Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

740d a vlastnosti?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
marwal
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od marwal »

nevíte jak je na tom 740d,rv 2001 se spolehlivostí? slysel sem ze pry se na motoru něco sere?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

marwal píše:nevíte jak je na tom 740d,rv 2001 se spolehlivostí? slysel sem ze pry se na motoru něco sere?

Prý turba,vstřiky..... ale nevím z vlastní zkušenosti...jen co jsem slyšel a četl... :? každopádně na šro?áku to asi neseženeš! :D řek bych,že ten motor je nadupaný jako kráwa,ale že se moc nevyved.I v německu jsem jich už pár viděl ve 120tkm s motorschaden...No a v annonci byl inzerát že prodá 740d r.v.2000 ....naj.kolem 100tkm a nové turba a vstřiky...což je smutné :(
marwal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od marwal »

taky jsem četl na německým diskuzním foru spousty informaci o problemech... stejne taky jsem videl inzeraty, kde prodavaji auto s menenym motorem, prevodovkou atd...
ale zase na druhou stranu je na mobile.de hodne aut, ktery maji najeto prez 250t km bez nejakych problem pry. dokonce je jedno z 99r a ma najeto 335t km.
ptal sem se emailem na motortuningu:
BMW 730d a 740d

oba motory jsou velice spolehlive a pokud se k nim chovate slusne (vyzadovani maximalniho vykonu po studenem motoru, nedochlazovani turba po nadmerne zatezi) nevznikaji vybec zadne problemy u jak u seriovych, tak u upravenych motoru...........

Kazdopadne bez chiptuningu si nedovedu ani jeden s vozu predstavit........ :)

S pozdravem,
Viktor Sosenka
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

marwal píše:taky jsem četl na německým diskuzním foru spousty informaci o problemech... stejne taky jsem videl inzeraty, kde prodavaji auto s menenym motorem, prevodovkou atd...
ale zase na druhou stranu je na mobile.de hodne aut, ktery maji najeto prez 250t km bez nejakych problem pry. dokonce je jedno z 99r a ma najeto 335t km.
ptal sem se emailem na motortuningu:
BMW 730d a 740d

oba motory jsou velice spolehlive a pokud se k nim chovate slusne (vyzadovani maximalniho vykonu po studenem motoru, nedochlazovani turba po nadmerne zatezi) nevznikaji vybec zadne problemy u jak u seriovych, tak u upravenych motoru...........

Kazdopadne bez chiptuningu si nedovedu ani jeden s vozu predstavit........ :)

S pozdravem,
Viktor Sosenka

No můžu ti poreferovat,kámoš si ji zrovna koupil(740d)
No a druhej kámoš co roky auta čipuje mi asi před rokem volal,okamžitě při testovací jízdě a říkal že 740d s čipem je peklo!Jako lítal s tím bokem a nechtěl tomu věřit.... :D Jinak je jasný,že když se k autu a navíc dieslu chová někdo jako prase tak to nevydrží...
marwal
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od marwal »

no teoreticky tedy máš kontakty, na to aby si mohl zjistit jak to je s tou spolehlivosti, a zda to je vyrobni vada nebo je to jen vyjímka nebo chyba mezi sedačkou a volantem :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

marwal píše:no teoreticky tedy máš kontakty, na to aby si mohl zjistit jak to je s tou spolehlivosti, a zda to je vyrobni vada nebo je to jen vyjímka nebo chyba mezi sedačkou a volantem :-)

Jako můj názor na toto auto je,že E38ma ja nádherná kára! v titan silber v černé kůži a NAVI 16:9 je nádhera. Ale já osobně bych do ni měl strach jít.... jako na papíře to vypadá fantasticky ty technické údaje,ale co jsem slyšel a četl prostě nee.Tento názor jsem už říkal i LukasHovi,ale prostě ji taky chce!Dneska koupíš v německu 730d v plné peci a perf.stavu kolem 500k a na ten motor koupíš všechno a všude,na druhou stranu to nepojede jak 740ka že.No pro shrnutí,moje názory nejsou moc objektivní,když si sám kupuju tak atyp. auto jako je emko. :D Prostě když ji chceš tak si ji kup ,ale musíš počítat s tím, že je to BMW,sedma a k tomu s motorem 4,0d.... :D
marwal
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od marwal »

M3maniac píše:
marwal píše:no teoreticky tedy máš kontakty, na to aby si mohl zjistit jak to je s tou spolehlivosti, a zda to je vyrobni vada nebo je to jen vyjímka nebo chyba mezi sedačkou a volantem :-)

Jako můj názor na toto auto je,že E38ma ja nádherná kára! v titan silber v černé kůži a NAVI 16:9 je nádhera. Ale já osobně bych do ni měl strach jít.... jako na papíře to vypadá fantasticky ty technické údaje,ale co jsem slyšel a četl prostě nee.Tento názor jsem už říkal i LukasHovi,ale prostě ji taky chce!Dneska koupíš v německu 730d v plné peci a perf.stavu kolem 500k a na ten motor koupíš všechno a všude,na druhou stranu to nepojede jak 740ka že.No pro shrnutí,moje názory nejsou moc objektivní,když si sám kupuju tak atyp. auto jako je emko. :D Prostě když ji chceš tak si ji kup ,ale musíš počítat s tím, že je to BMW,sedma a k tomu s motorem 4,0d.... :D

co se týče porovnání 730d a 740d, tak pokud bych věděl že je spolehlivější a díly sehnatelnější, tak bych vybral 730d. Cenově to vychází skoro stejně. Jinak je to auto pro rodiče, ja mam v hledáčku 530d. Kdyby měla ta 730d jet pomalu, tak by do ní šel čip, ale nevěřim tomu že by to rodičům bylo pomaly... jsem rád za tvůj názor. jinak mohl by si mi poslat jakykoliv kontakt na toho člověka co si koupil tu 740d a ten co je čipuje...
jinak já když kupoval TDSo, tak mě každý strašil, že bmw praskaj hlavy a podobny věci, nakonec jsem moc rád ze sem si vybral správně a zjistil jak ma auto jet.
marwal
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od marwal »

:-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

marwal píše::-)

Jestli je ta sedma pro rodiče tak si myslím,že 730d bohatě stačí..... jojo ja mám taky 530d a super ! jinak tady máš odkaz http://www.urtuning.cz
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pavel 528 »

M3maniac píše:

Jestli je ta sedma pro rodiče tak si myslím,že 730d bohatě stačí..... jojo ja mám taky 530d a super ! jinak tady máš odkaz http://www.urtuning.cz

no rekl bych,ze ty ceny na BMW jsou tezce o ho...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pavel 528 píše:
M3maniac píše:

no rekl bych,ze ty ceny na BMW jsou tezce o ho...

No já tu nedal nikomu odkaz kvůli cenám.... jen vím,že má skušenost z načipovanou 740kou,mi čipoval bývalou M3 a jela super,vlastně mi nedávno volal nový majitel,že v ní jel jeden závodník a říkal,že už jel v hodně třílitrech,ale ta že jede kuewsky dobře!..... a dělá to 8let po celé republice,hlavně v autosalońech.Taky vím,že veškerej materiál kupuje od německého partnera a žádný sračky to nejsou.Tak se podívej kolik stojí chiptuning v německu....(nebavím se o ebay tuning-ohne garantie za 50eur),že Jawaku... :D Ber to tak,že když to děláš z ofiko programem a poskytuješ garanci třeba na upravené auto za 2mega,tak to jaksi za 7k asi nepůjde....
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pavel 528 »

no dejme tomu,ale abych dal 35koliku za to,ze mi tam pribude 10koniku,to se na to muzu...
Vcera jsem tu nahraval epromku do Nissana 200 turbo a rekl jsem si 500,coz je nekde jinde...
je mi jasny,ze se do do tehle novejch aut dela zcela jinak,ale ta cena je fakt trochu vejs...bezne to jinde delaj do 20kkc...
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lukáš »

740d nee,

žere jak prokopla, spolehlivost na štyru........

lepší volba je 730d - motoru a dilu je hafo.......a spolehlivost lepší
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

...taky maji aktualizaci 8.8.2003, dneska to co oni nabizeji za 25k bez DPH se nabizi bezne za 1/2 s DPH /i niz/ a firmama o kterych je slyset... /ruku na srdce, o tehle jsem se dozvedel ted/
“Ability is what you're capable of doing.”
marwal
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od marwal »

tak jsem rozhodnut, volba padla na 730d a půjde do ní čip, pokud semi podaří otce přesvědčit. Bylo by to zřejmě od firmy motortuning.cz
Udělali by z verze co má v sérii 193koní:
231k a 522Nm, cena 15000,-
a to bude v ty sedme uz solidní.
rv. 2000-2001, 16:9 NAVI, je okolo 22-25.000 eur
marwal
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od marwal »

ještě jedno kritérium, to auto bude mit najeto max. 100.000km
marwal
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od marwal »

nevíte nekdo kde by se dalo najit co znamenaji vsechny ty zkratky ve vybave? je toho dost a nejak tomu vsemu nerozumim.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Hanz píše:...taky maji aktualizaci 8.8.2003, dneska to co oni nabizeji za 25k bez DPH se nabizi bezne za 1/2 s DPH /i niz/ a firmama o kterych je slyset... /ruku na srdce, o tehle jsem se dozvedel ted/

Hoši neřešte to,já to tu nedal jako reklamu někomu(tady hošík chtěl vědět info o 740d a chtěl kontakt),znám majitele už několik let a dělá tzřeba takové auta co druzí bohužel ještě neumí( víte je to novinka...atd) Hanzi ty ji neznáš,ale dělá auta v porsche praha,auto jarov,auto exner,auto base,bychl,auto bayer brno,rt torax ostrava atd.Mimo jiné si kupte poslední číslo SM a můžete si o tom něco přečíst.Na vytrvalostním závodě v Brně skončila fabie TDI kterou dělal na 2.místě za nějakým benzýnovým nadupaným BMW. Toď vše. :D

P.S. Hold někteří lidé neví kde dřív skočit i bez MEGA REKLAMY !!!
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bpytlik »

marwal píše:nevíte nekdo kde by se dalo najit co znamenaji vsechny ty zkratky ve vybave? je toho dost a nejak tomu vsemu nerozumim.

vypis znacky, napisu ti co je co :)
marwal
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od marwal »

Innovationpaket - vůbec nevím co to je?
Dynamische Stabilitäts Control III (DSC) - stabilizační systém, nevím jestli to zahrnuje i antiprokluz (nevim co to je za zkratku)?
Armauflage vorn - opěrka ruky, řekl bych že to je ve standartu?
Lordosenstütze für Fahrer und Beifahrer - to bude nejspiš opět ta opěrka ne?
Heckrollo, Seitenrollo - roletky? není to v základu?
Regensensor - deš?ový senzor, není také základ?
Sitzverstellung elektr. mit Memory - elektrické sedačky přední, řidičova s pamětí? není to náhodou automaticky že řidiče je s pamětí pokud je elektrická? protože někdo to tam píše, někdo ne.
to je asi vše...
jen nevim ta navigace co tech autech je, jestli to je DX navigace (novější) a jestli v tom zabudovany radio je jen na kazety a k tomu se jako příplatková výbava dával měnič?
díky za info... ostatní vychytávky jako dvojité skla, PDC, RDC... jsem pochopil...
Odpovědět