Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace volantu a táhnutí doprava

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Pěkně začal vibrovat volant (až 0,5cm na volantu) už i při rychlostech 40km/h. Vibrace jsou ve stejný frekvenci jako otáčení kola a tahne to strašně doprava. Když jsem vyměnil levý přední kolo, vibrace přestaly, ale na stranu to tahne pořád. Dal jsem kolo na vyvažovačku a bylo naprosto v pohodě, boule není nikde vidět. Takže budu muset v týdnu někam zajet udělat geometrii zřejmě... Stalo se to už někomu z vás?
Anonymous

#2 Příspěvek od Anonymous »

Co geometrie?
Turbo

#3 Příspěvek od Turbo »

A nenabral si nekde snih na kolo(a)? Me se to taky jednou takhle spustilo, chodil jsem kolem toho a nic jsem nenasel. Ujel jsem s tim 200km, pak prisla obleva a bylo po problemu. Proste tam byl nekde nalepenej kus ledu a vyvazeni kol bylo totalne mimo.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

Lukke píše:Pěkně začal vibrovat volant (až 0,5cm na volantu) už i při rychlostech 40km/h. Vibrace jsou ve stejný frekvenci jako otáčení kola a tahne to strašně doprava. Když jsem vyměnil levý přední kolo, vibrace přestaly, ale na stranu to tahne pořád. Dal jsem kolo na vyvažovačku a bylo naprosto v pohodě, boule není nikde vidět. Takže budu muset v týdnu někam zajet udělat geometrii zřejmě... Stalo se to už někomu z vás?

sakra novy bawo a tolik problemu ... mas fakt peska
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bombarder »

Turbo píše:A nenabral si nekde snih na kolo(a)? Me se to taky jednou takhle spustilo, chodil jsem kolem toho a nic jsem nenasel. Ujel jsem s tim 200km, pak prisla obleva a bylo po problemu. Proste tam byl nekde nalepenej kus ledu a vyvazeni kol bylo totalne mimo.

mam stejnou zkusenot, ale frajer luke pise, ze menil kolo a uz to nehaze..
Turbo

#6 Příspěvek od Turbo »

Nejaky divny. Vymeni kolo, vibrace prestanou, ale kolu nic neni. Predpokladam, ze bylo utazeny a je to origo.
Geometrie se takhle moc sama nerozhodi. Mozna tak o obrubnik.
milo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od milo »

este drobna poznamka nieje vyvazovacka ako vyvazovacka, nedavno som to riesil a cerstvo "vyvazene" kolo z nemenovaneho pneuservisu som dal pred nahodenim na auto este na skusku na poriadnu skoro novu vyvazovacku a mechanik na mna pozeral ako na blazna ze to musel vyvazit nejaky magor :?
Lukke

#8 Příspěvek od Lukke »

Turbo: Sníh tam právě neni, vystříkal jsem kola wapkou. Dám rezervu, pohoda vrátim to "vyvážený naprosto v pohodě" kolo a hazí to jako prase. Ale tahne do doprava pořád a to dost. Je pravda, že jsem před pár týdny pekelně nabral 2 příčný prahy asi v 80km/h. :roll: Ale začalo to dělat až teď někdy - postupně.

Milo: Měl jsem to u nás v novym pneuservisu, mají nejmodernější přístroje... tak nevim. :? Budu to muset odvést mistrům k BMW za "výborný peníz".
Turbo

#9 Příspěvek od Turbo »

Tak to vidim na geometrii. Ta rana to sice uplne nerozhodila, ale povolila a ted se to sune nekam mimo. A jeste bych se modlil at ten disk je OK, protoze vyvazeni udelaj na stredovou diru, ale ty to sroubujes na srouby a tou ranou si je mohl nejak vymacknout. I kdyz origo by to mely vydrzet.
Odpovědět