestli jsou pro nekoho navic 3 stovky za mesic za povinne ruceni hodne penez a chce si koupit 10 roku stare bmw, tak je to dle meho kokot a brzo to auto bude zase prodavat,protoze nebude mit na provoz. Pripadne ho bude mit rok, nestrci do neho ani korunu a proda ho jako poradny vrak.....a klidne si o me mysli ze jsem frajer, ktery nevi co s penezma
)))

- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Fatal Design píše:Tak nějak dopadnu já, až si koupím tu svoji vysněnou E36 325i V6 24V (Vanos), akorát Ti nebudu kecat do 17"-tek![]()
Pánové, jak já Vám závidím, že si už brouzdáte v BMW. Já zatím šetřím, šetřím a jezdím ve své ubohé R19 1.8i 16V (Phase II) případně (skoromanželčině) Mazdě 626 GD 2.0i 16V GT. Ach jo![]()
Ještě tak 3/4 roku
Ahoj Fatal Designe, tak taky chceš BMW. Taky jsem přesedlal z R19 (mimochodem, stále člen na http://www.renault19.wz.cz č.52) Tak at dobře pořídíš, já už bych se k R19 asi těžko vracel

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
cabadaj píše:Závěr je myslím zcela jasný , jde jenom o to kolik chceš utratit a kolik jsi ochotný dávat průběžně za údržbu a pojistku. 316 a 318 je na dopravu , 320 je dobrý svezení ale jenom dokud nezkusíš 323 , no a pokud chceš jezdit ve stylu bmw tak 328 . A to buď rád že nikdo nerozjel debatu o M3.
KU_VA, a kde máš 325i?
To je podle tebe nepoužitelnej motor nebo co? Já ji mám a jsem spokojenej.
A ty keci o litinovým bloku tudíž vyšší váze, myslím že ten rozdíl nemůže bej tak drastickej, i kdyby to bylo 50 kg, tak to howno poznáš. i.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fatal Design píše:Hanz píše:sorry, ale to nema s majetnosti nic spolecnyho, jako spis se zdravym rozumem a ziti na svoje moznosti... znam borce, co pomalu neji, mlada nebere prasky a zijou u kamose, protoze vsechny love co oba vydelaji, cpou do auta /takova ta vec, ktera vam ma slouzit na prepravu z A do B/, se kterym pak cely upoceny nekam vyjedou a tvari se hrozne namachrovane ve svych origo teplakach Adidas, podmanive nasvicenych "hladovym okem"... kdyz me posledne placal po rameni a rikal, ze moje 17ky jsou shit, ze si tam mam dat alespon 18ky, byl jsem dojatej az k slzam a z vdecnosti za radu mu slibil, ze ho nekdy zas gratis odtahnu k pumpe...
Tak nějak dopadnu já, až si koupím tu svoji vysněnou E36 325i V6 24V (Vanos), akorát Ti nebudu kecat do 17"-tek![]()
Pánové, jak já Vám závidím, že si už brouzdáte v BMW. Já zatím šetřím, šetřím a jezdím ve své ubohé R19 1.8i 16V (Phase II) případně (skoromanželčině) Mazdě 626 GD 2.0i 16V GT. Ach jo![]()
Ještě tak 3/4 roku
325i ti schvaluju, akorát to je R6 a né V6.
Lopatta píše:cabadaj píše:Závěr je myslím zcela jasný , jde jenom o to kolik chceš utratit a kolik jsi ochotný dávat průběžně za údržbu a pojistku. 316 a 318 je na dopravu , 320 je dobrý svezení ale jenom dokud nezkusíš 323 , no a pokud chceš jezdit ve stylu bmw tak 328 . A to buď rád že nikdo nerozjel debatu o M3.
KU_VA, a kde máš 325i?
To je podle tebe nepoužitelnej motor nebo co? Já ji mám a jsem spokojenej.
A ty keci o litinovým bloku tudíž vyšší váze, myslím že ten rozdíl nemůže bej tak drastickej, i kdyby to bylo 50 kg, tak to howno poznáš. i.
Nerad bych se dotknul tvojí 325i . Jenom jsem nerozlišoval 323i a 325i , protože je to stejný obsah ( o obsahu jsem psal)
-
- Kontaktovat uživatele:
George_D píše:Fatal Design píše:Tak nějak dopadnu já, až si koupím tu svoji vysněnou E36 325i V6 24V (Vanos), akorát Ti nebudu kecat do 17"-tek![]()
Ještě tak 3/4 roku
Ahoj Fatal Designe, tak taky chceš BMW. Taky jsem přesedlal z R19 (mimochodem, stále člen na http://www.renault19.wz.cz č.52) Tak at dobře pořídíš, já už bych se k R19 asi těžko vracel
Ano, ano ... já jsem taky (spíše omylem) členem (č.95), škoda, že už u své č.52 nemáš photo, možná tě znám ze srazu RenaultClubu (člen č.244

Já jsem už BMW měl jako své první auto a to E12 520 4.válec, karbec (85kW) a ikdyž jsem od té doby přešel přes Š120, Š.Felicia, R19 1.8i, R19 1.8i 16V, Mazda 626 2.0i 16V, pořád s nostalgií v srdci vzpomínám na svého nádherného (a hravého) baworáčka

Ještě sice nejsem rozhodnut jaký obsah, ale 325i mě velmi, ale velmi láká ! 320i je podle mě špatná investice, když existuje 325i a 318 ?? Tak tu jedině IS, jenže tohle auto ve 4dv. verzi (Saloon, nebo jak se to jmenuje) jsem viděl snad tak jenom na německých stránách a do Coupe se mi moc nechce, vzhledem k plánované rodině (ikdyž ..... jsou krásné !!)
Zatím tedy chodím sem a lovím rozumy, protože i z vašich diskuzí se dá mnohému přiučit a už například vím, že 325i není V6 nýbrž R6, ale co to znamená ještě nevím (Lopatto)

-
- Kontaktovat uživatele:
Fatal Design píše:George_D píše:Fatal Design píše:Tak nějak dopadnu já, až si koupím tu svoji vysněnou E36 325i V6 24V (Vanos), akorát Ti nebudu kecat do 17"-tek![]()
Ještě tak 3/4 roku
Ano, ano ... já jsem taky (spíše omylem) členem (č.95), škoda, že už u své č.52 nemáš photo, možná tě znám ze srazu RenaultClubu (člen č.244)
Já jsem už BMW měl jako své první auto a to E12 520 4.válec, karbec (85kW) a ikdyž jsem od té doby přešel přes Š120, Š.Felicia, R19 1.8i, R19 1.8i 16V, Mazda 626 2.0i 16V, pořád s nostalgií v srdci vzpomínám na svého nádherného (a hravého) baworáčkaa proto jsem se rozhodnul, že si opět BMW koupím, nebo? BMW je asi moje srdeční záležitost
![]()
Ještě sice nejsem rozhodnut jaký obsah, ale 325i mě velmi, ale velmi láká ! 320i je podle mě špatná investice, když existuje 325i a 318 ?? Tak tu jedině IS, jenže tohle auto ve 4dv. verzi (Saloon, nebo jak se to jmenuje) jsem viděl snad tak jenom na německých stránách a do Coupe se mi moc nechce, vzhledem k plánované rodině (ikdyž ..... jsou krásné !!)
Zatím tedy chodím sem a lovím rozumy, protože i z vašich diskuzí se dá mnohému přiučit a už například vím, že 325i není V6 nýbrž R6, ale co to znamená ještě nevím (Lopatto)![]()
To znamená že to není šestiválec do V ale včechny válce v jedný řadě, tudíž řadový šestiválec. A není to jen případ 325i, ale všech šestiválcovejch baworáků.
-
- Kontaktovat uživatele:
To znamená že to není šestiválec do V ale včechny válce v jedný řadě, tudíž řadový šestiválec. A není to jen případ 325i, ale všech šestiválcovejch baworáků.
Vidíš, to mě nenapadlo. To že mají BMW řadové 6ti válce jsem věděl, ale že se to i tak značí, to ne. Ja si vždycky myslel, že V6 znamená, že je to 6V(álec)

Nevím jak mě to vůbec mohlo napadnout

Takže jo, 325i R6 24V (Vanos) - hmm, zní to dobře

DÍKY ZA OBJASNĚNÍ A VYVEDENÍ Z OMYLU

Fatal Design píše:To znamená že to není šestiválec do V ale včechny válce v jedný řadě, tudíž řadový šestiválec. A není to jen případ 325i, ale všech šestiválcovejch baworáků.
Vidíš, to mě nenapadlo. To že mají BMW řadové 6ti válce jsem věděl, ale že se to i tak značí, to ne. Ja si vždycky myslel, že V6 znamená, že je to 6V(álec)![]()
Nevím jak mě to vůbec mohlo napadnout![]()
Takže jo, 325i R6 24V (Vanos) - hmm, zní to dobře![]()
DÍKY ZA OBJASNĚNÍ A VYVEDENÍ Z OMYLU![]()
24V-znamená 24 Ventilů...... ne Vanos
-
- Kontaktovat uživatele:
M3maniac píše:Fatal Design píše:To znamená že to není šestiválec do V ale včechny válce v jedný řadě, tudíž řadový šestiválec. A není to jen případ 325i, ale všech šestiválcovejch baworáků.
Vidíš, to mě nenapadlo. To že mají BMW řadové 6ti válce jsem věděl, ale že se to i tak značí, to ne. Ja si vždycky myslel, že V6 znamená, že je to 6V(álec)![]()
Nevím jak mě to vůbec mohlo napadnout![]()
Takže jo, 325i R6 24V (Vanos) - hmm, zní to dobře![]()
DÍKY ZA OBJASNĚNÍ A VYVEDENÍ Z OMYLU![]()
24V-znamená 24 Ventilů...... ne Vanos
Jasně, tak to už zase vím, protože vlastním 2 16V auta. Jen jsem upřesňoval co chci a chci 325i R6 24V s Vanosem. Ale i tak diky.
Když už jsme u toho Vanosu, jak přesně to pracuje. Vanos by mělo být proměnlivé časování ventilů, nebo se mýlím

- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Fatal Design píše:
Ano, ano ... já jsem taky (spíše omylem) členem (č.95), škoda, že už u své č.52 nemáš photo, možná tě znám ze srazu RenaultClubu (člen č.244)
Fota tam jsou, ale nejsou tam zmenšeniny, asi to nejak pokonily ale když klikneš na ty špatný nenačtený zmenšeniny tak obrázek otevře.

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Jawak píše:tomhrb píše:Kdyz uz to tu tak resite..Je nakej rozdil mezi E36 320i a 325i myslim po strance kastle, podvozku atd.. krome motoru?? Kdyz bych porovnal stejnej rok vyroby.. ?
Žádnej, pokud teda nebudeme u 320i počítat ten kratší diferák a jiný výfukový potrubí.
Fakt to nemá ani silnější brzdy?