Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tekoucí servo

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
roman

#1 Příspěvek od roman »

Na mé malé E36 mě začala unikat kapalina z posilovače řízení. Záhy jsem zjistil, že jde o vadný simerink a tak jsem si řekl sranda práce navštívím servis a za chvíli už budu zase lítat. To jsem ježte netušil, že v servisech se takovými prkotinami nezabývají a že budou chtít vyměnit celé servo a to v cenovém rozmezí cca 15 – 25.000 Kč. Nelenil jsem tedy a zjistil si, kdo repasuje serva. Zavolal jsem mu, jestli by mne neprodal ten simerink. Majitel se na mě obořil, že to v žádném případě nedělá, ale že mě výměnným způsobem prodá nové servo za 8.000 Kč. Nakonec jsem simerink sehnal, jeho cena je 17 Kč (pouze na objednávku)a vyměnil ho. Geometrie byla za 450 Kč a já zase po týdnu lítám.
Tak trochu by mě zajímalo, kam se ztratili všichni ti šikovní a ochotní mechanici. Každopádně ty servisy co jsem navštívil ode mne nedostanou ani korunu.
Zajímalo by mě také jakou mají zkušenost se servisy ostatní :wink:
TURBO_KrteK

#2 Příspěvek od TURBO_KrteK »

nejlepsi varianta je mechanik, ktereho znas osobne

vis na cem ses a nesnazi se te voblozit (vetsinou) :P
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

roman píše:Na mé malé E36 mě začala unikat kapalina z posilovače řízení. Záhy jsem zjistil, že jde o vadný simerink a tak jsem si řekl sranda práce navštívím servis a za chvíli už budu zase lítat. To jsem ježte netušil, že v servisech se takovými prkotinami nezabývají a že budou chtít vyměnit celé servo a to v cenovém rozmezí cca 15 – 25.000 Kč. Nelenil jsem tedy a zjistil si, kdo repasuje serva. Zavolal jsem mu, jestli by mne neprodal ten simerink. Majitel se na mě obořil, že to v žádném případě nedělá, ale že mě výměnným způsobem prodá nové servo za 8.000 Kč. Nakonec jsem simerink sehnal, jeho cena je 17 Kč (pouze na objednávku)a vyměnil ho. Geometrie byla za 450 Kč a já zase po týdnu lítám.
Tak trochu by mě zajímalo, kam se ztratili všichni ti šikovní a ochotní mechanici. Každopádně ty servisy co jsem navštívil ode mne nedostanou ani korunu.
Zajímalo by mě také jakou mají zkušenost se servisy ostatní :wink:

přesně tak....je lepší někoho znát komu se dá věřit...
mayklmaykl

#4 Příspěvek od mayklmaykl »

mno,to je stara znama vec simering nestoji temer nic je to kus plastu...ovsem na tebe byly hodny me v liberci rekli ze s praci ta 45....na vodstrel hovada.jinak mam spis tu zkusenost ze v servisech tomu temer nikdo nerozumi...a placa blbosti.typicky bmw liberec....za pultem sedi vocas kterej nerozumi autu co by se upliv a prednasi tam platonske moudrosti o nicem.priklad mel jsem problem s motorem a jeden jejich technik me varoval at tam svou m60 nedavam ze tomu nerozumeji a proto to posilaji "nejakemu" motoraři kdovikam a nasledne uctuji mnohem vyssi castku.ja mam to obrovske stesti ze sem narazil na chlapa ktery delal v zavodnich stajich mechanika a bmw je jeho konickem.byl bych jinak v prdeli jednoduse receno.......do servisu uz bych si nikdy auto nedal a zvlast ne do toho libereckeho kde dokazou zkurvit i vymenu oleje a to si nedelam prdel!....nasledkem toho muze byt kdeco pojebaneho v motoru ze?!jediny technik ktery tam za neco stal a znal kdejaky typ bmw od A do Z odesel:-((
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Myslím že otevřu novou filiálku BMW servisu, "Co neudělá Jawák, to není" :D
Teď jdu překopávat podvozek, akorát nemám stahovák pružin, tak uvidím... :roll:
Anonymous

#6 Příspěvek od Anonymous »

Tak jestli tě ke kompletnímu vybaveni servisu chybí už jen stahováky na péra, tož to jseš už za vodou.
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Baxon »

mayklmaykl píše:mno,to je stara znama vec simering nestoji temer nic je to kus plastu...ovsem na tebe byly hodny me v liberci rekli ze s praci ta 45....na vodstrel hovada.jinak mam spis tu zkusenost ze v servisech tomu temer nikdo nerozumi...a placa blbosti.typicky bmw liberec....za pultem sedi vocas kterej nerozumi autu co by se upliv a prednasi tam platonske moudrosti o nicem.priklad mel jsem problem s motorem a jeden jejich technik me varoval at tam svou m60 nedavam ze tomu nerozumeji a proto to posilaji "nejakemu" motoraři kdovikam a nasledne uctuji mnohem vyssi castku.ja mam to obrovske stesti ze sem narazil na chlapa ktery delal v zavodnich stajich mechanika a bmw je jeho konickem.byl bych jinak v prdeli jednoduse receno.......do servisu uz bych si nikdy auto nedal a zvlast ne do toho libereckeho kde dokazou zkurvit i vymenu oleje a to si nedelam prdel!....nasledkem toho muze byt kdeco pojebaneho v motoru ze?!jediny technik ktery tam za neco stal a znal kdejaky typ bmw od A do Z odesel:-((

Tak to s tebou silně nesouhlasím. V BMW Palas Grand v LBC jsem max spokojenej. Vždycky mi tam udělaly všechno a v poho a celkem za přijatelný prachy (kolikrát levnější díly jak z vrakáče). U oleje si vždycky stojím a kecám při tom s mechošema a sami mi ještě prohlídnou podvozek a řeknou co a jak. Olej i filtry si vozím svoje. Žádnej problém. Nevím co by ti tam u voleje skurvily??? Na mojí 535i mi seřídil motůrek, že jsem ani nedoufal, že si ještě někdy bude ševelit a nebyl to žádnej ojeb. Lidi tam jsou ochotný, jak příjmací technici, tak mechanici. Jsem byl párkrát v servisu v Praze a celkem mi to stačilo.
Toho technika, co za něco stál, myslíš pana Hamma? Jo ten byl fakt dobrej, taky jsem s ním vždycky dobře pokecal.
mayklmaykl

#8 Příspěvek od mayklmaykl »

no tak to bud rad ze ti tam nikdy nic nepojebali.....na pitome vymene olej mi dokazali prelejt motor o 1litr oleje...coz muze vytlacit nakej simering a nebo tisko.mimochodem po tom co ja jsem tam nechal asi 130 000 za dily a fotr asi 5mega za auta nechapu neochotu a neschopnost urcite casti zamestnancu tehle provozovny.za pultem tam sedi jouda kterej snad nedelal nikdy nic jineho nez to ze nic nevedel....sileny!!!neschopnost cokoli zaridit udelat a kdyz uz tak....ale.....co budu -nebylo by to poprve co tam vymenili "vsecko pane" a pritom nektere veci tam zustaly stare apod. to uz tam bylo tolikrat....co me sere vic je to ze tam neni odbornik ktery by realne rozumel bmw jako takovemu,dokud tam byl hamm tak to bylo super, bylo vsecko,slo vsecko a vsecko "se vedelo"....dnes?? kuprikladu ja jsem mel problem s motorem a jedine ceho jsem se dockal bylo cituji"tyyyjoooo noooo kdo to udelaa chlapiii podte sem viiite tooo no tyyyjooo to my neviiiiime saaakris teeda noooo....a to je asi tak vsecko co udelali:-(( pozdeji mi nekdo od nich rekl at to tam zasadne nedavam ze pry motory posilaji "nejakemu motorari" a pak to akorat vopali na fakture...smutne ze ....jo jo zlaty casy za hamma....udelal zaridil vsecko ted tam je nakej .....co cumi akorat do pocitace a stejne nikdy na nic nepride a ve finale kdyz pride tak to zapomene zaridit....tak ja nevim.asi neco umej ale serou me a nejen me .znamej tam jezdil leta a uz na to sere protoze uz ho 2krat chteli vojebat na cepech a na nakejch srackach na podvozek.ja mam to obrovske stesti ze mam chlapa kteryho bavory bavi jako konicek a pripravoval soutezaky takze vi jak co maka s citem a rychle.jinam nepujdu a do palasu uz urcite ne ledaze by tam sel hamm zpatky.abych popsal s cim vsim nasrali me fotra a zname musel bych tu psat do duchodu takze nic.proste drzim palce at to jezdi.snad se tam nekdy polepčej (č=š:-))
mayklmaykl

#9 Příspěvek od mayklmaykl »

jinaaac to me zajima co ti serizovali na motoru to ma s m6X???ventily rozvody nebo co ?? a co jsi za to dal???ja totiz planuju motor prestelovat nejak protoze byl celej rozhozeneja je hlucnej....potrebuju sehnat nekde naky kecy o nastaveni protoze mechos rikal ze to moc prdel nebude...potrebuju aby to rvalo dlazbu
psena
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od psena »

jestli je to 535 E 34 tak serizovali vule ventilu
psena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od psena »

jestli je to 535 E 34 tak serizovali vule ventilu
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Baxon »

to mayklmaykl: já mám naštěstí s Palasem úplně odlišný zkušenosti

bývalou 535i e34 jsem koupil v plynu a strašně se to sralo. Postupně jsem musel vyměnit lamdu, váhu vzduch, vzduch. filtr i s airboxem, ty gumový kolena, svíčky (který neměly moc najeto), rozdělovač............ a nevím co ještě
když už to přestalo jezdit i na benzín tak jsem ten plyn nechal komplet vyškubat a skoro na laně přivezl do Palasu jako poslední možnost, protože si s tím nikdo nevěděl už rady. Hulilo jak načipovaný TDS-ko, netáhlo, střílelo do vejfuku..........naprostá zoufalost
co si pamatuju z hlavy tak měnily nějaký kabely a fajfky ke svíčkám nějaký seřízení, už nevím je to asi dva roky zpátky. Cena byla asi 6,5-7k, tak nějak vč. materiálu. Každopádně jsem byl š?astnej jak blecha, protože jsem čekal ránu a konečně se mohl pořádně svést. Spadla mi i spotřeba.
Možná bych někde dohledal i fakturu :)
George_D
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od George_D »

Baxon píše:to mayklmaykl: já mám naštěstí s Palasem úplně odlišný zkušenosti

bývalou 535i e34 jsem koupil v plynu a strašně se to sralo. Postupně jsem musel vyměnit lamdu, váhu vzduch, vzduch. filtr i s airboxem, ty gumový kolena, svíčky (který neměly moc najeto), rozdělovač............ a nevím co ještě
:)

Tak to teda zase nechapu proc i airbox. Plastová krabička na který pokud ji nerozsekáš snad nejde nic pokazit. Nebo snad jo?? :?: :shock: :shock:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Baxon »

George_D píše:

Tak to teda zase nechapu proc i airbox. Plastová krabička na který pokud ji nerozsekáš snad nejde nic pokazit. Nebo snad jo?? :?: :shock: :shock:

vždy? píšu že to bylo v plynu. A jednou to bouchlo, že se kromě i jinejch věcí rozletěl i tenhle airbox, ulítaly ty sponky a air filtr se nezkutečně zkroutil...............
Plyn je hrozný svinstvo!!!
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Baxon »

George_D píše:

když máš plyn tak ano - jednou to prásklo tak, že se právě ta plastová krabička rozletěla. Plyn je vážně funy
George_D
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od George_D »

Tak to potom jo :roll: :shock:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Odpovědět