Zavolam policajty a že za to mužu já, takže pokuta 1000 za způsobení dopravní nehody a paragraf za nepřizpusobení jízdy stavu a povaze vozovky....

Poškozený, plasty, šroub ukotvení motoru, vejfukový potrubí, nádrž palivová...
To bych nikdy nepodepsal, ta vozovka je jinak vizuálně OK a kámen jak hovado uprostřed není její vlastnost, ale vada! Vyfotit kámen, vyfotit škodu a tradá za majitelem nebo správcem komunikace.530DAT píše:Zavolam policajty a že za to mužu já, takže pokuta 1000 za způsobení dopravní nehody a paragraf za nepřizpusobení jízdy stavu a povaze vozovky....![]()
![]()
![]()
...howadina, díra a kámen na silnici je úplně jiná situace, díra v silnici nebo jinak neoznačená nerovnost , propadlý kanál atd, tedy komunikační závada-tuto musí ještě posoudit technik TSK (technická správa komunikací), díra , která nemá určité (normní) parametry a ty do ní vjedeš a TSK ti tuto kom. závadu neuzná, můžeš pouze čerpat havarijní pojistku, nikoli pojištěni od TSK. Další zádrhel je , jestliže máš na vozidle neschválený rozměr kol např v TP 15" schváleno a ty máš nazuto 17" a projedeš dírou bý? od TSK uznanou technickou závadou od pojiš?ovny dostaneš howno.mayklmaykl píše:mno lhuta na dovolani a jine mimoradne opravne prostředky je 3leta ode den kdy mohlo byt pravo vykonano....odpovedna je sprava silnic-zkratka udrzba s tou dirou je to stejne.
....mužeš se přít , jak chceš , ale teorie a praxe jsou dvě různé věci , víš moc dobře , že každá situace by měla být posuzována individuálně, nicméně většinou je to bráno jako všední rutina a nikdo se nad tím nepozastavuje, ten kdo rozhodoval na místě vycházel z určítého zákona, a myslím si , že v dané situaci ho obecně daná vyhláška moc neiritovala, tedy těžko někdo nadřízený by na základě jeho rozhodnutí rozhodl opačně , zákon 361/2000 je vůbec celý doku*vený, a kde kdo si výklad tohoto zákonu upravuje dle svého, (viz. řidič za jízdy připoután, a mělo by být před jízdou a další) to samí je i s dodržením rychlosti a případ 530DAT, jednoduše toto nastrojí na řidiče a čau, nikdo se s tímto zabejvat nebude.....mayklmaykl píše:absolutni nesouhlas o teto problematice bych neco mel vedet........mimo to jestli alespon trochu rozumis pravu podivej se na jeho teoreticke zaklady a pravni principy budes mozna psat jinak.krom toho policajt neni buh....to co jsi tam vypsal jsou dalsi skutecnosti ktere mohou a pravdepodobne ovlivni pravni nasledek vysly z daneho rizeni......
Prosím trochu podrobneji, nejak nevim na co je ta reakce...mayklmaykl píše:absolutni nesouhlas o teto problematice bych neco mel vedet........mimo to jestli alespon trochu rozumis pravu podivej se na jeho teoreticke zaklady a pravni principy budes mozna psat jinak.krom toho policajt neni buh....to co jsi tam vypsal jsou dalsi skutecnosti ktere mohou a pravdepodobne ovlivni pravni nasledek vysly z daneho rizeni......
Tak tebe bych fakt chtel mit za kamose, u tebe se za vsechno plati? Tohle je klub kterej sdruzuje lidi kteri maji stejnou zalibu a to je Bmw, kdyz nekdo necemu rozumi a je z oboru tak rad poradi a nebo drzi hubu. Ale to aby se tu nekdo ohanel tim ze mu tu radu nikdo nezapalati jsem tu od zalozeni klubu jeste neslysel... Takze pokud mas problem napsat par radek bez toho aniz by ti za to nekdo zaplatil tak radsi nepis nic...mayklmaykl píše:sorry je to reakce na clanky od TT.doufam ze uz je vse ok....
nechci se tady dohadovat a zasravat forum nejakejma dohadama,tenhle obor/pravo /me pomerne dobre zivi a tak se mi nelibi takřka laicke pojeti vykladu zakona od TT...takze v tehle debate koncim,jelikoz tady mi rozbor a vyklad zakona nikdo nezaplati....(